Follow me:

Oreo Cheesecake: Makkelijk te maken, snel klaar en heel erg lekker!

Dit weekend moesten we voor een dinertje het toetje voorbereiden. Het is altijd weer een uitdaging om iets te vinden wat niet te ingewikkeld is, niet je hele dag kost maar wel weer lekker smaakt. En omdat het voor een vast eetclubje is, mag het ook niet iets zijn wat we vorig jaar ook al gemaakt hebben. Lastig dus! Gelukkig is de AH receptenzoeker erg behulpzaam en zo kwam ik op het volgende recept uit: Oreo Cheesecake!

Voor wie van Oreo koekjes houdt, is deze cheesecake echt een waanzinnig goede keuze! Niet alleen ziet de taart er uit als een gigantische Oreo, maar hij smaakt uiteraard ook naar Oreo! En hij is zo eenvoudig te maken dat je ook nog eens in no-time (lees: 20 minuutjes!) klaar bent.

Oreo Cheesecake recept

Oreo Cheesecake


Ingrediënten Oreo Cheesecake:

  • 3 pakken Oreo koekjes Original
  • 120 gram bakboter
  • 200 gram MonChou
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram witte chocolade met crisped rice

Wat heb je nodig?

  • keukenmachine
  • springvorm 24 cm
  • snijplank
  • scherp mes
  • (staaf)mixer

Hoe maak je deze overheerlijke Oreo Cheesecake?

Ik ben begonnen met het fijnmalen van de chocola. Deels heb ik dit met een rasp gedaan (pas op voor je vingers!) en deels met een vlijmscherp mes, door steeds schilfertjes en kleine stukjes van de reep te hakken. Zorg dat de stukjes zo klein mogelijk worden!

 

Oreo Cheesecake chocola

Fijngehakte chocola

 

Daarna maal je de Oreokoekjes fijn in de keukenmachine. Door de witte laag tussen de koekjes, die wat plakkerig is, zullen er af en toe wat klonten ontstaan maar dat is geen probleem.

 

Oreo Cheesecake

De fijngehakte Oreokoekjes

 

Vet nu de springvorm in met een klein beetje boter en leg bakpapier op de bodem.

Smelt de boter in een pannetje tot het vloeibaar is en vermeng met de vermalen Oreokoekjes. Met de helft van het donkerbruine mengsel smeer je de bodem van de springvorm in. Zorg dat je vooral aan de randen voldoende koekdeeg aanbrengt wat je daarna goed aandrukt tegen de springvormrand. Egaliseer de bodemlaag met de bolle kant van een lepel.

De MonChou en Griekse yoghurt moeten eigenlijk met een staafmixer gepureerd worden. Omdat wij geen staafmixer hebben, heb ik deze ingrediënten in een schaal gemengd door de gewone mixer op de laagste stand te zetten en voorzichtig te mixen. Met een lepel roer je het mengsel daarna goed om en voeg dan al roerend de fijngemalen witte chocola toe.

Nu het yoghurtmengsel op de koekbodem aanbrengen en probeer deze zo egaal mogelijk te verdelen. Daarna breng je de overgebleven helft van het koekdeeg aan bovenop de witte laag en smeer dat heel voorzichtig met een lepel uit over de taart (opnieuw de randen zorgvuldig aandrukken tegen de rand van de springvorm).
Daarna kan de taart vier uur opstijven in de koelkast.

Voor het serveren haal je de ring van de springvorm en leg je een plat bord of een ronde plank op de taart en draai je voorzichtig de taart om. Snijd de taart in acht of tien stukken en geniet!

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

  • Reply Dinja

    Hmm dit klinkt echt super lekker! Het duurt nog even maar ik weet welke taart ik voor mijn verjaardag ga maken 😀
    Dinja onlangs geplaatst…5 tips voor een travel journalMy Profile

    8 mei 2017 at 3:51 pm
    • Reply Anne

      Leuk Dinja! Is echt de moeite waard! Enne…ik zou gewoon alvast een paar keer ‘oefenen’ voordat je jarig bent!

      8 mei 2017 at 4:01 pm
  • Reply Shirley

    Lekker! Ga em onthouden.

    8 mei 2017 at 5:03 pm
    • Reply Anne

      Goed zo! Is echt de moeite waard!

      8 mei 2017 at 6:18 pm
  • Reply Audrey

    Ooo, dit lijkt me heerlijk! En inderdaad, klinkt nog heel makkelijk om te maken ook 🙂

    9 mei 2017 at 9:00 pm
    • Reply Anne

      Ja hij is echt superlekker! Aanrader!

      9 mei 2017 at 11:14 pm
  • Reply Sam - singlereadytomingle

    Lijkt zo lekker, dit! Goed ook als traktatie op mijn werk voor mijn verjaardag binnenkort 🙂
    Sam – singlereadytomingle onlangs geplaatst…“Is dat moeilijk, iets liken op Facebook?”My Profile

    15 september 2017 at 1:14 pm
    • Reply Anne

      Haha, goed plan! En zo makkelijk te maken!

      16 september 2017 at 9:26 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge