fbpx
Follow me:

Dit is mijn week! Hectiek, genieten op Terschelling en drie keer uit mijn comfortzone!

Het is alweer even geleden dat er een ‘Dit is mijn week!’ online kwam. Sterker nog, de afgelopen dagen kwam er sowieso niet bijzonder veel online. De reden is dat ik twee enorm drukke weken achter de rug heb en het in alle hectiek even niet van bloggen kwam! Helemaal fout natuurlijk, want de perfecte blogger heeft altijd massa’s reserveartikelen online staan voor zulke periodes… Maar de perfecte blogger ben ik niet dus daarom was het even stil op mijn blogs!

Waar ik dan zo druk mee was? Tja, in mijn beleving heb ik ineens massa’s vrije tijd nu ik in Hoofddorp woon en ik heb dus heel ambitieus van alles aangehaald! Lid van een tafeltennisclub, tennisles, de nieuwsbrief van de tennisclub, een kerkelijke gemeente, en dan ook voor mijn werk nog allerlei extra klussen. Op Ditisierland.nl bied ik een persoonlijk reisadvies aan, helemaal op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Vorige week moest ik dus in allerijl reisadviezen schrijven en dat kost behoorlijk veel tijd, zeker nu in het begin! Neemt niet weg dat het fantástisch is om te doen; het is alsof je je eigen vakantie aan het plannen bent, heerlijk!

Verder moest ik eind vorige week een artikel aanleveren, zou ik afgelopen woensdag een LinkedIn-training geven, die nog helemaal gemaakt moest worden, gingen we tot overmaat van ramp het weekend ook nog eens weg én was ik vorige week elke avond niet thuis. Kortom, stress in huis! Ik heb zelfs nog overwogen om mijn laptop mee te nemen naar Terschelling, zodat ik daar nog door kon werken maar gelukkig heb ik dat toch maar niet gedaan. De donderdagavond voor we gingen speelde ik een uitwedstrijd in Amsterdam, en na afloop zat ik tot een uur of twee achter de laptop, maar toen was het gelukkig al een eind klaar!

Inmiddels zijn alle artikelen klaar, is de training gegeven en heb ik eindelijk weer tijd om relaxte dingen te doen!

Terschelling
Tja, Terschelling….wat was het heerlijk! Ik was nog nooit op dit eiland geweest, maar het staat al zo’n vijftien jaar op mijn verlanglijstje! Ooit ben ik met school naar Texel geweest; dat viel erg tegen. De bus reed alleen maar door wat weilanden (die we in Apeldoorn ook hebben), ik had totáál niet het gevoel op een eiland te zitten en het dorpje, dat we ‘s middags in gingen, was op dat moment ook erg stil en wat doods. Ik denk eigenlijk dat school de plank misgeslagen heeft door ons niet het mooiste stuk van Texel te laten zien én door in februari of maart naar een toeristenstadje te gaan, maar goed, daardoor had ik wel een erg gekleurd beeld van de eilanden.
Gelukkig heeft Terschelling dat nu ruimschoots goedgemaakt! We hebben het hele eiland verkend door veel te wandelen en te fietsen, en wat was het mooi! Verder hebben we heerlijk gegeten en lekker van de rust genoten dus dat was voor herhaling vatbaar!

Mooi Terschelling!

Mooi Terschelling!

 

Comfortzone
Eenmaal weer thuis begon de hectiek weer! Maandagavond heb ik voor een groot deel mijn LinkedIn-training in elkaar gedraaid, erg leuk om te doen!

Dinsdagavond was ik uitgenodigd op de Ierland Press Awards-uitreiking, in Hotel De Hallen in Amsterdam. Ik kende niemand die er naartoe ging maar omdat het mij toch een leuk netwerkevent leek, ben ik alleen gegaan. En tja, dat is toch even slikken, als je binnenkomt bij een groep waar je niemand kent en je niet de hele avond in een hoekje naar de groep wilt kijken! Een (klein) stapje uit mijn comfortzone dus en maar gewoon op mensen afstappen!
Maar gelukkig blijken de meeste journalisten heel aardig en toegankelijk te zijn dus gelukkig had ik een erg leuke avond met veel nuttige gesprekken!

Voor de uitreiking Ierland Press Awards was ik in Amsterdam. Zo'n fijne stad!

Voor de uitreiking Ierland Press Awards was ik in Amsterdam. Zo’n fijne stad!

Woensdagavond was het tweede uit-mijn-comfortzone-momentje! Als fervent blogger werk je het liefst van achter je laptop en niet presenterend voor een groep. Toch vond ik het belangrijk om te doen, juist om de uitdaging aan te gaan om er een leuke presentatie van te maken! Dit was een groep collega’s, die ook allemaal erg positief en enthousiast mee deden dus al met al was het een leuke, geslaagde avond!

Training LinkedIn geven!

Training LinkedIn geven!

Vrijdag kon ik onverwachts aanhaken aan een training ‘Personal Branding’ van Top Secretaries, mijn werkgever. Ik had een dagje kantoorwerk gepland maar dat liep dus even anders en voor ik het wist zat ik in de boardroom tussen zes andere cursisten!
En ook deze training was opnieuw een stapje uit de comfortzone: ook hier ben ik als blogger vooral gehecht aan personal branding online (één van de belangrijkste dingen voor een blogger!), maar offline ben ik er veel minder mee bezig. En laat deze training nu vooral over de offline-personal branding gaan! Dat betekende dus dat er ineens een stylist in de zaal was die ons confronteerde met hoe je overkomt, die praktische tips gaf en waarbij je even heel bewust werd gemaakt van je sterke punten! Heel inspirerend en bijzonder leerzaam!

The Revenant
Kortom, het was een week vol succesmomenten en enthousiasme, maar ook dat is behoorlijk vermoeiend! Vrijdagmiddag was ik echt gesloopt maar gelukkig hadden we een leuke avond voor de boeg! Met vrienden zijn we eerst naar Woodstone geweest, heerlijk pizza gegeten, en daarna naar de film ‘The Revenant’. Goed, de film was niet helemaal mijn ding, het was een tikje te onrealistisch en ietwat te bloederig voor mij maar desondanks hebben we ons toch vermaakt tijdens de lange zit! Met name de natuurshots waren schitterende en de verhaallijn was toch wel mooi.

Postcrossing
Het was weer een uitstekende week voor mijn postcrossing-project! Jeroen kijkt steeds wat achterdochtig als er bijna dagelijks postkaarten uit alle hoeken van de wereld op onze deurmat vallen maar ik vind het leuk! 🙂
Deze week waren er kaarten uit Finland, Belarus, Duitsland en Hong-Kong, erg leuk!

Sport
In alle drukte schiet de sport er deze week even bij in. Tennisles moest ik laten schieten vanwege het Ierse event en tafeltennis was al helemaal niet aan de orde. Overigens heb ik vorige week voor het eerst weer een tafeltenniswedstrijd gespeeld en achter de tafel wist ik gelijk weer waarom ik vorig jaar gestopt ben! Ik heb nog steeds weinig plezier in de wedstrijden en dat is, volgens mij, toch wel een vereiste voor een sport! Ik overweeg dan ook om het bij deze poging te laten en dit seizoen af te maken maar daarna toch definitief een punt achter deze sport te zetten.

Weekend!
En nu ben ik aan het genieten van mijn welverdiende weekend! Na zoveel drukke weken is het heerlijk om even niet zoveel te hoeven doen! Vanmiddag komen mijn ouders op bezoek, gaan we de Bijbelse beeldentuin in Hoofddorp bekijken en ‘s avonds een hapje eten bij Shabu Shabu, leuk!

Voor iedereen dus een heel fijn weekend gewenst!!!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Wanda

  Logisch dat daardoor het bloggen wat stil is gevallen maar ach, dat komt vast wel weer goed! Leuke projecten ook, reisadviezen schrijven voor vakantiegangers naar Ierland! Ik hou het in gedachten voor het geval we die kant op gaan!
  En Terschelling staat ook al jaren op onze lijst, Ameland en Schiermonnikoog al tig keren geweest, ook zeker een aanrader trouwens. Texel ook geweest en hoewel het goed beviel, heb ik daar inderdaad geen eilandgevoel.
  Wanda onlangs geplaatst…De Zondagse Drie… (29)My Profile

  20 maart 2016 at 10:42 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge