Follow me:

Dit Is Mijn Week! Wennen aan een nieuw leven en een mijlpaal op mijn blog!

Nu de meeste drukte van de verbouwing en verhuizing achter de rug is, is het moment aangebroken om te wennen aan een heel ander leven! Niet meer elke week na hoeven denken welke avond ik ook alweer waar ben, welke spullen ik wel of niet mee hoef te slepen en niet meer steeds in de auto door heel Nederland te rijden. In plaats daarvan ineens veel meer vrije tijd, wat een luxe!

Vorige week hebben we met een busje de laatste grote dingen uit Apeldoorn opgehaald. Het huis is nog niet helemaal leeg, maar de meubels zijn er allemaal uit en er staan alleen nog wat kleine doosjes en er hangen nog een paar fotolijsten en spiegels aan de muur. In Hoofddorp heeft alles inmiddels zijn plek gekregen en het is mooi geworden!

Over een slappe conditie en het Winderige Westen!
Deze week was eigenlijk de eerste ‘normale’ week sinds ik in Hoofddorp woon en het is leuk om bewust na te denken over hoe ik regelmaat in mijn weken aan wil brengen. Zo wil ik vooral weer veel meer gaan sporten! Dat kwam het afgelopen jaar een beetje in de verdrukking en ik merkte dat mijn conditie met sprongen achteruit is gegaan! Maandagavond had ik dus vrijgehouden om te gaan zwemmen, tot ik ontdekte dat mijn zwemspullen nog in Apeldoorn lagen! Gelukkig is mijn spinningbike al wel verhuisd en kon ik daar mooi even mijn uurtje beweging op pakken!

Vrijdagmiddag was ik ook al vroeg vrij dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens bij BasicFit te gaan kijken. Ik ben een heel wat luxere sportschool gewend (SportCity) dus het was even wennen maar uiteindelijk wel een paar leuke trainingsapparaten ontdekt. Komend voorjaar willen we namelijk weer samen op de racefiets stappen maar met mijn huidige conditie gaat dat een grote afknapper worden. Mooi doel dus om de komende weken eens fanatiek te trainen!

Tijdens de beklimming van de Emmapyramide, op de flanken van de Posbank

Tijdens de beklimming van de Emmapyramide, op de flanken van de Posbank

Ik ben gewend om op de Veluwe te fietsen. Daar heb je veel heuvels en je fiets nauwelijks vlak. De Posbank is mijn favoriete beklimming; het is daar niet alleen fantastisch mooi maar het geeft een geweldige kick om met je racefiets boven te komen (oke, vooral omdat ze op de top heerlijke appeltaart verkopen!). Ik heb nu een paar keer in het westen gefietst, waar alles vlak is, maar wat een wind!! Het lijkt wel of het hier werkelijk altijd stormt! Ik ben niet zo’n tegen-de-wind-in-fietser; ik klim liever dan dat vlakke gepriegel dus dat wordt komende zomer nog wel even afzien! Reden te meer om hard te trainen!

Mijlpaal en blogdoelen!
In deze roerige week haalde ik ook een mooie mijlpaal op dit blog: dit artikel is het 100e artikel dat ik plaats! Afgelopen augustus ben ik met Ditisanne.nl gestart, nadat DitisIerland.nl al een paar maanden eerder online ging. Het bevalt ontzettend goed want het bloggen levert zoveel leuks op!
Hoog tijd om mijn blogdoelen wat meer aan te scherpen: ik wil het komende jaar meer reisartikelen plaatsen, zodat het nog meer een reisblog wordt. Verder wil ik meer tijd nemen voor fotografie en ook mijn Instagramaccount verbeteren zodat de feed er mooier uit komt te zien! Uiteraard hoop ik ook dat mijn bezoekersaantallen nog wat omhoog gaan (komen jullie dus nog eens terug? 🙂 ) maar wil ik ook meer tijd steken in mijn Ierlandblog.

Positiviteit deze week!
Er waren veel positieve momenten deze week!
– Onze nieuwe buffetkast staat fantastisch!
– Deze week is éindelijk mijn bankstel verkocht, voor een prima prijs nog wel! #opgelucht
– Maandagavond en vrijdagmiddag lekker fanatiek gesport!
– Dinsdag onverwachts een dagje vrij! Daardoor mooi even de tijd om een paar uur te shoppen en te profiteren van de uitverkoop!
– Donderdagavond met de camera aan de slag geweest: mijn te-lezen-boeken gefotografeerd!
– Vrijdagmiddag het bericht ontvangen dat mijn laminaat in Apeldoorn er niet uit hoeft! Erg blij mee want dat scheelt héél veel werk!

 

Reasons to be happy

 

Op de buis
Deze week is de serie Divorce weer gestart en hij is weer leuk! Het blijft ook een serie die niet te lang meer moet doorgaan omdat hij dan een beetje afgedraaid is, maar ik begreep dat dit het laatste seizoen is dus daarom genieten we er nog maar even van!
Verder was deze week de prachtige film Intouchables op tv, ik heb hem al zo vaak gezien maar hij blijft fantastisch!
Zelf volg ik de serie Tessa: geen hoogvlieger maar toch wel grappig om te kijken.

Dit las ik (in de file)
Ik kom nu eindelijk aan wat meer lezen toe, heerlijk! Heb een hele stapel te lezen boeken dus genoeg te doen komende tijd! Verder had ik nog van een collega de nieuwste Linda gekregen, dus ook die heb ik deze week gelezen.
Van een cadeaubon kocht ik gisteren ‘De Amerikaanse Prinses’ van Anne-Jet van der Zijl (ben erg benieuwd naar dit boek!). Omdat er nog wat restgeld op de bon zat, kocht ik ook nog een Viva/Flair-pakket. Dat kwam goed uit want nauwelijks een half uur later strandde ik voor de Coentunnel in een stilstaande file. Heb ongeveer drie kwartier stil gestaan maar dankzij de Flair vloog de tijd om! Natuurlijk is fileleed niet leuk maar als je al die ambulances voorbij ziet komen, ben ik vooral dankbaar dat ik gezond en wel nog in de auto zit!

Deze week ben ik begonnen in het boek ‘Margje’ van Jan Siebelink. Een soort van vervolg op ‘Knielen op een bed violen’. Het lijkt wel een hype van bekende auteurs om hun moeders te beschrijven want recent las ik ‘Magdalena’ van Maarten ‘t Hart. Een recensie van ‘Margje’ volgt uiteraard binnenkort!

Mijn Te-lezen-boeken-stapel!

Mijn Te-lezen-boeken-stapel!

En nu weekend!
Als gezegd had ik vroeg weekend zodat ik mooi mijn autootje door de wasstraat kon rijden. Een witte Fiat 500 is leuk en schattig maar o, wat is hij snel vies! Gelukkig glimt hij nu weer prachtig, trots!

Mijn autootje glimt weer: trots!

Mijn autootje glimt weer: trots!

Morgen rijd ik weer naar Apeldoorn om nog wat spullen op te halen, gaatjes in de muren te dichten en nog een ritje grof vuil te maken. En verder lekker van het weekend genieten!

Wat zijn jullie weekendplannen? 

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Gerdie

  Wat een enorme diverse week! Leuke dingen gedaan! En wát een ongekende heerlijkheid moet het zijn om niet meer tientallen uren per week in de auto te moeten zitten om tussen Apeldoorn en Hoofddorp heen en weer te rijden. Wat een leuke dingen kun je in die tijd doen! En dat altijd maar uit de koffer leven….enorm respect dat je dat zó lang volgehouden hebt! Dat doet niemand je na. Nu genieten van een heerlijk vernieuwd huis! Geniet van het weekend!

  8 januari 2016 at 6:02 pm
  • Reply Anne

   Haha ja, het is wel een stuk relaxter ja! Gisteren stond ik dus voor het eerst sinds november weer eens in de file…was gewoon weer even wennen!

   8 januari 2016 at 6:05 pm
 • Reply Simone

  Fijn lijkt me dat inderdaad dat je niet meer uren in de file hoeft te staan van A naar B en dat platte hier… Dat ken ik wel. Ik ben zelf ook een fanatieke fietser (nou ja fanatiek is misschien teveel gezegd) dus die wind… ik weet er alles van!

  12 januari 2016 at 11:07 am
  • Reply Anne

   Haha ja, maar het vervelende is, zelfs als je een rondje fietst, heb je gewoon de héle tocht wind tegen! 🙂
   Maar het is ongetwijfeld goed voor de conditie!

   In welke regio woon jij dan? Ook Noord-Holland?

   12 januari 2016 at 3:55 pm
 • Reply Rachel Kromdijk

  wauw wat een leuke fiat heb je! mijn eerste auto is een citroen c1 geworden rijd ook echt super! en wat veel leuke dingen heb je gedaan zeg! liefs X

  12 januari 2016 at 2:01 pm
  • Reply Anne

   Thanks! Een C1 is ook een superleuke auto, zelf ook wel eens naar gekeken. En een Fiat is inderdaad heel leuk! Het enige nadeel is dat het een 2- of 3cilinder is dus hij klinkt een beetje als een scooter! 🙂

   12 januari 2016 at 3:53 pm
 • Reply Anne

  Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik je blog gevonden heb. Denk via je Ierland blog, want daar zou ik graag een keertje naar toe willen! Succes met de laatste dingetjes van de verhuizing. Groetjes van een naamgenootje en ex-stadgenootje 😉
  Anne onlangs geplaatst…Sneeuw, waar blijf je nou?My Profile

  13 januari 2016 at 7:46 pm
  • Reply Anne

   Ierland is zeker de moeite waard! Leuk dat we naamgenootjes zijn, ik ga je volgen hoor! ?

   13 januari 2016 at 11:57 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge