fbpx
Follow me:

Dit Is Mijn Week! Een lugubere opera, het Verre Reizen Event en struikelen over de herten!

Het is vrijdagavond en dus weer tijd voor een terugblik op de afgelopen week! Ook deze week is weer voorbijgevlogen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel geniet van het herfstweer! De bomen voor mijn kantoor zijn prachtig verkleurd en het allerleukste is dat er felgroene parkieten in de bomen zitten! Ooit schijnt er een kolonie geland te zijn in het Vondelpark maar die waaieren nu een beetje uit. Er heeft zich nu een groepje genesteld in de oude lindebomen voor mijn raam. Met een beetje fantasie wanen we ons dus zo in de tropen…

Over tropen gesproken… Vorige week bezochten we het Verre Reizen Event in Den Haag. Een kleinschalige reisbeurs die precies op het goede moment kwam. We zijn ons een beetje aan het oriënteren op de zomervakantie volgend jaar en willen graag een verre reis maken. Niet dat er in Europa niet genoeg moois te zien is, maar het is ook leuk om eens verder te kijken! De beurs was niet zo groot, maar het leukste waren de diverse videopresentaties die gegeven werden.
De beurs werd wel erg overheerst door reisorganisaties naar Afrika. Persoonlijk vond ik het niet zo erg want Afrika staat hoog op mijn verlanglijstje, maar daardoor werden andere bestemmingen wel wat ondergesneeuwd.

Een lugubere opera

Als ik op zondagochtend naar de kerk rijd, heb ik meestal Radio 4 aan. Afgelopen zondagochtend draaide men wel een heel bijzonder muziekstuk! Het was de finale van de opera ‘Dialogues des Carmelites’, waarin een groep nonnen tijdens de Franse revolutie op het schavot belandt. Dapper zingen de vrouwen het “Salve Regina” waarbij voortdurend de klap van het hakblok te horen is en er steeds minder vrouwenstemmen te horen zijn. Behoorlijk luguber, zo op de vroege zondagochtend maar toch ook wel een prachtig koorstuk!

Struikelen over de herten

Zondagmiddag was het prachtig weer en liepen we een rondje in de Waterleidingduinen. We gaan hier wel vaker heen, maar het was nog nooit zo druk als nu! Richting de parkeerplaats slingert een prachtig, maar smal bochtig weggetje, dat nu helemaal vastliep door alle verkeer. Ook de parkeerplaats puilde uit, maar gelukkig vonden we nog een plekje.

In de Waterleidingduinen zitten ontzettend veel herten, welk aantal alleen maar groter wordt. Ik begreep dat er plannen zijn om wat dieren af te schieten, maar dat dierenorganisaties dat proberen tegen te houden. Ik weet niet of dat nu zo’n goed idee was, want de herten grazen nu vlak langs de wandelpaden, zoveel zijn het er! Overal waar je kijkt zie je de dieren in groepjes staan.

 

deer1

 

Verder is het een fantastisch mooi wandelgebied, vooral het gedeelte dat ‘de Savanne’ genoemd wordt. Het heeft inderdaad wel iets weg van een Afrikaanse steppe, prachtig!

 

deer2

Quote van de week!

Op Pinterest is het altijd weer genieten van de talloze mooie quotes die daar te vinden zijn! Leuke, grappige, mooie, wijze spreuken, je vindt ze er allemaal. Voor deze Quote van de Week viel mijn oog op dit plaatje: niet alleen visueel een pareltje, maar ook nog eens een wijze spreuk!

 

quote-wind

 

Chronisch-slachtoffergedrag is iets waar ik echt vanuit de grond van mijn hart een hekel heb. Mensen die overal over weten te klagen, terwijl ze weigeren om zelf eens iets positiefs aan te trekken. Uiteraard bedoel ik hier niemand mee die écht met ellende, ziekte of moeilijke omstandigheden te kampen heeft, begrijp me niet verkeerd! En iedereen heeft wel eens een baaldag en dat mag natuurlijk ook. Maar je komt ook mensen tegen die het eigenlijk heel goed voor elkaar hebben, en dan nóg weten ze iets te bedenken om maar voortdurend negatief te zijn.

Daarentegen kan ik juist extra respect opbrengen voor mensen, die het niet makkelijk hebben, die met serieuze problemen te maken hebben, en toch positief blijven! Die gewoon roeien als ze geen wind hebben en zo van elke situatie toch nog het beste maken. Ik hoop van harte dat ik nooit in zo’n negatieve spiraal terecht zal komen maar altijd voor het positieve ga!

Weekend!

Kortom, we gaan met een positieve attitude het weekend in! 🙂 Het wordt echt een bezoekjes-weekend met veel afspraken maar wel gezellig allemaal. We gaan er ongetwijfeld iets moois van maken!
Fijn weekend allemaal!

 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marcella

  Wel tof, al die hertjes! Heb je al een Verre Bestemming gekozen?
  Marcella onlangs geplaatst…Happylist oktober 2016 – Herfstwandelingen, Wadapartja & 70 baantjes zwemmenMy Profile

  31 oktober 2016 at 9:04 pm
  • Reply Anne

   De hertjes zijn erg leuk maar het zijn er echt veel te veel. Ze eten nog net niet uit je hand!

   We hebben inderdaad een hele gave bestemming gevonden! Als alles rond is, wordt er absoluut over geblogd! 🙂

   31 oktober 2016 at 11:48 pm
 • Reply Wanda

  Oh, die hertjes joh… blijft bijzonder om ze in het wild tegen te komen! Ik zie ze bijna elke ochtend op weg naar mijn werk en kan daar iedere keer nog zo genieten.
  Wanda onlangs geplaatst…Highlights Oktober 2016: Fontana, herfstwandelingen & formule 1My Profile

  1 november 2016 at 9:04 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge