Follow me:
Zweeds Lapland reisjaar

Scandinavisch wonen: Mijn favoriete Zweedse Instagram-accounts

Scandinavisch wonen, ook wel ‘nordic living’ genoemd, is behoorlijk populair momenteel. De lichte interieurs met grijsblauwe of grijsgroene tinten zie je in heel wat woonmagazines voorbij komen. Nu we plannen maken voor de inrichting van ons nieuwe huis, merk ik dat we ook wel erg neigen naar deze stijl: licht en met natuurlijke materialen. En dankzij deze prachtige Zweedse Instagram-accounts deed ik extra veel inspiratie op!

Dat we zo enthousiast zijn over de Scandinavische woonstijl is niet omdat we ontzettend graag mee willen doen met de laatste mode. Immers, we zijn geen types die elke drie jaar ons huis veranderen dus is het voor ons niet prioriteit om met de laatste mode mee te moeten doen.

Zelf houd ik erg van de lichte, strakke ruimtes die vooral veel rust uitstralen. Omdat we allebei een druk leven hebben met een hectische baan en diverse hobby’s en activiteiten, vind ik het heel belangrijk dat onze thuisbasis juist rust en ontspanning biedt. En juist de Scandinavische stijl zorgt hier voor. Natuurlijk hebben we niet zo’n typisch Zweeds rood huis aan de buitenkant, maar het interieur zal prachtig licht worden!

Wil je meer lezen over hoe je jouw huis omtovert naar een Scandinavisch interieur? Ik schreef een blog met tien tips voor Scandinavisch wonen.

Scandinavisch wonen
Typisch Zweden

Goede herinneringen aan Zweeds Lapland

Daar komt ook nog eens bij dat we ontzettend goede herinneringen hebben aan één van de mooiste reizen die we maakten: een week rondreizen door Zweeds Lapland. De inrichting van de schitterende accommodaties waar we verbleven ben ik nog niet vergeten. Ik merk dat we echt een klik hebben met Zweden: de enorm vriendelijke mensen, de natuur, de taal…geweldig! Zelfs de Zweedse taal vind ik fantastisch dus ik moet bij Jeroen nog even er doorheen drukken dat er een mooi bordje op ons tuinhek komt met ‘Jeroen och Annes Huset’, of gewoon ‘Välkommen’! 🙂

Zweeds wonen

Omdat het nog even duurt voordat we de sleutel van ons huis krijgen, zijn we ons nu een beetje aan het oriënteren op wat we willen. Pinterest vind ik een fantastische inspiratiebron, maar ook deze onderstaande Zweedse Instagram-accounts. Heel tof bijvoorbeeld om te zien dat de keuken, die we nu op het oog hebben, wel wat op de keukens lijkt die ik her en der bij de Zweedse Instagram-accounts tegen kom!

mybigwhiteoldhouse – Helena

Leuk! Deze Instagrammer woont in Piteå, één van de plaatsen aan de oostkust van Zweeds Lapland, die we bezocht hebben. De lichte vloeren, de grijze muren en witte meubels, wat een prachtige foto’s!

Zweedse instagram-accounts

Dit is echt een heel fijn Instagram-account om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. Van de tegels in de enorme keuken word ik wel ietsje minder enthousiast, maar ieder zijn smaak natuurlijk! De keuken zélf vind ik dan wel weer heel gaaf!

Scandinavisch wonen Instagram account

anangelinmyhome – Mari

Nog een pareltje! Hoewel de stijl van Mari voor mij zelf ietsje te bloemerig en te romantisch is, vind ik het wel een schitterend account om door te bladeren.

Ik houd erg van de grijsblauwe kleur die volop gebruikt wordt. Mari laat allemaal leuke hoekjes en doorkijkjes zien, perfect gefotografeerd met heel mooi licht.

Scandinavisch wonen Zweedse Instagram-accounts

vitanyanser

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand daadwerkelijk in zo’n wit interieur kan leven (je hebt toch allemaal ook spulletjes in andere kleuren??), maar het is wel mooi om te zien. De witte bank vind ik echt prachtig, maar ik denk dat deze in no-time vies is: niet zo praktisch dus. Maar wel erg mooi!

Zweedse Instagram-accounts

lapptussan – Emma Sundström

Een interieur dat wat minder steriel is maar zeker zo mooi! Ik ben echt ontzettend enthousiast over de prachtige keuken, die wel iets weg heeft van de keuken die wij in ons hoofd hebben. Leuk om te zien!

De meubels vind ik werkelijk waar prachtig en ook de kleurencombinaties erg mooi. Hier kan ik echt ontzettend veel inspiratie uit halen en ik volg Emma dan ook op de voet!

Zweedse Instagram-accounts

lina_isaksson – Lina Isaksson

Dit account is vooral leuk om te volgen om je helemaal onder te dompelen in het heerlijke Zweedse leven. Ik vind Lisa’s huis echt een droomhuis (in ieder geval aan de buitenkant): de olijfgroene planken met witte accenten, fantastisch!

Haar foto’s stralen iets uit van het relaxte op het platteland van Zweden: taarten bakken, bloemschikken, heerlijke soepjes maken en allemaal andere fijne dingen, die wij ook straks in ons nieuwe huis willen doen! ‘Fika’ ten top!

Scandinavisch wonen

mykindoflike

Ook een mooi account, met prachtige foto’s. Hier vind je ook weer de mooie lichte meubels en hele toffe decoratie-artikelen. Wel komen dezelfde plaatjes regelmatig terug, maar toch een leuk account om te volgen voor wat Zweedse inspiratie! Ik vind vooral het nevelachtige behang in de woonkamer heel erg mooi!

Zweeds inspiratie wonen

homebymarlene – Marléne

Ook Marléne heeft niet zo’n steriel wit huis, maar juist heel warm met mooie accenten. Ik ben jaloers op haar enorme keuken!

Leuk om hier de lichte tinten ook wat afgewisseld te zien worden met de stoerdere, industriële donkere kleuren. Hoewel ik dat zelf niet zo snel zou kiezen voor ons huis, vind ik het wel erg mooi om te zien.

Zweeds wonen

Weet jij nog mooie Zweedse Instagram-accounts die echt in dit lijstje thuishoren? Meld het hier onder in de reacties en wie weet wordt jouw tip toegevoegd aan dit blog!

Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Darina

  Prachtige accounts, ik hou van het Scandinavische (interieur) sfeertje. Mooie inspiratie!
  Darina onlangs geplaatst…Een korte blog time out!My Profile

  12 april 2020 at 7:23 pm
 • Reply Sanne

  Wat een mooie Instagramaccounts. Ik ben zelf wel van een meer kleurrijker interieur maar een leuke uitdaging om een huis te verbouwen!

  14 april 2020 at 5:30 pm
 • Reply Patricia

  Fijn om zo inspiratie op te doen!
  Patricia onlangs geplaatst…Vlaamse series op VTM GO kijken (april 2020)My Profile

  16 april 2020 at 11:09 am
 • Reply Aniek

  Oh! Fijn om te lezen! Ik heb ook een nieuw huis gekocht en omdat het echt nog wel even duurt voor het wordt opgeleverd heb ik alle tijd om over de inrichting na te denken. Het wordt waarschijnlijk ook Scandinavisch met veel planten, past mooi bij ons duurzame huis hoop ik 🙂
  Aniek onlangs geplaatst…Lezen! Mijn favoriete boeken over avontuurlijk reizen en lifestyleMy Profile

  17 april 2020 at 9:23 pm
  • Reply Anne

   Oh leuk, gefeliciteerd!! Lastig he, dat wachten! Wij moeten nog drie maanden op de sleutel wachten en wil zo graag beginnen!

   18 april 2020 at 5:27 pm
 • Reply Linda

  Wat een fijne inspiratie! Wij zijn nog aan het bedenken wat voor kleuren wij in de slaapkamer willen en dit ziet er echt fijn uit. Ik hou van het scandinavische, maar wij kiezen toch voor industrieel, past toch meer bij ons. Maar voor de slaapkamer wil ik juist meer rust, dan is dit goed

  29 april 2020 at 12:06 pm
  • Reply Anne

   Leuk! Industrieel vind ik ook erg leuk maar in mijn eigen huis heb ik liever licht dan dat donkere. Maar wel tof om te zien!

   30 april 2020 at 11:45 am
 • Reply Janet

  Wat een mooie plaatjes zeg, hier kan ik heel lang naar kijken! Prachtige accounts, daar kan ik nog wat van leren haha.

  1 mei 2020 at 10:36 pm
 • Reply Kelly

  Wat een leuke accounts zeg! Ik vind Scandinavisch wonen ook mooi, maar ben toch meer van kleur. Industrieel in combinatie met urban jungle vind ik erg gaaf. Ik ben momenteel aan het klussen en mijn interieur wordt ook onder handen genomen…zo leuk!

  2 mei 2020 at 10:08 am
 • Reply Marcella

  Wat een mooie interieurs! Ik ben dol op de Zweedse stijl, dus snap heel goed dat je je goed bezig kunt houden met kijken naar die mooie plaatjes. Ik wil zelf trouwens best wel zo’n modern huis in Scandinavische stijl. Met hout of in grijstinten. Ben ik dol op!
  Marcella onlangs geplaatst…Happylist april 2020 – Weer wennen in NederlandMy Profile

  3 mei 2020 at 5:01 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge