Follow me:

Dit Is Mijn Week! Een sportief dilemma, Toscane-tips gevraagd en een prachtig feestje!

Het was weer zo’n week waarin er van alles gebeurde! Het einde van onze verhuizing was eindelijk in zicht en we hebben dit ontzettend leuk en mooi gevierd! Vrijdag zijn we samen een dagje weggeweest en zaterdag vierden onze familie en vrienden ons feestje mee! 

Eigenlijk ben ik vanaf begin november ieder weekend druk geweest met de verhuizing. Een groot huis leeghalen en in dozen stoppen kost de nodige tijd, evenals het klussen in Jeroens huis, waar ik bij in kwam wonen. Het was inmiddels al zo erg, dat we ons niet meer voor konden stellen hoe het zou zijn om gewoon op zaterdagochtend wakker te worden zonder te hoeven haasten vanwege de lange klussenlijst! De zaterdagen waarop we weer gewoon onze eigen kleren konden aantrekken, in plaats van gelijk de oude kluskleding aan te hijsen.

Jan_Castle

Vrijdag hebben we samen deze mijlpaal gevierd. ‘s Ochtends wat papieren bij de notaris getekend en toen was het officieel! We zijn, om het te vieren, de hele middag naar Spa Zuiver geweest en wat was het leuk! Ontzettend relaxt en heerlijk opgewarmd, wat in deze kwakkelwinter wel net zo lekker is! Spa Zuiver is ook erg mooi en we hebben echt enorm genoten!
‘s Avonds gingen we eten bij Erawan, ons favoriete Thais restaurant in Haarlem; hier kun je echt zó lekker eten! En alsof de dag al niet mooi genoeg was, toverde Jeroen tijdens het eten ineens een doosje tevoorschijn, met een prachtig kettinkje! Het is zo leuk om te zien dat hij zo’n goede smaak heeft! 🙂 Samen met de grote bos tulpen, waarmee hij vrijdagochtend al thuiskwam, ben ik dus enorm verwend! #lief

Jan_Kettinkje

Zaterdag was het toch weer een dag van rennen en vliegen, want vanaf halverwege de middag hielden we onze housewarming. We hadden een Chinees buffetje bedacht, maar daar moet wel het een en ander voor klaargezet worden. Bovendien zou iedereen het huis komen bekijken dus viel er ook nog wel wat op te ruimen en te poetsen.
Het feestje was ontzettend gezellig; ondanks dat je zelf vaak nog wel druk bent met van alles, hebben we er toch ook van kunnen genieten en met onze familie en vrienden kunnen bijpraten.

 

Jan_Tulpen

 

Een sportief dilemma
Vorig weekend zijn we een uurtje naar een tafeltenniswedstrijd van mijn oude club geweest. Ik heb sinds april vorig jaar niet meer getafeltennist, omdat ik in de zomer met tennisles begonnen ben, wat eigenlijk ook goed beviel. Het tafeltennis heb ik ook niet gemist, tot ik vorige week de wedstrijd zag. Ergens begon het toch weer een beetje te kriebelen dus afgelopen maandag ben ik met batje en al naar de tafeltennisclub in Hoofddorp geweest. En zowaar, het spelletje was ineens weer leuk!
Dus nu zit ik in een dilemma: ga ik fanatiek door met tennis, of pak ik het tafeltennis weer op? Ga ik competitie spelen bij de tafeltennisclub of ga ik zoveel mogelijk tennisuren maken om zo beter te worden in tennis? Een lastig dilemma!

Tennis is leuk omdat het (‘s zomers) lekker buiten is en je meer beweegt. Het is heerlijk om na afloop van een potje tennis nog op het terras na te borrelen; dat is iets wat je met tafeltennis wel mist.
Maar aan de andere kant is tafeltennis wel de sport waar ik jaren in geïnvesteerd heb, uren voor heb getraind en van een slechte zesdeklasser ben opgeklommen tot de vierde klas. Ergens voelt het ook wel weer slecht om dat gewoon overboord te gooien.
Een lastige keuze dus!

Dit las ik!
Afgelopen week heb ik het boek ‘Voor Jou’ van Joyo Moyes gelezen. Ik heb er al heel veel bloggers over gehoord dat het zo’n tranentrekkend boek was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een heel mooi boek vind, maar niet zo bizar mooi als ik in sommige recensies lees. Een goed boek, wat je echt wel pakt en waar je in door wilt blijven lezen, maar ik hield het wel zonder moeite droog. 🙂

Desondanks is het boek absoluut een aanrader en ik begreep onlangs dat er ook een deel 2 uit is: ik ben benieuwd!

 

Jan_Joyo Moyes

 

Ierland op de Bonnefooi!
Langzaamaan heb ik weer wat meer tijd om blogs te schrijven en andere blogs te lezen. Op mijn Ierlandblog heb ik eindelijk het projectje opgestart waar ik al meer dan een half jaar plannen voor heb: ‘Ierland op de Bonnefooi’! Ierland is een fantastisch land om naartoe te gaan zonder al je overnachtingen van tevoren te boeken. Ierland is een land dat je echt moet beleven en waar je je niet mag laten leiden door de tijd die dringt!
Maar ga je naar een onbekend land, dan is het best lastig om daar een juiste modus in te vinden.

Wie Ierland op haar best wil bereizen, bied ik een persoonlijk reisadvies aan: ‘Ierland op de Bonnefooi’. Voor nog geen vier tientjes krijg je een uitgebreid reisadvies, helemaal toegespitst op je eigen wensen en voorkeuren, waarbij ik tips geef voor mooie routes en leuke bezienswaardigheden. Ik help je om een prachtige reis uit te stippelen, zonder dat je je van tevoren vastlegt. Een fantastische manier om dit prachtige land te verkennen!

 

Upper Lake Glendalough

 

Schotlandserie
Op dit blog ben ik bezig met een serie over Schotland. Wie nog eens wil rondreizen in dit land, kan dankzij deze serie een prachtige rondreis maken waarbij je een heel divers landschap te zien krijgt. We beginnen op de Outer Hebriden, reizen naar Skye, bezoeken de imposante Highlands en eindigen in Edinburgh.
Bij het schrijven van de blogs over dit mooie land, krijg ik zowaar een beetje heimwee!

 

2 Lough Corrisk 2

 

Toscane – Tips gevraagd!
Komende zomer willen we graag kamperen in Italië, ergens in Toscane. We gaan gelukkig buiten de schoolvakantie dus geen zwarte zaterdag voor ons! Het liefst wil ik een camping in het mooiste gedeelte van Toscane; de keren dat ik in Toscane was zat ik vaak in de buurt van Florence, waar de omgeving nogal vlak is met veel industrie.
Nu zou ik liever richting Arezzo of Siena willen; volgens mij is daar meer het echte Toscane te vinden, de smalle weggetjes met pijnbomen enzovoorts! Heeft iemand een goede tip voor een mooie, rustige camping (liefst met zwembad, meertje of riviertje) in de Chianti-streek?
In ieder geval alvast een heerlijk vooruitzicht!

Hoe was jullie week?!

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge