Follow me:
Bibliotheek Amsterdam

“Ik was vergeten hoe leuk een bibliotheek is!”

Vroeger bracht ik heel wat uren in de bibliotheek door. Ik las alles wat los en vast zat en was elke week door het quotum van zeven boeken heen. Maar ook was het ontzettend fijn om in de bibliotheek te zijn. De eindeloze rijen boeken gaven het gevoel dat er nog zoveel te ontdekken was, nog zoveel te leren. 

Vooral de studiezaal had iets magisch. Daar zat men in alle rust en stilte te werken, omgeven door dikke naslagwerken en almanakken. Ik vond het geweldig om daar te zitten, hoewel ik indertijd niets met studeren of huiswerk maken had!
Bibliotheek Amsterdam

De bibliotheek van Amsterdam

Studie

Ergens in de afgelopen jaren ben ik de bibliotheek uit het oog verloren. Misschien door tijdgebrek, door andere interesses, misschien door het feit dat ik vaak boeken kocht in plaats van leende… Kortom, de afgelopen tien jaar heb ik de bibliotheek nauwelijks van binnen gezien.
Deze week begon ik met een nieuwe studie. Het is een zelfstudie-opleiding en ik ging op zoek naar een manier om geconcentreerd te kunnen studeren. Hoe gezellig en fijn het thuis ook is, ik voorzag toch behoorlijk wat afleidingsfactoren! Dus besloot ik één avond per week in de bibliotheek te studeren. Het is mijn eer te na om langer over de opleiding te doen dan voorgeschreven dus ik ga er vol tegenaan!

“Het overweldigende aanbod van boeken en muziek, fantastisch!”

Boekenwereld

En zo kwam ik vanavond voor het eerst weer in die magische boekenwereld! En ineens besefte ik hoe erg ik dat gemist heb! Het overweldigende aanbod van boeken en muziek, fantastisch! Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen: de reisgidsen, gedichtenbundels, de uitgebreide cd-collectie met klassieke muziek….ik kwam ogen en oren, en vooral tijd, tekort! En ik besefte dat ik vergeten was hoe leuk een bibliotheek is!
Boek New York in stijl

Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een mooi boek over New York te lenen!

Het gaat een mooie stok achter de deur worden: na het leren nog even tussen al die rijen boeken zwerven. CD’s uitzoeken om nieuwe muziek te ontdekken. Maar het leukste is om te studeren in die stille studiezaal. Net als vroeger!
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Naomi

    Ahhh wat leuk! Ik vond een bibliotheek vroeger ook altijd ZO leuk. Ik spendeerde er uren, allemaal zonder me te vervelen. Maar nu ben ik eerlijk gezegd echt al lang niet meer geweest. De dichtstbijzijnde bibliotheek is eigenlijk echt niet zo gezellig en ja, ik ga gewoon niet meer. Beetje jammer wel.
    Naomi onlangs geplaatst…Discovering Fraser Island in group with a guide (part 2)My Profile

    9 oktober 2016 at 10:39 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge