Follow me:

The Harbour Club Amsterdam-Zuid: Beste sushi ooit!

Al een tijdje is The Harbour Club een begrip, vooral in Amsterdam. Deze week maakte ik kennis met The Harbour Club in Amsterdam-Zuid. Ondanks dat het een ‘saaie’ maandagavond was, maakten we er uiteraard zelf toch een feestje van, met een heerlijke rose en sushi er bij! En dat alles op een terras, vanaf waar je, naast het heerlijke eten, ook kunt genieten van een leuk uitzicht op een Amsterdamse gracht. 

Met twee HEINEKEN-oudcollegaatjes spraken we afgelopen maandag af om een hapje te eten. Omdat George Marina vol zat, besloten we naar The Harbour Club in Amsterdam-Zuid te gaan. Dit restaurant ligt een beetje in een woonwijk, net ten zuiden van de gezellige Pijp. Geen plek waar je dus zomaar langskomt en spontaan binnenloopt. Maar misschien is The Harbour Club ook wel een tikkeltje te exclusief om zomaar binnen te lopen…

We hebben het geluk om een van de ronde zitjes aan het water te bemachtigen. Deze liggen wat lager dan de rest van het restaurant dus van het protserige ‘zien en gezien worden’ (wat je bij zo’n populair restaurant wel zou verwachten) is hier absoluut geen sprake. De enige mensen die we zien, zijn mensen op de talloze bootjes, die op deze prachtige voorjaarsavond voorbij varen. Dat zorgt er voor dat we heel gezellig en in alle rust bij kunnen kletsen.

The Harbour Club

Uitzicht vanaf het terras, niet verkeerd toch?

Sushi

The Harbour Club heeft een luxe menukaart, met een Japanse twist en vrij veel vis. Wie niet van vis of sushi houdt, kan echter ook uit vleesgerechten kiezen. Zo eet je hier bijvoorbeeld een hamburger van wagyuvlees. Precies, gemaakt van een koe die gemasseerd is, bier dronk en naar klassieke muziek luisterde! Voor wie echt op chique wil gaan, staat er kaviaar op de kaart!
Wij besluiten echter voor de sushi te gaan, wat ideaal is om te delen.

We vallen alle drie als een blok voor de enorm lekkere Peking Duck Maki roll. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt de beste sushi ooit is! Daarnaast hebben we de California Maki roll (met krab), de Salmon Torch Maki roll en de Spicy Tuna Maki roll. Met name de zalm vind ik persoonlijk ook erg lekker. De verse wasabi (niet te verwarren met de komkommer, waar het in geserveerd wordt!) maakt het helemaal af.

The Harbour Club Zuid

Overheerlijke sushi!

Interieur

Hoewel we de hele avond aan het water gezeten hebben, zou het ook geen straf zijn geweest om binnen te eten. Het interieur is enorm trendy en het lijkt een beetje alsof je op een schip zit. Het dak kan open dus op zonnige dagen wordt het restaurant omgebouwd naar een gigantisch terras.

Het ziet er ook binnen allemaal even mooi en strak uit. Ik heb pas ‘s avonds, in het donker, foto’s gemaakt maar als je wilt weten hoe het er bij daglicht uitziet, kijk dan even op hun website.

The Harbour Club

Binnen is het ook gezellig!

Aanrader? 

En dan komt de grote vraag: is The Harbour Club een aanrader? Tja, als je iets te vieren hebt, is het zeker een mooi plekje waar je ontzettend lekker kunt eten. Het begrip ‘Harbour Club’ is misschien een beetje gehyped, maar het valt niet te ontkennen dat het eten hier echt heel goed is. Maar…daar hangt wel een prijskaartje aan. Voor 8 sushi’s leg je maar liefst € 24,00 op tafel, wat ik persoonlijk wel erg aan de hoge kant vind. Vorig jaar zomer belandden we op het eiland Monte Argentario ook in een enorm luxe restaurant waar het eten flink aan de prijs is. Echter, daar was de service dan ook bovengemiddeld goed. Hoewel de bediening bij The Harbour Club ontzettend vriendelijk en welwillend is en het eten vlot geserveerd werd, is het servicegehalte van dit restaurant niet echt heel uitzonderlijk.

Maar goed, mede door de hoge prijs houdt The Harbour Club wel haar exclusieve karakter. En voor wie het leuk vindt om dat een keer mee te maken, is het zeker een aanrader! En wie weet kom ik toch nog eens terug voor de overheerlijke Peking Duck Maki roll!

 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Shamira | Wander Rebel

  Ik kende het niet, maar het ziet er heerlijk uit!

  18 juni 2018 at 7:25 pm
  • Reply Anne

   Ja, het eten was heerlijk Shamira!

   19 juni 2018 at 9:43 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge