fbpx
Follow me:

Dit Is Mijn Week! Decemberstress, een onmogelijke keuze en met de ‘Bucket Ladies’ op stap!

Deze Dit Is Mijn Week kan beter ‘Dit Is Mijn Maand’ genoemd worden want ik zie dat de vorige nog van eind oktober is! Genoeg reden voor een overzichtje van de afgelopen maand! November was een erg drukke maand met studie, werk en veel afspraken. En het lijkt of december nog veel hectischer gaat worden, met alle feestjes en bijbehorende inkopen! Alles over leuke dingen èn decemberstress!

Gelukkig had november, naast al die feestjes, nog veel meer leuke momenten!

  • We boekten onze zomervakantie en gaan aftellen voor Zuid-Afrika!
  • Leuk tennisnieuws: op de valreep vond ik een damesteam voor komend seizoen èn ik ben zowel in het enkel- als dubbelspel een punt gestegen op mijn pasje! Dankzij alle toernooien en competitie-invaldagen ben ik in mijn eerste jaar van een 9,1 gestegen naar een 8,3! #blij
  • Het eerste blok van mijn studie is af! Ik moet nog wel wachten op de beoordeling van mijn tentamen maar het voelt goed dat er in ieder geval al iets afgerond is!
  • Ik had een leuke dag toen ik Leiden ontdekte!
  • Ik heb mijn nieuwe telefoon binnengekregen, de Samsung S7 #heelblij
  • Postcrossing toverde voor mij een adres in Honolulu uit de hoge hoed! Hoe leuk is het idee dat je een kaartje stuurt dat gewoon op Hawaï terechtkomt!
  • Jeroen en ik hadden zaterdag geen zin om te koken en belandden in Haarlem. We aten onverwachts lekker bij het nieuwe Vietnamese restaurant XIXO!
  • Met onze vriendinnengroep, de ‘Bucket Ladies’ hadden we een fantastisch gezellige dag! Eerst probeerden we uit de razend spannende escaperoom ‘De Meisjeskamer’ te komen. Helaas kwamen we net een paar minuten tekort maar het was wel weer een geweldige ervaring! Op ‘Mathilda’ van Claustrophobia na, vind ik dit de beste escaperoom waar ik geweest ben! Na de escaperoom hadden we een erg leuke high tea bij Grand Café de Eemhof en sloten we de dag af met een heel gezellig Sinterklaasspel!
  • We hebben gelijk mooie plannen gemaakt: volgend jaar gaan we met de ‘Bucket Ladies’ een weekend naar Wenen!

 

Komende zomervakantie gaan we op safari in Zuid-Afrika!

Komende zomervakantie gaan we op safari in Zuid-Afrika!

Decemberstress

In boeken staat het altijd zo mooi geschreven als het over kerst gaat. Iedereen geeft elkaar de perfecte cadeaus, wat meestal wollen sjaals, boeken en warme handschoenen zijn. De ontvanger is altijd dankbaar. Het is namelijk altijd exact de juiste kleur sjaal of precies het boek dat ze al zo lang graag wilden hebben! Helaas is het echte leven geen boek en kan cadeaus shoppen behoorlijk stressvol zijn!

Nee, ik ben niet zo’n attente boekhoofdpersoon, die in september al zorgvuldig de kerstcadeaus uitzoekt. Bij mij is het meer de-avond-van-tevoren-in-volle-stress-de-uitverkochte-winkels-door! Geen idéé wat ik voor deze of gene moet kopen, of wat hij of zij leuk zal vinden! Om vervolgens met cadeaus thuis te komen waar ik niet echt tevreden over ben, maar ‘dan heb ik tenminste maar wat…’. En met natuurlijk goede voornemens om het volgend jaar beter te doen!

Sinterklaasgedichten idem dito. Toen we vroeger Sinterklaas vierden, vloog iedereen op de avond zelf nog allemaal een slaapkamer in, om verwoed nog gedichten en surprises in elkaar te draaien. De printer van mijn vader draaide een kwartier voor we begonnen nog overuren om de gedichten te printen. Maar om een of andere reden schrijf ik de beste gedichten onder hoge tijdsdruk. Wat natuurlijk wel weer een beetje stress oplevert. Maar goed, misschien hoort decemberstress bij het fijne decembergevoel en kijk ik er over een paar weken vrolijk op terug!

 

 

Een onmogelijke keus

Deze maand heb ik besloten om de uren, die ik voor mijn eigen bedrijf werk, wat terug te draaien. Een heel dubbel gevoel, want eigenlijk zou ik juist het liefst mijn bedrijf uit willen bouwen! Maar met alle onrust op de zzp-markt vanwege de nieuwe wetgeving, stel ik die stap wat langer uit dan gepland. Omdat ik ook fulltime een vaste baan heb, werd het daarom teveel om zoveel uren voor mijn bedrijf erbij te werken. Hopelijk krijg ik nu iets meer rust en vrije tijd, zodat ik meer tijd heb voor vrienden en hobby’s!

Dus, alle mooie quotes over ‘volg je hart’ en ‘kies voor je dromen’ ten spijt, kies ik juist voor zekerheid en stabiliteit. Hoeveel passie ik ook voor mijn bedrijf heb, mijn reiskriebels zijn nog veel sterker. En ik wil niet het risico lopen dat ik het reizen in de ijskast moet zetten omdat er geen inkomsten zijn. En…’uitstel’ is niet altijd ‘afstel’ dus mijn droom komt er ongetwijfeld ooit, daar ben ik van overtuigd!

Alle mooie quotes ten spijt stel ik mijn droom nog even uit!

 

Inspiratie deze week

Deze schitterende muziek ken ik al langer, maar sinds deze week staat het nummer op mijn telefoon. Het gaat om de soundtrack van de serie ‘Band of Brothers’. Ik luister het liefst de lange versie, maar dit stukje is het mooist. Ik denk dat deze muziek zo raakt omdat de serie zo ontroerend mooi is. De soundtrack past er dan ook helemaal bij!

 

 

Op Pinterest werd ik geïnspireerd door de prachtige zwartwitfoto’s die ik vond. Als ik wat meer tijd heb, wil ik graag weer meer met zwart/wit gaan doen. Op een of andere manier vind ik zwartwitfoto’s net wat mooier dan gewone. Leuke plannen dus om mee aan de slag te gaan!

 

 

Rowan van het blog Sillysis zorgde voor een stukje reisinspiratie! Op haar blog laat ze foto’s zien van de Lower Antelope Canyon in Amerika…die komt zeker op mijn bucketlist!
En, zulke reisinspiratie laat de decemberstress weer lekker zakken! 🙂

 

Heb jij ook last van Decemberstress?

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Yvonne

  Leuk om te lezen weer Anne. 🙂 Gelukkig hier geen last van decemberstress… we doen alleen pakjes voor de kids en die hoeven alleen nog maar even ingepakt. Komt goed. En al druk bezig met reisplannen uitwerken voor volgend jaar, dat werkt heel stressverlagend. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Rondom CappadociëMy Profile

  2 december 2016 at 9:09 pm
  • Reply Anne

   Ah, ben jaloers op zo weinig stress! 🙂 Reisplannen uitwerken is inderdaad altijd een heel goed idee!

   5 december 2016 at 1:50 pm
 • Reply Wanda

  Decemberstress… ja, daar heb ik elk jaar last van. Vooral omdat dit de drukste tijd is op mijn werk, we veel overuren draaien en er standaard eigenlijk altijd wel wat fout gaat voordat alles weer begin januari bij de klant ligt (ik werk op een assurantiekantoor trouwens…).
  Wanda onlangs geplaatst…Op de Koffie | Kerstcruise, een spiegeltic & vele kerstmarktenMy Profile

  14 december 2016 at 11:07 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge