Follow me:

Dit is mijn week! Mijn verjaardag, de griep en een leuke uitnodiging!

Het was een week van uitersten! Aan de ene kant erg leuk, omdat ik dinsdag jarig was en dit gezellig heb gevierd; tegelijk ben ik deze week weer eens door de griep geveld en dat was minder fijn! In het voorjaar was het wekenlang al raak en ik was even bang voor herhaling. Gelukkig lijkt het nu weer iets de goede kant op te gaan dus het valt vast mee. Wat wel jammer is: ik moest vanwege de griep het leuke kantooruitje van donderdag missen, balen!

Afgelopen weekend heb ik alvast mijn verjaardag gevierd. Het was (bewust) een klein groepje; om nu alle vrienden en familie uit Hoofddorp helemaal naar Apeldoorn te laten komen, is ook zo’n gedoe. Op de dag zelf had ik lekker een dagje vrij dus dat was best relaxt. Ondanks dat de griep toen al de kop opstak, ben ik nog wel gezellig met mijn zus wezen lunchen!

Bunckman

#Boektober
In Bloggersland is men deze maand heel druk met #Boektober, een initiatief om meer boeken te gaan lezen. Zelf ben ik alleen bij de #Boektober Instagram challenge aangehaakt. Het is ontzettend leuk om voor mijn boekenkast te staan en de mooiste boeken uit te zoeken, andere boeken door te lezen voor de beste quote, op zoek te gaan naar de mooiste cover… Het fotograferen alleen al vond ik ontzettend leuk en ik overweeg om na deze week een andere Instagram-challenge op te zoeken. Overigens moet ik nog wel een foto maken voor dag 6: ‘bookface’ dus dat wordt nog even een uitdaging!

Over mijn favoriete boeken schreef ik eerder deze week al een blog; voor de overige vragen van de #Boektober challenge verwijs ik jullie graag naar mijn Instagramaccount!12122448_10208222885756838_495550724944523806_n

Boektober

Dit las ik!
Afgelopen week las ik de streekroman ‘Geertje’ van Henny Thijsing-Boer. Ik had dit boek van mijn zus gekregen en omdat ik zo héél af en toe het lezen van zo’n boek wel relaxt vind, gaf ik het een poging. Eigenlijk concludeer ik na elke streekroman weer hetzelfde: de boeken zijn voorspelbaar, uitgekauwd en een tikje kwezelig. Nu was ‘Geertje’ niet het slechtste exemplaar dat ik ooit las, maar het is ook niet bepaald wereldliteratuur.
Ik meende wel even dat het boek aanvankelijk als feuilleton zou zijn geschreven, zo vaak werd de geschiedenis uit deel 1 keer op keer herhaald in de andere delen. Dat maakte het er niet leesbaarder en spannender op!

Toen ik het boek eindelijk uit had, kreeg ik een ander (beter!) boek van mijn zus te leen: ‘Zilveren Bruiloft’ van mijn favoriete Ierse schrijfster Maeve Binchy! Binchy beschrijft in haar boeken hele gewone mensen in hele gewone huizen en met uiterst gewone levens, maar ze doet dat wel zó boeiend, dat ik haar boeken allemaal in één ruk uit lees! Zo ook ‘Zilveren Bruiloft’: in elk hoofdstuk wordt één van de familieleden besproken en wat doet ze dat goed!

Verder lonkt ook het boek ‘De Japanse Minnaar’ van Isabel Allende al; ik kreeg dit van Jeroens moeder voor mijn verjaardag en ik sta te popelen om ook hier in te beginnen!

IMG_20151016_094625

Op de buis
Naast de standaard programma’s die ik volg (helaas, geen Overspel deze week), keken Jeroen en ik naar de film ‘Catch me if you can’, waarin Leonardo DiCaprio de brutale Frank Abagnale jr. speelt. Frank is een hele jonge meesteroplichter, die zich als piloot, arts en advocaat voordoet. Hij wordt op de hielen gezeten door Tom Hanks, één van mijn favoriete acteurs. Een briljante film!!

Een leuke uitnodiging!
Donderdag ontving ik een last-minute-uitnodiging voor een tweedaagse persreis naar Dublin vanwege mijn andere blog: Ditisierland.nl! Ontzettend leuk, vooral omdat ik tijdens mijn vorige tripje naar Dublin lang niet alles gezien heb wat ik had willen zien! Nu krijg ik gelukkig de kans om de rest van mijn lijstje af te werken plús natuurlijk nieuwe ervaringen. Bovendien ervaren we tijdens deze reis hoe de nieuwe vlucht van RyanAir van Schiphol naar Dublin bevalt. Een fantastisch vooruitzicht dus (en al lekker snel!)!

Temple Bar

Hoe was jullie week?

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge