fbpx
Follow me:

Dit Is Mijn Week! Een gezellig etentje en een prima (blog)week!

Vinden jullie ook dat de tijd zo snel gaat? Voor je het weet is er weer een week voorbij! Afgelopen week was er ook weer zo eentje, je knippert met je ogen en het is alweer weekend! ‘Overdag regen en ‘s nachts kiespijn, dan duurt je vakantie lekker lang’, zei mijn vader altijd. Met andere woorden: de tijd gaat snel als je het leuk hebt, dus misschien is dat de reden dat de weken zo snel gaan!

Vorige week zaterdag hebben we een leuke dag gehad; ‘s middags hebben we ons eerst even uitgesloofd bij de tennis-toss in Cruquius. Het is een hele leuke, laagdrempelige manier om drie uur te tennissen, tegen allerlei diverse tegenstanders van verschillend niveau. Ik les op dinsdag wel een uurtje, maar dat is net te kort om echt beter te worden in tennis. En dankzij de toss gaat dat gelukkig heel wat sneller!

We wilden eigenlijk vroeg weg, maar het spelletje was zo verslavend, dat we na afloop moesten haasten. Er stond die avond namelijk een heel leuk en gezellig etentje gepland bij mijn nichtje. Het was ontzettend leuk om elkaar weer te zien en bij te praten: zelfs als nichtjes heb je zóveel overeenkomsten en dat is leuk! Voor we het wisten was het één uur (sorry Magdaleen, het was gewoon té gezellig!!!)!

 

Live Laugh Love

 

Vrijdagavond was Jeroen een avondje tennissen (mannenavondje, daar mag ik dus natuurlijk niet bij zijn!) dus ik had heerlijk het rijk alleen. Het is heel gezellig om samen thuis te zijn maar gelukkig kan ik ook prima alleen zijn; lekker met een boekje en wat lekkers op de bank, kaarsjes aan, muziekje er bij, genieten!

Gisteravond (zaterdag) ben ik spontaan bij mijn zus langs geweest. We hadden elkaar al een tijdje niet meer echt gesproken dus hoog tijd om weer eens bij te kletsen. Wat natuurlijk weer erg gezellig was!

Dit las ik
Afgelopen week ben ik begonnen in het boek ‘Vier plus één’ van Jojo Moyes, en ook dit boek in één ruk uitgelezen. Het was zo’n fijn boek dat ik het echt niet weg kon leggen en elk vrij momentje weer even met mijn boek op de bank kroop. Heb je mijn recensie over ‘De Laatste Liefdesbrief’ van Moyes al gelezen? Ook dat was zo’n ontzettend ik-kan-niet-stoppen-met-lezen-boek! Het bizarre is dat iedereen lyrisch schrijft over ‘Voor Jou’, terwijl ik dat eigenlijk tot nu toe het minste boek van Moyes vind. Ik raad jullie dus ook echt aan om deze twee boeken van haar te lezen!

 

Jojo Moyes Vier plus één
Verder kwam vorige week het dikke Flow Mindfulness boek per post binnen, dus af en toe lees ik daar een stukje in. Het is mij eigenlijk iets te zweverig dus ik lees het met een hele grote korrel zout maar zo af en toe staan er toch wel leuke stukjes tussen.
Gisteren na de tennis ben ik lekker even in een heet bad gekropen met de Psychologie Magazine, ook een ontzettend leuk magazine! Jaren geleden heb ik er een tijdje een abonnement op gehad, en zo af en toe koop ik nog een losse editie. Leuk!

Op de buis
Maandag was er een aflevering van Droomhuis Gezocht over een stel dat een huis zocht in Ierland. Ze wilden uitgerekend op het mooiste plekje van Ierland gaan wonen: het Beara schiereiland. Het is daar zo ontzettend mooi en dat hebben deze mensen blijkbaar ook ontdekt. Ik kan niet ontkennen dat ik een tikje jaloers was toen ik de beelden zag, het lijkt fantastisch om daar te wonen. Aan de andere kant is er natuurlijk ook de realiteit; het is een verlaten gebied, waar je behoorlijk ver bij alles vandaan bent. Voor een vakantie supergaaf, maar om er echt te wonen is toch wel anders.

Beara, in mijn optiek het mooiste stukje Ierland!

Beara, in mijn optiek het mooiste stukje Ierland!

Sport
In de vorige ‘Dit is mijn week’ schreef ik over mijn dilemma of ik nu blijf tennissen of tafeltennissen. Ik heb besloten om voorlopig maar allebei te blijven doen: tennis is te leuk om mee te stoppen en in tafeltennis heb ik al zoveel energie en moeite zitten, dat ik het jammer vind om daar nu mee te stoppen. Dat houdt dus in dat het drukke weken zijn! Eigenlijk wil ik ook beginnen met aqua-bootcamp, waar ik pas iemand enthousiast over hoorde vertellen maar dat betekent nóg een avond weg dus daar moet ik nog even kritisch over nadenken!

Kerk
Vanochtend is er eindelijk een einde gekomen aan mijn zoektocht naar een nieuwe kerkelijke gemeente waar ik me aan wil sluiten. Ik ben in heel wat plaatsen in de omgeving geweest, Hoofddorp zelf, Aalsmeer, Haarlem, Nieuw-Vennep….en elke keer kwam ik weer een beetje teleurgesteld thuis. Maar vanochtend was ik in Amstelveen en eindelijk voelde het een beetje als thuis komen! Wat meehelpt is dat ik ook de predikant van die gemeente al ken (hij stond hiervoor in Apeldoorn), maar ook de gemeente voelde echt als een warm bad! Fijn om ook daar eindelijk mijn weg in gevonden te hebben!

Bloggen
Deze week ben ik druk geweest met allerlei blogs. Allereerst is deze week de samenwerking gestart met het prachtige reisblog ‘Liefde voor Reizen’. Jesper, reporter bij deze site, schrijft vanaf nu af en toe een soort column-achtig artikel voor mijn blog Ditisierland en ik ga wat artikelen over Europa voor mijn rekening nemen. Een perfecte ruil dus! Deze week schreef Jesper een leuk blog over de Ierse pubs en ik een blog over Rome bij nacht! Ga je naar Rome binnenkort? Ik deel de beste plekken voor een mooie zonsondergang met jullie!

Omdat ik daardoor toch al met mijn hoofd in Romesferen zat, publiceerde ik op mijn eigen blog ook een artikel over Rome: hoe je naar Rome gaat met een kleiner budget. Wist je dat je in Rome voor een paar euro heerlijk kunt eten?!

 

Deze week schreef ik twee blogs over Rome!

Deze week schreef ik twee blogs over Rome!

Verder schreef ik een blog voor Top Secretaries, waar ik werk als interim secretaresse. Ik beschreef in de blog het cultuurverschil tussen de Veluwe en de Randstad want geloof me, dat is er! Overigens wil ik aan dat blog nog graag toevoegen dat het hier in het westen wel veel makkelijker is om ergens binnen te komen: zoals bijvoorbeeld vanmorgen in de kerk, werd ik direct aangesproken door de gemeenteleden. In Apeldoorn werkt dat net even wat anders, daar kijkt men eerst even de kat uit de boom!

Instagram
Met de nieuwste update van Instagram is het eindelijk mogelijk om twee accounts bij te houden in één app. Dat vond ik een goed moment om met een Ierland-Instagram te starten. Deze week zit ik al gelijk op ruim 30 volgers, wat leuk is! Houd je van mooie foto’s uit Ierland? Dan is dat een goede reden om Ditisierland op Instagram te volgen! En natuurlijk blijft mijn eigen account ook nog actief!

Instagram Ditisierland

 

 

Ik wens iedereen weer een fijne week toe!

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Jesper

  Ik vind de samenwerking ook erg leuk!! Leuk om zo voor elkaar iets te kunnen betekenen!
  Kijk alweer uit naar de volgende items 🙂 Fijne weekend nog!

  21 februari 2016 at 1:52 pm
  • Reply Anne

   Ja, het is ook superleuk! Ben heel enthousiast over onze eerste artikelen! Wordt zeker vervolgd!! Ben me nu alweer aan het bezinnen op het volgende onderwerp! 🙂

   21 februari 2016 at 1:53 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge