fbpx
Follow me:

De Bretonse streep: dromen over Normandische kusten en slaperige dorpjes!

Vanavond heb ik een uurtje shoppen in Amersfoort op het programma staan. Niet dat ik nu direct iets bijzonders nodig heb, maar het is zo’n leuke stad! Bij wijze van voorbereiding bekeek ik gisteravond mijn kledingkast eens kritisch en ik ontdekte dat ik een enorme voorliefde voor de Bretonse streep heb! Jurken, rokjes, truitjes, hemdjes, een rugzak, een sjaal…overal in mijn kast kwam ik de bekende Franse streepjes tegen! Tijd voor een fotoshoot!

Collage 2015-08-05 23_33_37

De Bretonse streep komt van oorsprong uit de Franse visserij en was zelfs nog onderdeel van het Franse marine-uniform. Leuk weetje: de originele truien hadden 21 streepjes, de legende gaat dat deze verwijzen naar de 21 overwinningen van Napoleon! Over patriottisme gesproken! Vanaf de jaren ’20 van vorige eeuw, zorgde o.a. Coco Chanel er voor dat de Bretonse streep in kleding terug kwam. En sindsdien is dit leuke streepje nooit meer weggeweest!

De Bretonse streep zorgt voor een combi van stoere nonchalance en tegelijk een tikje chique. Het doet je denken aan de grijsblauwe kusten van Normandië, met krijtrotsen en zandstranden. Parijs, in de lente! Franse vissersdorpjes, slaperig langs de kust. I love it!

Shopping
Onlangs heb ik bij Xenos dit leuke rugzakje op de kop getikt! Hoewel ik al een goede rugzak had, heb ik dit Bretonse dingetje al vaak gebruikt!
Enige nadeel is dat de sluiting niet zo lekker gaat; de leren banden schuiven niet makkelijk door het sluitinkje. Vooral het materiaal van de rugzak vind ik erg mooi, lekker stevig en het oogt erg mooi!

Rugzak Xenos

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge