Follow me:

Het drama dat ‘Marktplaats’ heet!

Het is maar zelden dat ik mijn frustraties botvier op mijn blog… Meestal probeer ik het positief te houden (omdat ik meestal ook wel positief ingesteld ben… 🙂 ), maar na maandenlang aanmodderen op Marktplaats kan ik het niet laten. Het drama dat Marktplaats heet!

Als je twee huishoudens samenvoegt tot één, heb je over het algemeen wat spullen teveel. In ons geval: héél veel spullen teveel! Vijf kamers moesten leeggemaakt worden waarvan het overgrote deel verkocht kon worden. De meeste meubels had ik pas drie jaar geleden gekocht dus om die nu gratis of voor een schijntje weg te geven, ging me toch aan het hart. Dus daarom Marktplaats maar ingeschakeld! En dan loop je tegen deze frustraties aan…

Handelaren maken de dienst uit op Marktplaats

Je zet iets leuks op Marktplaats, bent er toch wel even druk mee want een advertentie plaatsen betekent maten opnemen, foto’s maken, gegevens invullen. Eindelijk ben je klaar en lanceer je je supermooie advertentie op Marktplaats. Je checkt nog even of hij er echt wel op staat en…tot je grote verbazing sta je binnen een paar minuten al op pagina 2 van de zoekresultaten! Of je zoekt zelf iets op Marktplaats (ja, verhuizen houdt ook in dat je af en toe zelf nog iets nieuws koopt…) en je moet eerst door drie pagina’s handelaren scrollen voor je de gewone aanbiedingen vindt…!

Op prachtige spullen wordt niet gereageerd

Ik had behoorlijk wat vrij nieuwe meubels voor niet al te veel er op gezet. In het kader van ‘weg is maar weg’ dus ver onder de marktwaarde. In ieder geval ver onder de ‘marktplaatswaarde’, als ik bij concurrerende verkopers keek. De eerste paar dagen keek ik bij elk mailtje nog hoopvol op mijn smartphone. Zou het een bieder zijn…??? Maar naar mate de tijd verstreek, vergleed ook mijn hoop. Dus de prijs nog maar weer lager ingezet. En nóg lager… Tot ik het uiteindelijk zat was, en de Apeldoornse Facebookgroep ‘Gratis af te halen’ inschakelde. En dán liep het ineens storm! Op een combimagnetron: dertig reacties binnen vijf minuten, met allerlei zielige verhalen erbij waarom iemand hem écht écht écht heel graag wilde hebben! Maar toen hij nog voor € 15,00 op Marktplaats stond, werd er niet gereageerd….

Of je hebt een bod!

Ik blij, ik heb een bod! Snel mail ik dan terug dat ik akkoord ben, voordat de bieder verder gaat zoeken. Vervolgens houd ik krampachtig mijn mobiel bij de hand want de blije bieder zal ongetwijfeld snel weer mailen wanneer hij het op komt halen. We zijn het uiteindelijk eens over de prijs! En dan blijft het stil… Eerst denk je nog: ‘hij zal wel vroeg naar bed gaan, morgen mailt hij vast wel!’. Maar ook ‘morgen’ blijft het stil, en de dag er na en de dag daarna…
En als ik dan gefrustreerd een mailtje er achteraan stuurde, kreeg ik óf nog steeds geen reactie of een halfslachtig mailtje ‘ja sorry, ik heb al een ander exemplaar gevonden…’ Zeg dat dan, hufter!!!!

marktplaats

Allerhande spullen worden op Marktplaats verkocht!

Maar dan is het raak…!

De blije bieder mailt terug. Heel blij zelfs! ‘Wat fijn, bedankt! Ik laat zo snel mogelijk weten wanneer ik het ophaal’. Zo ook met mijn mooie bank. Niet zoveel gebruikt en nog in uitstekende staat. Ik was in een overmoedige bui begonnen met € 375,00. En zowaar, een bod van € 300,00. Ene Bibi wilde hem erg graag hebben! Zowaar, we kwamen overeen dat € 300,00 een mooie prijs was. Bibi moest nog wel even vervoer regelen want een bank gooi je niet zo achter in een auto. “Prima meid, laat maar weten wanneer je kunt…”
Blijkbaar kon Bibi nooit of ze had zich bedacht want het bleef dagenlang stil. Ik nog een mailtje er achteraan gedaan, of ze al iets wist maar Bibi wist nog niets. En tot op de dag van vandaag weet Bibi het nog steeds niet. Je denkt: ‘dat kan een keertje gebeuren’… Maar na Bibi kwam Britt, met exact hetzelfde verhaal. Opnieuw kwamen we € 300,00 overeen en opnieuw liet Britt na een paar mailtjes niets meer horen. En na Britt kwam ene Mumand…idem dito. Frustraties, frustraties!

Intussen begon de tijd steeds meer te dringen. De vraagprijs was al verlaagd naar € 250,00 maar verkopen, ho maar! Uiteindelijk kwam de dag dat we de bank mee moesten nemen naar Hoofddorp, omdat we in januari nog een dag een busje hebben gehuurd voor de laatste grote dingen. Noodgedwongen de bank in de garage van mijn schoonmoeder. Gelukkig was hij daar na twee dagen verkocht, aan een uiterst aardige meneer die € 200,00 gaf en de bank achterin zijn Golf propte! Zo simpel kan het dan dus weer zijn!

Marktplaats leeg huis

Ondanks al deze nare Marktplaatsperikelen is mijn huis leeg!

Het kan nog gekker!!

Het ging om mijn bed dat ik voor een schijntje op Marktplaats zette. Dezelfde middag ging de telefoon, een uiterst zielig verhaal van iemand die een bed zocht voor een goede vriendin die geen cent te makken had. Ophalen was wat lastig omdat ik op dat moment al niet meer in Apeldoorn woonde (daarom had ik ook geen bed meer nodig). Maar vooruit, ik wilde er snel vanaf en meneer z’n vriendin was zo zielig, dat ik over mijn hart streek en een afspraak maakte voor twee avonden later. Op een woensdagavond, dus dat betekende dat ik vanuit Purmerend naar Apeldoorn moest, twee uur rijden tijdens spitsuur. 

Thuis snel het bed uit elkaar gehaald (lang leve IKEA, binnen een kwartier gepiept!). En toen nog even wachten want meneer zou pas om 8 uur komen. Acht uur, vijf over acht, tien over acht…en toen voelde ik al nattigheid! Meneer maar even gebeld. Tja, die was het hélemaal vergeten!! En ja, heel vervelend maar hij was nu weg en hij zag écht geen kans om nu te komen. Ik streek nog één keer over mijn hart en gaf aan dat we die zaterdag ook wel in Apeldoorn zouden zijn. Meneer moest even kijken of hij dan kon maar dat liet hij nog weten.

Ik denk dan: ‘als je zo’n misser hebt gemaakt, doe je je uiterste best om het goed te maken’. Maar meneer liet niets meer van zich horen. Twee dagen later nog maar een smsje gestuurd, of hij al iets wist. En opnieuw bleef het stil. Gelukkig kreeg ik intussen een ander bod op het bed, dus het bed was gelukkig verkocht. Ik kon het niet laten en stuurde de lapzwans nog even een smsje dat het bed verkocht was maar dat ik het geen stijl vond hoe hij dit aangepakt had, en dat ik een klacht bij Marktplaats in zou dienen. Pure bluf, want ik had alleen maar een telefoonnummer dus daarmee kom je niet ver. Maar blijkbaar had ik dus een gevoelige snaar geraakt want ik kreeg zowaar nog een nijdige sms terug ook! Kortom, meneer had het erg met zichzelf geschoten!

Opgelucht en voorlopig geen Marktplaats meer!

Nu ben ik opgelucht want onze Marktplaatsperikelen zijn zo goed als voorbij. Er staat alleen nog een mooie fiets op, waar ook veel mensen op bieden (en vervolgens niet reageren als we akkoord gaan met het bod). En als die verkocht is, gooi ik de Marktplaats-app van mijn telefoon en is het kláár met dit bizarre verschijnsel. Dan ga ik lekker een hele dag ontspannen in een heerlijke sauna en laat ik alle frustratie voor Marktplaats wegvloeien!  🙂

Loesje boos

Wat is jullie ervaring met Marktplaats? Ben wel benieuwd naar andermans ervaringen!

Misschien vind je dit ook een leuk artikel: ‘Acht redenen waarom Facebook steeds minder leuk wordt’!

Mostar Big Bazar
Een echte ‘marktplaats’ zoals hier in Mostar is toch ook veel leuker dan online verkopen!
Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!
Previous Post Next Post

You may also like

45 Comments

 • Reply Kim

  Haha dit is wel herkenbaar! Ik ga bij mijn vriend intrekken en was dus bezig met het verkopen van al mijn spullen in mijn studentenkamer. Op de mooiste meubels komt amper een reactie, sommige reacties zijn supervaag, of mensen reageren heel enthousiast en laten daarna inderdaad niets meer van zich horen… Vervelend! Gelukkig is bijna alles bij jou (en bij mij ook ;)) nu weg. Ach, op zich is marktplaats wel handig, je moet alleen een beetje mazzel hebben met de kopers.

  26 januari 2016 at 9:28 am
  • Reply Anne

   Ja, je hebt gelijk dat je mazzel moet hebben, sommige dingen waren inderdaad in no-time weg.
   Mooi dat het bij jou ook bijna allemaal weg is!

   26 januari 2016 at 12:39 pm
 • Reply Mona - Vandaagismooi.nl

  Zooo herkenbaar!! Jaren geleden was Marktplaats nog leuk. En natuurlijk is kopen via Marktplaats nog steeds leuk… maar verkopen is een grote doffe ellende.

  Ik heb het een keer met een kinderwagen gehad. Toen ik hem van zolder haalde bleek het bandje leeg te zijn. Shit! De mevrouw stond 10 minuten later al voor de deur dus in alle eerlijkheid verteld wat er scheelde en ik niet wist of hij gewoon leeg of echt lek was.
  Mevrouw heeft hem goed bekeken en ondanks het lege bandje hem gekocht. Kreeg ik toch diezelfde dag nog een pissig mailtje dat ze het niet netjes vond dat ik niets gezegd had over het bandje?!!! Ik heb met het laatste geduld een zeer nette genuanceerde mail gestuurd dat ik haar direct heb gezegd dat er iets scheelde, dat we zelfs hebben besproken waar reserve onderdelen te verkrijgen waren en dat ze zelf de wagen grondig had bekeken en ondanks dit alles het ding gekocht had en meegenomen had en ik op mijn beurt het niet netjes vond dat er nu gelogen wordt.

  Zucht….
  Mona – Vandaagismooi.nl onlangs geplaatst…Partner met autisme, hoe ga je daar mee om?My Profile

  26 januari 2016 at 10:19 am
  • Reply Anne

   Oef, dat is ook een bizar verhaal! Echt rare mensen zitten er tussen hoor!

   26 januari 2016 at 12:40 pm
  • Reply lianne

   helemaal eens
   ik merk wel dat het doorgaans altijd vrouwen zijn, die zo klungelen
   ik krijg het gevoel dat ze het spannend vinden om een echt “bod” uit te brengen op iets, zoals het in de mannenwereld in de handel gaat
   daarna worden ze onzeker of ze het wel goed gedaan hebben (te veel geboden) als ik direct reageer met OK, en reageren ze niet (kop in het zand, dan gaat het probleem vanzelf weg!)

   echt vervelend soms

   11 februari 2017 at 2:08 am
 • Reply Leoni

  Jemig dit is heel herkenbaar haha. Die ‘biedt’ optie op marktplaats zet ik altijd uit, dat heeft mij nog nooit wat opgeleverd (alleen frustratie zoals jij hierboven ook verteld). Waar ik me ook rot aan irriteer is dat mensen mailen met het meest belachelijke bod ooit. Heb je iets voor 50 euro erop staan, wat al goedkoop is, en dan bieden ze een tientje; ‘kom ik hem gelijk ophalen!’. Ja doei wat denk je zelf? *zucht* hahahah.
  Leoni onlangs geplaatst…TUTORIAL IllustatorCS6: Letters individueel bewerkenMy Profile

  26 januari 2016 at 10:25 am
  • Reply Anne

   Haha inderdaad, die belachelijke biedingen heb ik ook veel gehad! Meestal verwijder ik ze gewoon direct en stuur ze een mailtje dat hun bod echt bizar te laag is…daarna blijft het altijd stil! 🙂

   26 januari 2016 at 12:40 pm
 • Reply Marije

  Wat een ellende inderdaad! Gelukkig lijkt het mij altijd wel aardig om spullen voor een mooie prijs te verkopen. En tegen de tijd dat ik het écht zat ben vraag ik wel aan vrienden of ze nog iets kunnen gebruiken. Zo ben ik al van eettafelstoelen en een tv-kast afgekomen die heel erg in de weg stonden. Voor mezelf ben ik wel echt gek op Marktplaats. Ik haal er zulke goede deals vandaan! I looooove Marktplaats 🙂

  26 januari 2016 at 10:50 am
  • Reply Anne

   Haha, een heel ander geluid dus! Ik moet zeggen dat ik ook heel veel dingen wel prima verkocht heb, dus het is niet alleen maar kommer en kwel. Maar als je een heel huis aan spullen probeert te verkopen, tref je een hoop rare mensen!

   26 januari 2016 at 12:41 pm
 • Reply Sylvia

  Mam verkoopt regelmatig dingen via Marktplaats en zij vertelt ook veel van zulke verhalen. Nu gaat het bij haar voornamelijk om boeken en relatief kleine dingen, maar toch.. het asociale niveau van bepaalde marktplaats gebruikers verbaast me steeds weer.
  Sylvia onlangs geplaatst…Blogleesvoer #29My Profile

  26 januari 2016 at 11:14 am
  • Reply Anne

   Ja bizar he? Alsof je je op Marktplaats ineens als een Neanderthaler mag gedragen ofzo!

   26 januari 2016 at 12:42 pm
 • Reply Bianca

  Herkenbaar. Ik snap soms niet dat mensen zo met elkaar omgaan. Erg vreemd. Maar gelukkig is het bijna allemaal gelukt nu 🙂
  Bianca onlangs geplaatst…Westkust Amerika rondreis in foto’sMy Profile

  26 januari 2016 at 11:31 am
  • Reply Anne

   Nee, ik begrijp er ook niets van, helemaal niet dat je een ophaalafspraak gewoon niet nakomt…echt zo raar! En ja, ik ben blij dat het zo goed als klaar is! 🙂

   26 januari 2016 at 12:42 pm
 • Reply Mariska

  Ja, zulke ervaringen heb ik dus ook, en dit is waarom ik marktplaats echt volledig heb afgeschreven. Als je afschuwelijk volk zoekt kun je er vaak nog wel slagen.

  26 januari 2016 at 12:08 pm
  • Reply Anne

   Haha inderdaad! Heel verstandig, ik denk dat het tegenwoordig steeds meer door Facebookgroepen overgenomen gaat worden. Daar sta je tenminste met naam en toenaam op! 🙂

   26 januari 2016 at 12:43 pm
 • Reply Bjarne-Vidar

  We zitten hier op het moment in een zelfde soort situatie! En wat is marktplaats toch verschrikkelijk soms 🙁

  26 januari 2016 at 1:21 pm
  • Reply Anne

   Haha, herkenbaar dus? ??

   26 januari 2016 at 7:46 pm
 • Reply Anne

  Hihi ik ben eigenlijk wel gek met m’n marktplaats appje ? al kan ik je frustraties begrijpen. Heb met samenwonen juist heel veel gekocht via marktplaats, maar wij gingen dan van niks naar een huis die wel wat voller kon. Het enige vervelende vind ik als ik dan iets super, super, superrr moois heb gevonden en de verkoper terug stuurt dat het al verkocht is! Daar is die “gereserveerd” knop voor uitgevonden of haal je advertentie van marktplaats, grrrr!

  26 januari 2016 at 1:37 pm
  • Reply Anne

   Haha ja dat is de andere kant van Marktplaats! ?
   En als je veel nodig hebt is het inderdaad wel ideaal om spullen te kopen!

   26 januari 2016 at 7:45 pm
 • Reply Sabine

  Ik vind marktplaats echt een drama, vreselijke schooierds zitten erop. Vooral het heen en weer mailen vind ik wel lastig soms, met name over wanneer iets binnenkomt. Mensen hebben geen geduld meer en alles moet la minute eigenlijk al bij hun op de mat liggen, frustrerend. En dan ben ik een snelle verstuurder haha! Raak gelukkig meer kwijt via mijn blogsale en de plaatselijke verkoop pagina van onze regio.
  Sabine onlangs geplaatst…MUA Highlighting Powder – Opalescent AmberMy Profile

  26 januari 2016 at 3:18 pm
  • Reply Anne

   Oeps, moet er niet aan denken om langere tijd via Marktplaats te verkopen! Dan moet je volgens mij enorm geduldig kunnen zijn!

   26 januari 2016 at 7:50 pm
 • Reply ACYHOZ

  jaa tegenwoordig is het super lastig en vervelend geworden. Vroeger verkocht ik oude merk tassen zoals LV en Gucci. Dat ging vrij vlot als je snel kan aantonen of het wel authentiek was of niet. Tegenwoordig gaat het langzamer en krijg je meer gezeur dat het het lager en lager moet.. :”) Marktplaats was best leuk. Ik denk ook dat het een beetje aan mij ligt, misschien omdat ik een beetje lui ben geworden van al het drama. haha

  Leuk artikel! Weer eens een ander onderwerp 🙂

  26 januari 2016 at 5:03 pm
  • Reply Anne

   Denk niet dat het aan jou ligt als ik hier alle reacties lees! Marktplaats was ooit heel leuk maar de laatste tijd niet meer! Bedankt voor je compliment! ?

   26 januari 2016 at 7:52 pm
 • Reply Melissa

  Zo herkenbaar inderdaad. En alles voor niks liefst krijgen. Niet meer reageren of niet op komen dagen. Word ook altijd helemaal GEK ervan. Nu lekker genieten in je huisje
  Melissa onlangs geplaatst…De Kleine GriekMy Profile

  26 januari 2016 at 5:52 pm
  • Reply Anne

   Ja echt belachelijk hè? Begrijp ook gewoon niet dat mensen zo asociaal kunnen zijn!
   Nu inderdaad heel erg genieten!

   26 januari 2016 at 7:55 pm
 • Reply Mellanie (Mellaah.nl)

  Ik heb je artikel aandachtig gelezen, want ik ken het namelijk ook! Ik heb vaker dingen voor een spotprijs weg gedaan, terwijl het eigenlijk meer waard was. Ook heb ik een keer een keer een prepaid nummer bij de meubels van mijn ouders neer gezet. Ik werd toen gebeld met een geweldig bod. Mevrouw van Pools, geen discriminatie! Maar ze woonde nog in Polen en de meubels zouden naar Polen gaan. Ik voelde nattigheid en ze vrouw me de meubels te brengen van Den Haag naar Rotterdam… (is ze gek geworden?) Het ging om hele zware meubels ( een heel setje! ). Toen hebben we haar gecanceld. En toen ging ze ons stalker ( om de 1 minuut! ) We werden er gek van, en toen namen we op, en toen zei ze jullie hebben het beloofd!!! En je bent ermee Akkoord gegaan! En ik schiet je dood me oom woont om de hoek… enzovoort! Gelukkig was het een Prepaid nummer.. We belde de Politie maar die wilde niks doen, omdat wij al AKKOORD hadden gegeven! Dus het was onze schuld dat we JA is goed zeiden… Belachelijk! Frustratie alom.
  Mellanie (Mellaah.nl) onlangs geplaatst…De lekkerste badproducten!My Profile

  26 januari 2016 at 6:47 pm
  • Reply Mellanie (Mellaah.nl)

   Zoveel frustratie dat ik allemaal fouten in de tekst maakte… oepsie! Maar hopelijk begrijp jullie me wel!
   Mellanie (Mellaah.nl) onlangs geplaatst…De lekkerste badproducten!My Profile

   26 januari 2016 at 6:50 pm
  • Reply Anne

   Wat een bizarre situatie! Kan me goed voorstellen dat je enorm gefrustreerd raakt daardoor!

   26 januari 2016 at 7:57 pm
 • Reply Leonieke

  Zo ongelooflijk herkenbaar. Mijn vriend en ik zijn ook gaan samenwonen. Dus ook veel te veel spullen. Zeker omdat we nu veel kleiner wonen in verhouding dan dat we hiervoor woonden. Veel hebben we weggegeven aan familie of geefgroepen maar je houdt inderdaad de dingen over die je liever verkoopt. En daarom heb ik al bijna 2 jaar een bedframe uit elkaar op de hobbykamer staan. De apps van alle 2e-handsverkoop zaken zijn nu van mijn smartphone af. Ik was het even spuugzat.

  En tevens heel herkenbaar, als je er €10,- voor vraagt geen reactie. Geef je het gratis weg dan komt de hele stad erom.

  27 januari 2016 at 3:01 pm
  • Reply Anne

   Inderdaad! Grappig hoe iedereen er zo ongeveer hetzelfde over denkt! Tijd voor iets vernieuwends in plaats van Marktplaats? 🙂

   27 januari 2016 at 4:28 pm
 • Reply Patricia

  Oooh heerlijk om te lezen! Ook zo herkenbaar. Veel mensen willen voor een duppie op de eerste rij, vreselijk irritant is dat. Of niets meer van zich laten horen is ook niet tof, dan denk je iets heel leuks te hebben gevonden en krijg je er geen reactie op. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik daar zelf ook een enkele keer heel laks in ben geweest. Maar waar je mee omgaat raak je mee besmet zeg maar 😉
  Het gratis weggeven via Facebook omdat je het anders niet kwijt kan raken neemt het erg over!

  27 januari 2016 at 3:52 pm
  • Reply Anne

   Ik denk inderdaad dat Facebook het over gaat nemen, je ziet ook al steeds meer Facebook-marktplaatsgroepen. En daar sta je met naam en toenaam op dus dan zal het asociale gedrag vast minder zijn!

   27 januari 2016 at 4:33 pm
 • Reply Ilse van Kreanimo

  Hier in België is het tweedehands.be of Kapaza.

  Dezelfde frustraties daar hoor!

  En ik ben zelf beheerder op een wegGEEFgroep op facebook en zelfs daar komen mensen niet opdagen …
  Ik moet soms even een ‘weggeefgroep’ rustdag inlassen om niet helemaal boos en gefrustreerd achter de pc te zitten…

  3 februari 2016 at 1:00 pm
 • Reply Liess

  Hier zowel hele goede als slechte ervaringen. Ik kan erg slecht regen het asociale gedrag van mensen.
  Ook snap ik niet hoe iemand die ik ken een drol kunnen verkopen voor 100 euro en als ik er iets op zet voor een koopje komt er niemand op af.
  Liess onlangs geplaatst…Facebook Pagina!?My Profile

  11 februari 2016 at 2:17 pm
 • Reply Misja

  Ook erg, verkopers die niet tot nauwelijks reageren

  2 augustus 2017 at 11:09 am
 • Reply Karel

  Allemaal stelers en helers op MP!

  15 augustus 2017 at 11:47 pm
 • Reply John

  Ik dacht dat dit mij alleen overkwam. Heb diverse kasten te koop staan op marktplaats. Elke keer opnieuw mensen die de kast willen halen. Reserveer je de advertentie voor ze, laten ze een paar dagen later weten dat ze of de kast niet kunnen komen halen of inmiddels een ander exemplaar hebben gevonden. Oplossing laat mensen een bedrag als aanbetaling overmaken op het moment dat je overeenstemming hebt bereikt.

  16 november 2017 at 2:20 pm
  • Reply Anne

   Haha, nee hoor, je bent zeker niet de enige! 😉

   16 november 2017 at 4:56 pm
 • Reply Bernadette

  Eindelijk herkenning gevonden!! het wordt steeds erger. Ik hou ermee op en ga weer lekker op Koningsdag op een kleedje zitten. Dan zijn de spullen nog goedkoper maar dan staat de koper in ieder geval voor je neus!
  Dank voor de herkenning!!

  9 maart 2018 at 11:10 pm
  • Reply Anne

   Groot gelijk Bernadette! Dan heb je nog een gezellige dag ook! 😀

   10 maart 2018 at 12:16 am
 • Reply Marco

  Uitbesteden dus 😉

  23 juli 2018 at 4:43 pm
 • Reply Onroerend goed

  Ik herken deze drama zo erg!! Ben er mee gekapt. Leuk artikel en bedankt voor je verhaal!

  22 mei 2019 at 4:05 pm
 • Reply Sandra

  Mijn ervaring is dat er veel schooiers zijn die flink onder de prijs bieden. Dan gooi ik het nog liever weg, zo simpel kan het zijn.

  1 juni 2020 at 10:23 am
 • Reply Judith

  Erg jammer dat er zo veel slechte ervaringen zijn. Ik heb zelf toch wel voor 90% positieve ervaringen. Kleding verkopen is lasty maar onze kinderspullen en mijn studieboeken heb ik haast allemaal gekocht en weer verkocht via Marktplaats. Misschien scheelt het dat ik redelijk in het centrum van een grote stad woon. Als je niet zo centraal woont komen mensen het niet zo snel ophalen.

  10 juli 2020 at 7:54 am
 • Reply Jolanda

  2x afgelopen dagen verkocht, waaronder partij lego. Je komt online overeen, bij je aan de deur moet er weer vanaf….dan zeg je dan toch niet…willen ze het toch maar wel. Vervolgens wordt je binnen een paar uur opgebeld dat ze dingen niet kunnen vinden in 20 kilo!!! Lego….en weer zeuren terwijl je duidelijk in de advertentie hebt gezegd dat het van je kinderen is geweest en dat er boekjes bij zitten maar dat je daarom niet garandeert dat alles compleet is. Of ik thuis nog kon gaan zoeken…ik dacht ja dag, dan mag ik het zeker gratis verzenden en de ontbrekende stukjes zeker nog bij Lego bijbestellen ook nog….geen garantie voor compleetheid is geen garantie voor compleetheid…

  16 juli 2020 at 6:29 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge