Follow me:

Dit Is Mijn Week! Een afscheid en een nieuw begin!

Vorig weekende stond eigenlijk vooral in het teken van Parijs. Vrijdagavond was ik op een verjaardag en keek daarom pas heel laat op Nu.nl. In het begin dringt het nog niet zo goed door; er zijn de laatste tijd zoveel aanslagen, er is zoveel geweld. Maar als dan voorzichtig de eerste aantallen doden geschat worden, komt het besef heel snel: dit is afschuwelijk!

Het is verbijsterend, de beelden te zien en te beseffen dat er mensen zijn, jonge mannen nog, die tot deze waanzin gedreven zijn. En het is bizar om te zien hoe de media er bovenop duikt, tot elke avond in elk praatprogramma toe. Woensdagavond kreeg ik een stukje mee van het programma ‘Arena’, waarin Tijs van den Brink met zes moslims in gesprek gaat. Met afschuw keek ik naar de Shabir Burhani, die zelfs waagde te ontkennen dat IS achter de aanslagen zit. Bizar dat zo’n man nog een podium krijgt! Het is bizar dat hij zo’n radicaal standpunt heeft, maar dat hij zich er zelfs niet voor schaamt om het luidkeels uit te schreeuwen (met opgeheven vingertje en al!), dat is bijna ziek te noemen.

Wel is het, ondanks de tragische aanleiding, heel mooi om te zien hoe deze aanslagen mensen juist verbindt! Mijn Facebook en Instagram liepen over van foto´s van de Eiffeltoren en er werd aan alle kanten meegeleefd met Parijs!

1240153_10151841763887002_1750775806_n

Nieuw begin…en een afscheid!
Gelukkig was er deze week genoeg ruimte voor leukere dingen! Dinsdagavond maakte ik kennis met mijn nieuwe collega’s van Top Secretaries! Per december begin ik met deze enorm leuke baan, maar ik mocht dinsdag al aanhaken bij de kwartaalbijeenkomst. Het blijft natuurlijk een beetje spannend maar wat was het een leuke avond! Het zorgt ervoor dat ik met nóg meer enthousiasme uitkijk naar dit nieuwe begin!

Een nieuwe job betekent ook afscheid nemen van een oude baan, en dat was vandaag al! Hoewel ik al een paar maanden weet dat deze dag er aan zat te komen, landt het toch nog niet helemaal. Het is raar, zo’n laatste dag. Alles doe je voor het laatst. De laatste keer koffie brengen bij een afspraak. De laatste keer telefoon opnemen. De laatste keer lunchen met elkaar (mijn collega’s hadden een KFC-lunch georganiseerd, lief!!). De laatste keer een vrijdagmiddagpraatje met collega’s. De laatste keer de vaatwasser inruimen. De laatste keer de lichten op ons kantoor uit doen. De laatste keer door Lunteren rijden. Het is geen dorp waar ik vreselijk verknocht aan ben maar toch is het een heel gek idee dat ik er voorlopig ook wel niet meer komen zal.

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en heb heel veel geleerd! En ondanks dat ik ook wel uitzie naar een nieuwe uitdaging (en ook naar wat minder reistijd!), is er ook een stukje weemoed bij. Zeker toen ik alle lieve e-mailtjes las die ik als reactie op mijn afscheidsmailtje kreeg, hartverwarmend!

Koffers pakken voor Londen!
Nu lekker een avondje op de nieuwe studeerkamer blogs schrijven en daarna koffers pakken. Want morgenochtend zitten we in het vliegtuig naar Londen!!! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er, met alle werkperikelen van deze week, nog niet echt veel aan gedacht heb maar ik krijg er nu toch wel heel veel zin in! Londen is zó leuk in deze tijd van het jaar!

In Hyde Park gaat dit weekend het Winter Wonderland van start, onder London Eye gaat de kerstmarkt open, Covent Garden is ongetwijfeld in kerstsfeer, voor het Natural History Museum is de ijsbaan geopend en hopelijk verkoopt Starbucks de overheerlijke Hot Chocolat with Peppermint! Kortom, London, here we come!

Leuk! De ijsbaan bij het Natural History Museum is weer open!

Leuk! De ijsbaan bij het Natural History Museum is weer open!

Op de buis
Het programma ´Arena´ noemde ik net al. Naast mijn ergernis over Burhani, heb ik wel veel respect voor Fatimazohra Hadjar, die fel uithaalt naar het milieu waarin moslimjongeren opgroeien.

Verder was gisteren de laatste aflevering van Overspel, aan de ene kant een mooi slot maar tegelijk ook wel een afknapper. Het leek wel of de scriptschrijver er geen lol meer in had en zich er met een afgeraffeld, onrealistisch einde vanaf maakte!
Ook Penoza is afgelopen maar daar komt nog een seizoen vijf aan. Ik weet niet of dat goed of slecht nieuws is; soms kun je beter stoppen op het hoogtepunt. Een serie die dat echt bewezen heeft is mijn favoriete soapserie ‘McLeods Daughters’. De eerste drie series zijn fantastisch, vier en vijf gaan nog wel maar vanaf serie zes is het echt een slap aftreksel van het oorspronkelijke verhaal!

En tot slot…
…wil ik als quote van de week graag het mooie kaartje delen dat ik vandaag van mijn collega’s kreeg. Fijn weekend allemaal!

Kaartje Noaber

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge