Follow me:

Dit Is Mijn Week! Vakantie en een lang weekend Londen!

“Sir, when a man is tired of London, he is tired of life;
for there is in London all that life can afford.”

Deze week is mijn vrije week tussen twee jobs in. En wat gaat de tijd snel! Het is helaas alweer vrijdagmiddag, wat betekent dat mijn vakantie eigenlijk nog maar één dag duurt! Gelukkig kan ik wel terugkijken op een ontzettend leuk weekend Londen!

De komende dagen/weken zal ik verschillende posts plaatsen over ‘London at Christmas’, omdat de adventsperiode een leuke periode is om Londen te bezoeken! Alles is zo mooi versierd en er hangt een heel leuk sfeertje in de stad!

Van zaterdagmiddag tot dinsdagmiddag hebben we ons in deze wereldstad ondergedompeld en we vonden het allebei toen wel welletjes. De als maar voortdurende drukte in de stad is op een gegeven moment wel vermoeiend!

Naast dat het ontzettend leuk is om naar Londen te gaan, was het voor ons ook wel even heel relaxt om een paar dagen even niet met verhuisdozen inpakken en vloeren uitzoeken bezig te zijn. De komende weken zijn toch al erg gevuld dus zo’n weekendje onthaasten beviel heel erg goed!

 

Winter Wonderland

 

Wat hebben we allemaal gezien? Eigenlijk heel veel bekende plekken in Londen. Bij mij staat het bezoeken van de musical ‘The Phantom of the Opera’ met stip op nummer 1! Het was fantastisch om de muziek live te horen spelen en het verhaal op een theaterpodium gespeeld te zien worden. Een belevenis!

Wat ik verder erg bijzonder vond, was de onverwachte ontdekking van een oude Romeinse arena, in de gewelven van Guildhall. We kwamen daar om het gebouw te bekijken en zagen ineens een bordje hangen naar ‘Roman Amphiteater’. Bleek dat daar allerlei resten opgegraven zijn; niet super-spectaculair maar wel verrassend en daarom leuk!

Prachtig uitzicht over de stad vanaf de hoogste galerij van de Tower Bridge!

Prachtig uitzicht over de stad vanaf de hoogste galerij van de Tower Bridge!

 

Ook de Tower Bridge Exhibition is ontzettend leuk om te doen! Ik heb deze jaren geleden al eens bezocht maar de expositie is helemaal veranderd en ook de glazen bodems in de bovenste passage van de brug zijn nieuw. Een tikje scary maar wel erg leuk!

Tja, wat hebben we nog meer gedaan? Door Regent Street geslenterd en Hamleys bezocht, de aardbevingssimulator in het Natural History Museum ervaren, een hot-chocolat-met-mint gedronken, naar de Big Ben gestaard (en wat een tegenvaller dat de beroemde klok voor renovatie weg is…stonden we voor niets te wachten voor het bekende klokgeluid!), ons in Harrods aan de foodafdeling vergaapt, het Bank Museum bezocht, in de verkeerde metro gestapt (één keertje maar en hij ging wel de goede kant op dus we hoefden alleen maar over te stappen) en in de gezellige Dickens Inn gegeten!

Allemaal leuke dingen die binnenkort op dit blog uitgebreider besproken worden!

 

De musical The Phantom of the Opera was voor mij het hoogtepunt van ons weekend!

De musical The Phantom of the Opera was voor mij het hoogtepunt van ons weekend!

 

MeTime
Woensdag, donderdag en vanochtend was ik toch weer druk met allerlei afspraken, dus vanmiddag en vanavond heb ik vastgelegd voor #MeTime. Bij de AH kwam ik het ontzettend leuke Wintertijdschrift tegen, dus daarmee ga ik mij zometeen op de bank opkrullen, een dekentje en misschien wel een warme chocolademelk er bij (helaas zonder mint, want de siroop heb ik tijdens een opruimwoede weggegooid)!

Winterboek

Weekend
Hoewel tijdens een vakantieweek het weekend minder als ‘weekend’ aanvoelt, gaan we toch leuke dagen tegemoet! Al heel lang geleden heb ik tickets voor Racoon in de Ziggo Dome weten te bemachtigen; vind ze erg leuke muziek hebben en ben nog nooit in de Ziggo Dome geweest! Een mooie kans om twee leuke dingen met elkaar te verenigen!

Wat zijn jullie weekendplannen?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Astrid

  Mij is Londen persoonlijk iets te druk, dus snap wel dat jullie he tna een paar dagen wel gehad hadden. Dat Romeinse amphitheater lijkt mij wel heel leuk om te zien.

  27 november 2015 at 10:44 pm
  • Reply Anne

   Ja, Londen is best wel hectisch!
   Het amphitheater was ik vooral ook erg verbaasd over; toeristengidsen schrijven er nauwelijks over! Juist daarom vind ik het dubbel gaaf om zoiets te ontdekken!

   27 november 2015 at 10:52 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge