fbpx
Follow me:

Het Apeldoorns Koffiehuys: een verborgen hotspot!

Je loopt er vast niet vaak langs, ook al kom je regelmatig in het centrum van Apeldoorn. Zelf laat ik de Korenpassage vaak een beetje links liggen. Maar nu ik Het Apeldoorns Koffiehuys ontdekt heb, kom ik er vast vaker!

Het binnenterras is leeg, als we op een zonnige zaterdag aankomen. Een groot bord verwijst de zonliefhebbers immers naar het buitenterras. Om daar te komen lopen we eerst door het koffiehuis zelf, waar het écht heel gezellig oogt! Veel kleine, intieme hoekjes maken het tot een knus geheel en het is bijna spijtig dat het te mooi weer is om binnen te zitten!

20150801_134452Bloeiende bloemetjes
Het buitenterras is aan de achterkant van het pand gemaakt, in de loze ruimte die er ooit was. Eerlijk is eerlijk, het is niet het meest idyllische plekje want je kijkt tegen veel achterkanten van gebouwen en lelijke afvoerpijpen aan. Maar Het Apeldoorns Koffiehuys heeft ook hier wat moois van weten te maken met fleurige tafelkleedjes, bijpassende kussentjes en heel veel bloeiende bloemetjes, zodat we toch met een ontspannen, zomers gevoel van onze, heerlijke, lunch hebben genoten!

De kaart is uitgebreid en zeer prettig geprijsd. Wij kozen beiden voor een broodje carpaccio, die prima smaakte. Een heerlijke pestodressing er onder en eindelijk eens genoeg kaas! Veel lunchrooms wapperen alleen een keer met de kaas over het broodje maar hier zijn ze scheutig met de heerlijke kaassnippers.

Kortom, over dit leuke eettentje niets dan lof! Voor de mannen is het wellicht even slikken…ze zitten wel tussen veel dames!

Tip! De high-tea zou hier verrukkelijk zijn!

Het Apeldoorns Koffiehuys is gevestigd in de Korenpassage (de passage tussen Mariastraat en Korenstraat).

20150801_140458

20150801_142335

20150801_142536

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge