Follow me:

Vijf redenen voor een dagje #Me-Time

Zelfs als je het prima geschoten hebt met partner, vriendinnen, familie en andere mensen om je heen, kun je af en toe best eens verlangen naar een dagje alleen op pad. Sterker nog, ik denk dat het heel gezond is! Vijf redenen en vijf tips voor een dagje #me-time!

Waarom is een dagje #me-time goed voor je?

1. Je kunt een dagje helemaal op je eigen gevoel afgaan en dat is best eens goed! Zin in lunch? Ga je lunchen! Zin in terras? Zoek een mooi plekje op! Een leuke winkel gevonden? Niemand die verveeld naast je hangt tot je eindelijk uitgekeken bent. Je hoeft alleen maar de winkels in die je leuk vindt, je gaat strandwandelen tot jij geen zin meer hebt en je zoekt het restaurant op waar jij een goed gevoel bij hebt.

2. Je hebt daarna weer iets nieuws te vertellen! Hoe goed je relatie ook is, het is gewoon niet bevorderlijk voor je relatie om elk vrij uurtje samen door te brengen. Kleine irritaties lopen al snel uit tot hele grote en voor je het weet ontschiet je een vervelende opmerking. Een dagje #me-time geeft jullie ruimte en je kunt ‘s avonds enthousiast vertellen over de leuke dingen die je hebt gezien en gedaan!
En neem je tijdens je dagje uit ook nog een kleinigheidje voor hem mee, dan is hij helemaal verzoend.

3. Je beleeft intenser. Als ik met iemand samen een eind ga wandelen, zie ik altijd veel minder dan wanneer ik alleen ben. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan een film of concert, kan je enthousiasme snel getemperd worden wanneer er naast je blijkbaar minder enthousiasme is voor wat je ziet of hoort.
Wanneer je alleen dingen doet, beleef je ze intenser. Je kunt niet alleen het museum uitzoeken dat jij graag wilt zien, je kunt ook uitgebreid de bordjes lezen van de onderwerpen die je interessant vindt. Je kunt dus net zoveel tijd uittrekken voor iets, als jij zelf nodig hebt. En dat is soms best wel fijn!

4. Tijd om te lezen! Ik merk dat ik thuis vaak geen tijd neem om een tijdschrift te lezen. En wanneer ik met anderen op stap ben, ga ik niet zo snel op een terras zitten lezen. En toch vind ik het héérlijk om in alle rust door een magazine te bladeren, terwijl mijn hapjes en drankjes gewoon bij me gebracht worden. Tijdens een dagje #me-time gaat er dan ook altijd een leuk blad mee, zoals de Flow, Vriendin of Psychologie Magazine. Genieten!

5. Je krijgt er energie van! Het gevoel van vrijheid en ontspanning wat je tijdens zo’n dagje op doet, zorgt ervoor dat je batterij weer een beetje bijlaadt. Na een heerlijke dag of een fijn weekend van naar jezelf luisteren en alleen maar leuke dingen doen, kun je er daarna weer even tegenaan!

Scheveningen

Scheveningen leent zich prima voor een dagje alleen op stap!

Ben je enthousiast? Hierbij een paar tips!

 • Zoek iets op waar genoeg te doen is!
  Als je begin van de middag uitgekeken bent en het gevoel hebt nog drie uur ‘vol te moeten maken’, werkt het juist negatief. Zoek dus iets leuks waar je echt een dag door kunt brengen.
  Zelf ga ik graag een dag of weekend naar Scheveningen. Er is strand waar je heerlijk kunt lopen, er zijn veel leuke strandtenten en in Den Haag kun je prima shoppen en leuke musea bezoeken. Neem je een hotelletje aan de boulevard, dan maak je het helemaal compleet!
  Of een dagje Utrechtse Heuvelrug: bij Austerlitz heb je prachtige wandelroutes, waar je (ook als vrouw alleen!) heerlijk kunt lopen. Daarna kun je doorrijden naar leuke plaatsjes als Wijk bij Duurstede of Zeist om daar de dag vol te maken.
  Haarlem is ook een leuke stad, met veel gezellige winkeltjes en terrasjes. En ben je al eens in Maastricht geweest?! Om Amsterdam niet te vergeten!

 

 • Stap af van het idee dat mensen denken dat je eenzaam bent…
  Het kan soms best een drempel zijn om ergens alleen te zitten, omdat je al snel denkt dat iedereen naar je staart. Maar zeg nou zelf, je bekijkt zelf ook ook altijd nieuwe binnenkomers in een restaurant? Grote kans dat mensen gewoon naar je kijken omdat je toevallig net binnen komt lopen.
  Laat dit idee dus gewoon los en besef je dat zelf je beste gezelschap bent!

 

 • Neem een tijdschrift of schrijfboek mee
  Zodat je, als je ergens een uurtje neerstrijkt, niet voor je uit hoeft te staren maar je gewoon wat leuks te doen hebt. Zo vliegt de tijd om!

 

 • #Me-time hoeft geen radiostilte te zijn
  Veel mensen combineren #me-time met een ‘ik-negeer-mijn-telefoon’-dag. Dat kan, maar zelf gebruik ik juist wel Facebook en WhatsApp om al de leuke opgedane ervaringen te delen. Je moet je enthousiasme toch ergens kwijt! Voel je dus niet verplicht om gelijk een Social Media-loze dag in te stellen!

 

 • Geniet er gewoon van!
  Mensen kunnen soms wat bizar reageren als je vertelt dat je er een dagje in je eentje op uittrekt. “Huh? Helemaal alleen? Is dat niet ongezellig dan?”, is vaak één van de eerste reacties die je krijgt. Zeker als je kinderen hebt, word je er haast van beschuldigd ‘je gezin in de steek te laten’. Prik daar doorheen: men is gewoon jaloers dat jij een leuke dag met jezelf gaat hebben en niet afhankelijk bent van andermans gezelschap!
  En als je kinderen hebt: je bent gewoon een veel leukere moeder wanneer je wat beter in je vel zit!
  Als je de bovenstaande vijf redenen aan je criticasters opsomt, is de kans groot dat ze zelf volgende maand ook een dagje #me-time inplannen!
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Gerdie

  Geweldig stuk Anne ♡♡♡!!! Zo is het nou precies!! Mensen denken dat het saai is maar je bent altijd het beste gezelschap voor je zelf. Niemand doet precies wat jij nou graag zou willen. Als je samen op stap gaat (is ook leuk, maar dan ga je met een andere insteek ) hou je altijd rekening met de ander….Als je alleen bent hoeft dat (eindelijk eens een keer) niet. Als je echt wilt ontspannen en bij wil komen is alleen op stap gaan en echte must! Bezoek eens een prachtig museum. Niemand die al 15 schilderijen verder is en niemand die bij saaie schilderijen uren staat te kijken en zodoende al jouw kostbare tijd verdoet.
  Wat een heerlijkheid ♡♡♡!!!

  3 augustus 2015 at 9:54 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge