Follow me:

Dit las ik in augustus!

Het bloggen brengt mij heel veel, waaronder veel tips voor boeken die ik graag wil lezen! En dankzij het heerlijke weer in augustus, was er regelmatig gelegenheid om even een uurtje in de zon een boek te lezen, heerlijk! Ook tijdschriften doen het altijd extra goed in de zomer! Wat las ik de afgelopen maand?

m_MagdalenatrouwAllereerst heb ik eindelijk het boek ‘Magdalena’ van Maarten ‘t Hart uitgelezen. Een boek over zijn moeder, dat niet tijdens haar leven gepubliceerd mocht worden. In het boek beschrijft Maarten op mooie wijze de sterke band die hij met zijn moeder heeft en tegelijk de wat typische karaktertrekjes van deze vrouw. Wat ik van dit boek vond, lees je hier!

Vervolgens las ik in twee dagen het boek ‘Leef!’ van Laura Maaskant uit. Wat een indringend boek! Laura is ongeneeslijk ziek en deelt in haar boek haar ervaringen en emoties. Heel bijzonder en absoluut een aanrader om te lezen!

Toen ik dit boek uit had, las ik ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins. Dit boek heeft de VN Thriller Award 2015 gewonnen dus mijn verwachtingen waren hoog. Het boek verhaalt over Rachel, die dagelijk met de trein naar haar werk reist. Elke dag stopt de trein bij dezelfde rij achtertuinen. Gedurende het verhaal wordt duidelijk dat Rachel hier vroeger met haar ex-man Tom gewoond heeft, maar dat Tom hier nu met zijn nieuwe vrouw Anna en hun dochtertje woont. Een paar huizen verderop woont een stel, aan wie Rachel de namen ‘Jess’ en ‘Jason’ geeft. Op een dag is ‘Jess’ (die eigenlijk Megan heet) verdwenen. Rachel kan wel eens de laatste geweest zijn die haar in leven gezien heeft…
Is dit boek werkelijk die prestigieuze award waard? Ik schreef er een recensie over!Flow

Momenteel ben ik bezig met ‘PAAZ’ van Myrthe van der Meer (pseudoniem). Myrthe werd tijdens een burnout opgenomen op een paaz en beschrijft haar ervaringen in dit boek. Het mooie van het boek is dat Myrthe kans ziet om zo’n zwaar beladen onderwerp toch met een vleugje humor te brengen.

 

Naast al deze boeken vond ik ook nog tijd om het nieuwste Flow Magazine te lezen! Wat een heerlijk blad is dat toch! Het leukste artikel vond ik het item over ‘Letterliefde’ en ga ook zeker zelf eens wat proberen met het tekenen van prachtige letters!

En tenslotte, is het doorworstelen van reisgidsjes ook lezen? Eigenlijk wel hè? Dan heb ik de afgelopen dagen veel tijd gestopt in het lezen van ‘100% Dublin’ en mijn oude, vertrouwde Ierland Trottergids. Vanavond vertrek ik namelijk voor een paar dagen Dublin dus is enige voorbereiding wel handig!

 

Wat hebben jullie deze maand gelezen?

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge