Follow me:

Een zakelijk eindejaarsfeest bij Paleis Het Loo!

Het is nu zo’n 25 jaar geleden… Elke dag reed onze schoolbus van Apeldoorn naar Teuge en passeerden we het chique hotel De Keizerskroon, naast Paleis Het Loo. Voor het hotel stonden zulke luxe auto’s dat wij, in onze kinderlijke naïviteit, steeds dachten dat dit vast wel buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders zouden zijn, die naar onze wereldstad Apeldoorn trokken! Hoe dan ook, het hotel was duidelijk een plaats waar je alleen naar binnen mocht, als je héél belangrijk was.

En dan gisteren, 25 jaar later. De dag dat wij, zo’n 90 secretaresses, zómaar dat hotel binnen mochten! Hoewel de ontvangst nog buiten was, onder de overkapping, waar glühwein en apple cider ons warm hielden en waar het geklets al vanaf de parkeerplaats te horen was!

Paleis Het Loo

Voordat we écht het hotel binnen mochten, gingen we eerst nog even langs bij de buren! En ook nog eens niet de minste buren: Paleis Het Loo, dat ons prachtig verlicht welkom heette! Binnen bekeken we de prachtig gedekte tafels, helemaal in kerstsfeer! De ene zaal was nog mooier dan de andere en wat een prachtige serviezen stonden daar klaar!

Schitterende kerst-dinertafels stonden gedekt in Paleis Het Loo!

Schitterende kerst-dinertafels stonden gedekt in Paleis Het Loo!

Het was ontzettend leuk om eens een kijkje in het Paleis te nemen. Ik woon nagenoeg mijn hele leven in Apeldoorn, ga heel regelmatig in de prachtige bossen achter het paleis een eind wandelen maar ben in het verleden welgeteld één keer in het Paleis zelf geweest! Maar een bezoek met deze schitterend gedekte kersttafels is nóg mooier dan de vorige keer!

Een prachtig verlicht Paleis het Loo!

Een prachtig verlicht Paleis het Loo!

Terug op honk

Het is nu zo’n drie jaar geleden… Het moment dat ik bij Top Secretaries vertrok, met een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan, aan de andere kant was het jammer om zo’n leuke en fijne organisatie als Top Secretaries te verlaten! En die klik met Top Secretaries bleef de afgelopen jaren toch kriebelen dus met veel enthousiasme ben ik deze maand weer gestart bij deze mooie club! Terug op honk! En wat was het léuk om er gisteravond weer gewoon bij te zijn en iedereen weer te spreken!

Etiquettequiz

Hoewel er heel wat bij te kletsen viel, verraste De Keizerskroon ons tijdens het (overigens overheerlijke!) diner met een erg leuke etiquettequiz. Hoe houd je een wijnglas vast (bij de steel, behalve als je de koning(in) bent!), hoe draag je een corsage, eet je asperges nu wel of niet met je vingers, mag je nu wel of niet ‘eetsmakelijk’ zeggen voor het eten (dat mag dus niet want daarmee suggereer je dat het wel eens niet smakelijk zou kunnen zijn!) en in welke volgorde stel je mensen aan elkaar voor. Leuk en leerzaam!

Sfeervolle kaarsjes op tafel, een leuke etiquettequiz en gezellig met collega's bijgekletst: een fantastische avond dus!

Sfeervolle kaarsjes op tafel, een leuke etiquettequiz en gezellig met collega’s bijgekletst: een fantastische avond dus!

Tsaar Peter de Grote 

De bonusvraag was wel een hele bijzondere, want uit het antwoord bleek dat Tsaar Peter de Grote ooit in dit hotel (toen nog een herberg) geslapen heeft! De reden waarom de arme man niet op Het Loo zelf mocht slapen maar slechts in een herberg werd ondergebracht, is niet duidelijk maar hij zal er ongetwijfeld verguld mee zijn geweest als hij toen wist welk prachtig hotel naar hem vernoemd is!

Hotel Bilderberg De Keizerskroon ligt pal naast Paleis Het Loo en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Dit viersterrenhotel is een prima plek van waaruit je de Veluwe kunt verkennen!

Hoge Veldvijver

 

 

Wist je dat je prachtig kunt wandelen in de bossen achter Paleis Het Loo?

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge