Follow me:

Een impulsieve nieuwe fiets en grootse plannen!

Afgelopen week speelde ik mijn laatste tafeltenniswedstrijd; ik besloot om definitief te stoppen met deze sport. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant biedt het ook weer mogelijkheden (lees: vrije tijd) voor andere sporten! Wielrennen bijvoorbeeld. Lees hier hoe je in no-time een nieuwe fiets regelt!

Vol goede moed stapte ik op een zaterdagochtend op mijn oude racefiets…om tien minuten later alweer thuis te zijn. Een van de shifters (schakelaars) werkte niet zodat ik alleen nog maar zwaarder kon schakelen, niet lichter. Niet echt handig dus! En bovenal heel vervelend, als je alleen maar een kort ochtendje tijd hebt om te fietsen, dus enigszins geïrriteerd reed ik even later, met de fiets achter in de auto, naar een racefietsspecialist in de buurt.

Nieuwe fiets

De arme monteur, die het al razend druk had, deed zijn uiterste best maar kon niets meer met deze shifters. Conclusie, er zou een nieuwe set op moeten, wat nogal een kostbare ingreep is. En op dat moment zag ik een prachtige, nieuwe fiets klaar staan om afgeleverd te worden aan een nieuwe eigenaar. Voor ik het wist, vroeg ik: “Hebben jullie ook leuke racefietsen te koop staan?”

Om een lang verhaal kort te maken: ik ontdekte een enorm mooie damesfiets. Een Specialized Dolce, de naam alleen al! Een chique witte racefiets met een hip frame. Een stuk moderner dan mijn oude barrel!

Conclusie: ik liep om half 11 binnen voor het afstellen van mijn shifters. Ik vertrok drie uur later met een schitterende nieuwe fiets achter in de auto!

nieuwe fiets specialized

Rondje Bollenstreek 

Omdat het dit weekend zo mooi weer was, heb ik gelijk maar mijn eerste rondje er mee gereden! Blogger Marcella Molenaar, die ik graag volg, schreef vorige week over haar uitdaging voor 2016: 1000 kilometer op de teller krijgen! Eigenlijk lijkt me dat ook wel een prachtig doel voor dit jaar, hoewel ik natuurlijk nog liever de 2000 aan ga tikken! Maar 1000 is een mooi aantal om op te focussen, dus volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven van de stand!

Specialized 2

De eerste vijftig kilometer zijn al gereden, en wat is het een stuk comfortabeler op deze fiets! Alles is gewoon prettiger en moderner en dat maakt het fietsen veel leuker!

Ik heb een prachtige route gereden: van Hoofddorp langs de ringvaart naar Hillegom, langs de bollenvelden en de Keukenhof naar Noordwijkerhout, zo door de duinen langs Langevelderslag naar Zandvoort en dan via Vogelenzang weer terug!

nieuwe fiets specialized

Lees hier meer over mijn hobby fietsen!

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marcella

  Jaaaaa, je doet mee aan de 1.000km challenge, wat leuk! En wat een onwijs mooie fiets heb je zeg. Wauww!

  11 april 2016 at 1:09 pm
  • Reply Anne - Ditisanne.nl

   Ja, heb er echt zin in! Heb deze zomer wat meer tijd dan afgelopen jaren dus die 1000 km komt vast goed!
   En ben inderdaad heel blij met mijn fiets, het rijdt zoveel beter! Jij hebt toch ook een Specialized?
   Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Een impulsieve nieuwe fiets en grootse plannen!My Profile

   11 april 2016 at 3:07 pm
   • Reply Marcella

    Ik heb inderdaad ook een Spezialized. Fijne fiets, nog steeds erg blij mee! Ik heb nu bijna de 200km aangetikt. En jij?
    Marcella onlangs geplaatst…Reisplannen: de Dolomieten!My Profile

    28 april 2016 at 8:39 am
 • Reply Anne

  Ik zit momenteel op bijna 100, hopelijk wordt het snel wat warmer, dan is de 1000 wel snel in zicht! 😃
  Anne onlangs geplaatst…Capture the Color-tag: Reisfoto’s met een kleurtje!My Profile

  28 april 2016 at 8:53 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge