fbpx
Follow me:

Dit Is Mijn Week! Van tennis, een heerlijke avond en vakantie in zicht!

De afgelopen weken waren weer ontzettend druk en hectisch! Met het mooie weer stond ik veel op de tennisbaan, wat natuurlijk erg leuk is, maar waardoor ik wat minder aan bloggen toe kom! Bovendien is het heel leuk om weer een fulltime werkweek te hebben, maar tegelijk ook erg druk omdat ik ook nog wat werk in de avonduren moet doen…kortom, de week vliegt om!

Gelukkig had ik afgelopen week ook nog genoeg tijd voor leuke dingen, die ik dan ook graag met jullie deel!

Tennis
Ik noemde het net al: de tennis neemt op het moment veel tijd in beslag. Vorige week speelde ik mijn allereerste tenniswedstrijd, een invalbeurt bij een damesteam. Ik had geen idee wat ik kon verwachten: misschien zou ik finaal van de baan gespeeld worden, of zou het juist heel goed gaan? Het was die dag bloedheet; de hitte straalde gewoon van het gravel af!

De eerste set pakte ik al gelijk met 6-0, dus dat was een goed begin! De tweede set was lastiger; ik stond tijdenlang met 5-2 voor maar het lukte maar niet om het laatste punt te maken, dus werd het 5-5. Uiteindelijk een tandje bijgeschakeld en zo werd het toch 7-5 voor mij, gewonnen! De dubbel duurde 2,5 uur, drie sets in totaal maar ook die wisten we te winnen dus mijn debuut in de tenniscompetitie had een prima verloop!

We zijn nu hard bezig om voor komend jaar een damesteam samen te stellen dus ik ben hard aan het trainen om dan goed beslagen ten ijs te komen. Dat houdt in dat ik op het moment zo’n drie tot vier keer per week op de baan sta om zoveel mogelijk uren te maken; daar leer je uiteindelijk het snelste van! Met het zonnige weer van vorige week is het absoluut geen straf!

 

Tennis

 

Zandvoort
Deze week zou ik elke avond op stap zijn, maar onverwachts kwam een afspraak van woensdagavond te vervallen. Eigenlijk had ik nog genoeg werk liggen om een hele avond achter de laptop te zitten, maar dat zou jammer zijn van een vrije avond èn van het mooie weer! We hebben dus de cabrio opengegooid, zijn naar Zandvoort getuft en hebben heerlijk op het terras van The Spot een hapje gegeten. The Spot heeft zo ongeveer de allerlekkerste Mexicaanse kipburger die ik ooit geproefd heb, dus dat was heerlijk eten!

Onder het genot van een Radler zagen we de zon steeds verder zakken, waarna we terug reden richting Heemstede. Iemand gaf mij de tip van Van Dam IJssalon, dus een goed moment om te proberen of het ijs echt zo lekker is! En dat was het zeker; we hebben een heerlijk ijsje gegeten!
Daarna thuis de film The Kite Runner gekeken, een prachtige film en zo was deze avond echt uitstekend besteed!

 

Zandvoort

 

Dagje Amsterdam
Zaterdag was ons jaarlijkse dagje Amsterdam van vriendinnengroep The Bucket Ladies. We komen aan onze naam, omdat we elke keer weer enorm lange lijsten met ideeën hebben wat we allemaal nog willen doen. Omdat vijf agenda’s bij elkaar leggen best lastig is, komen we vaak maar aan de helft van alle plannen toe, maar alleen het ideeën maken is al leuk!

Zaterdag begonnen we met de escaperoom Room of Riddles. We hadden een uur de tijd om uit de Birdcage te komen, en na een kwartier zakte de moed ons al in de schoenen; we liepen hopeloos achter op het schema en zagen onze eindtijd dramatisch in het water vallen. Echter, toen we eenmaal aan de slag waren, ging het ineens allemaal heel snel en voor we het wisten hadden we de sleutel van de deur gevonden en waren we, met nog 10 minuten over, bevrijd!
Best een leuke escaperoom, hoewel hij van ons wel een tikje moeilijker mocht zijn. Desondanks hebben we ons prima vermaakt!

 

Amsterdam_1

 

Daarna zijn we Amsterdam in geweest, op terrasjes gezeten, door de stad geslenterd en een heerlijke high tea gehad! We hebben de Albert Cuypmarkt bezocht, geluisterd naar de schitterende muziek onder het Rijksmuseum, de Pijp door gelopen en een kijkje genomen bij de (overvolle) foodhallen. En natuurlijk weer heel veel nieuwe plannen gemaakt!

 

Onder het Rijksmuseum wordt dagelijks schitterende muziek ten gehore gebracht!

Onder het Rijksmuseum wordt dagelijks schitterende muziek ten gehore gebracht!

 

Dit las ik!
Afgelopen week las ik het boek ‘De spiegel van het meer’ van Maeve Binchy. Als enorme Binchy-fan dacht ik dat ik al haar boeken al wel gelezen had maar deze blijkbaar nog niet! Een ontzettend mooi en heel verslavend boek dus elk verloren half uurtje deze week benutte ik om te lezen!

 

de-spiegel-van-het-meer

 

Verder is er onlangs weer een nieuwe Flow bezorgd dus ook dat is prima leesvoer, zeker tijdens het zomerse weer van vorige week!

Reisplannen!
Heel voorzichtig komt onze vakantie steeds dichterbii! Over een paar weken zitten we in de auto naar het (hopelijk) zonnige zuiden waar we de Italiaanse regio Toscane gaan ontdekken! In deze hectische tijd verheug ik me enorm op lange, warme dagen: genieten van de rust, de mooie omgeving, de tijd om eindelijk stapels boeken achter elkaar te lezen, door mooie stadjes als Lucca en Siena te slenteren en ‘s avonds tot laat op een terrasje te zitten!

 

Prima vooruitzicht dat we binnenkort in Toscane zijn!

Prima vooruitzicht dat we binnenkort in Toscane zijn!

 

Op de heenweg blijven we een paar nachten ergens tussen Nederland en Toscane maar we zijn er nog niet helemaal uit waar. De Romantische Strasse ligt in een schitterend gebied, Zermatt en de Matterhorn lijken me fantastisch mooi, maar ook Noord-Italië heeft leuke hotelletjes aan bijvoorbeeld het Comomeer.Leuk om komende week over na te denken!

Tot slot
Ik hoop binnenkort weer wat meer tijd te hebben om te bloggen, want het blijft toch ontzettend leuk om blogs te schrijven. Ik ga hard mijn best doen om weer het oude ritme op te pakken en een paar keer per week een blog te lanceren!

Hoe was jullie week?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marcella

  Leuk uitje met The Bucket Ladies! Ik was laatst voor ‘t eerst in een escape room en vond het echt superleuk! Fijn dat je vakantie dichterbij komt. Heerlijk vooruitzicht!

  17 mei 2016 at 2:31 pm
  • Reply Anne - Ditisanne.nl

   Ja, escaperooms zijn zó leuk! Je moet het echt eens gedaan hebben om te snappen waarom ze zo leuk zijn! In het najaar gaan we in Bunschoten nog een keer, dat schijnt een erg mooie te zijn, heb er nu al zin in!

   Reisplannen zijn inderdaad altijd fijn! Gaan jullie in de zomer nog weg?

   Groetjes!

   17 mei 2016 at 5:25 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge