fbpx
Follow me:

Hudson’s Bay Amsterdam: Aanwinst of ‘overload’?

Op het Rokin in Amsterdam, dat jarenlang in puin lag door de aanleg van de Noord/Zuidlijn begint het zowaar weer gezellig te worden. De ergste bouwputten zijn gedicht en er verschijnen weer levendige terrassen, hippe koffietentjes en…Amsterdams nieuwste aanwinst: winkelwalhalla Hudson’s Bay

 

 

De gigantische gevel van het rechtse pand rijst steil boven mij omhoog als ik door de draaideur naar binnen ga. Binnen valt gelijk de lichte en ruimtelijke indeling op. Een wat industriële stijl…superhip dus! En dat valt ook op de andere verdiepingen van dit grote pand op. Rekken met kleding worden afgewisseld met boekentafeltjes, groene cactussen en ander mooi decoratiemateriaal. Dat Hudson’s Bay wil opvallen door ‘een stukje beleving’ is wel merkbaar; de winkel doet aangenaam aan.

Hudson's Bay

Decoratiestukken op de modeafdeling

Overload aan designkleding-warenhuizen?

Hudson's Bay Amsterdam

De vestiging van Hudson’s Bay in de Grote Vleeshal

Echter, als ik naar het damesmode-aanbod kijk, bekruipt mij een beetje het gevoel dat ik door een mooi gepimpte Bijenkorf loop. Er is duidelijk een overlap met het warenhuis honderd meter verderop. En dat geeft te denken. Zorgt Hudson’s Bay niet voor een overload aan designkleding-warenhuizen, terwijl de doorsnee Nederlander te zuinig is om daar tijdens het shoppen helemaal los te gaan. Graaft deze Canadese ondernemer niet zijn eigen graf door pal naast de Bijenkorf een soortgelijke winkel te openen?

Als ik via de achteruitgang doorsteek naar één van de andere Hudson’s Bay-panden, word ik echter heel positief verrast. De afdelingen cadeau’s, schrijfwaren, woon- en kookaccessoires en bed & bad zijn in de Grote Vleeshal aan de Nes ondergebracht. Niet alleen het pand is ontzettend mooi, ook het assortiment is fantastisch! 

Op de begane grond vind je allerhande cadeauartikelen. Op zoek naar een origineel cadeau? Hudson’s Bay is het antwoord! Wat een ontzettend leuke en unieke producten verkopen ze hier! Prachtige geurkaarsen met een gedichtje erbij, schattige olijfolieblikjes, een boekentafel, leuke gadgets en gifts…je kijkt echt je ogen uit! Zoek je gericht naar een boek, dan kun je beter naar buurman Scheltema gaan. Maar zoek je een willekeurig boek als cadeau, dan kun je ongetwijfeld iets leuks in het boekenassortiment van Hudson’s vinden.

 

“Op zoek naar een origineel cadeau? Hudson’s Bay is het antwoord!”

 

Hudson's Bay

De boekentafel op de begane grond in de Grote Vleeshal.

Hebberig

Ik neem de trap naar de eerste verdieping, waar ik begroet wordt door een enorme olifant. Op deze vloer vind je van alles rondom wonen, koken en tafelen. Als ik rondstruin tussen de ruimtelijk opgezette schappen, krijg ik écht zin in een regenachtig zaterdagmiddag in de keuken…!

Een grote kaars mèt gedichtje!

Nog een verdieping hoger vind ik de afdelingen Bed & Bad. Mijn oog valt op een rek mooie badjassen; de prijs van € 59,95 valt mij eerlijk gezegd mee in vergelijking met de prijzen op de damesmodeafdeling… Je wordt erg hebberig in deze winkel!

Hudson's Bay Amsterdam

Ik word zó hebberig van deze badjassen!

Ook (of misschien wel ‘juist’) in de Vleeshal is de winkel prachtig gedecoreerd. Stoere stellingen zijn op een fijne manier gevuld zodat het winkelen inderdaad een beleving op zich is. Grappige en strakke teksten zijn op de muren gespoten. Koortsachtig bedenk ik wie er binnenkort allemaal jarig zijn, zodat ik even lekker los kan gaan in deze winkel!

Hudson's Bay Amsterdam

De afdeling koken & tafelen op de eerste verdieping.

Notitieboekjes

En dan beland ik op de begane grond op de afdeling schrijfwaren…. Tja, en dan is gelijk duidelijk dat Hudson’s Bay een winkel is waar ik nog wel vaker terug ga komen! Er staat namelijk een enorm rek met notitieboeken, in alle maten en kleuren! Tot voor kort haalde ik mijn notitieboeken bij de HEMA, maar, hoe leuk die ook zijn, ze vallen volkomen in het niet bij het aanbod van Hudson’s Bay! Ik zie al direct drie, vier schrijfboekjes die ik écht moet hebben! Er is een prachtig notitieboek waar recepten in genoteerd kunnen worden (die komt op mijn verjaardagslijstje!) en ik vind hier eindelijk het ideale travel journal waar ik al zo lang naar op zoek ben. Kortom, ik heb mijn winkel gevonden!

 

“Ik zie al direct drie, vier schrijfboekjes
die ik écht moet hebben!”

 

Hudson's Bay

Een heel rek met prachtige notitieboeken, in alle kleuren, soorten en groottes!

 

Deze drie staan bovenaan mijn lijstje!

 

Dus de vraag of Hudson’s Bay nu een aanwinst of ‘overload’ is, kan ik toch wel zeggen dat het een aanwinst is. Over het kledinggedeelte ben ik nog niet zo zeker (sla dat dan ook gerust over), maar het aanbod in de Vleeshal is écht fantastisch!

Op de bovenste verdieping van één van de panden aan het Rokin is het restaurant Nacarat van Ron Blaauw gevestigd. Lees hier meer over dit prestigieuze restaurant. Wie het liever bij een wat eenvoudiger hap houdt…op en rond het Rokin zitten genoeg leuke restaurants!

 

Ik vind vooral de strakke, industriële stijl erg mooi!

 

Je vindt Hudson’s Bay aan het Rokin, tegenover de Urban Outfitters en héél schuin tegenover Madame Tussauds. Aan het Rokin zijn nu twee grote panden open (namelijk ook een pand met meerdere verdiepingen herenmode), aan de Nes nog eentje en binnenkort zou er ook nog een vierde pand open gaan, ook aan het Rokin. Volgens horen zeggen zou hier de afdeling kindermode neerstrijken. 

 

Rokin Hudson's Bay

Het Rokin is enorm opgeknapt met leuke cafe’s en restaurant en levendige terrassen!

 

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Anouk

  Afgelopen zomer ben ik in Canada geweest en ik vergeleek het ook meteen met de Beijenkorf. De kleuren groen-rood-geel-blauw zijn daar super bekend en veel mensen hebben wel iets in huis met die kleuren. Voor mij is het dus naast een hele toffe winkel ook een connectie met mijn familie in Canada en de toffe tijd die ik daar gespendeerd heb. Ben nog niet naar de winkel in Amsterdam geweest maar ik wil er zeker eens naartoe.
  Anouk onlangs geplaatst…Ben je mooier met of zonder make-up?My Profile

  22 september 2017 at 9:31 am
  • Reply Anne

   Wat leuk dat je Hudsons al vanuit Canada kent! Kan me voorstellen dat het mooie herinneringen terugbrengt! Ik had dat met de Primark, die kende ik al vanuit Engeland waar mijn zus woont.

   22 september 2017 at 9:50 pm
 • Reply Linda

  Ik ben benieuwd geworden naar de vestigingen in Amsterdam. Het klinkt alsof het assortiment daar groter is. En dat terwijl Rotterdam mij al positief had verrast. Ik ben vooral blij dat er weer meer keuze is zonder dat ik vanuit het zuiden helemaal naar Amsterdam moet afreizen 🙂 en vooral de home afdeling is favoriet!

  22 september 2017 at 9:57 am
  • Reply Anne

   Leuk dat je al in Rotterdam bent geweest! Ik ben nu ook wel benieuwd naar de andere vestigingen!

   22 september 2017 at 9:51 pm
 • Reply Nienke

  Ik ben mega benieuwd, ik volg nu een opleiding in Leiden, en er is daar ook een vestiging geopend laatst. Ik ben er nog niet binnen geweest, maar de verleiding is groot.

  22 september 2017 at 1:02 pm
  • Reply Anne

   Oke, wist niet dat hij ook in Leiden openging. Sowieso een erg leuke stad om te studeren lijkt me!!

   22 september 2017 at 9:53 pm
 • Reply Romy

  Wat leuk om een kijkje in dit nieuwe warenhuis te krijgen! In Amstelveen, wat voor mij op fietsafstand is, schijnt er ook een filiaal van te komen. Het ziet er op de foto’s in ieder geval al erg mooi uit, vooral die notitieboekjesafdeling! Ik had ook een beetje verwacht dat het het zoveelste dure warenhuis zou zijn, maar na mijn eerste indruk door jouw artikel ben ik positief verrast 🙂
  Romy onlangs geplaatst…7 redenen waarom de herfst wél leuk isMy Profile

  22 september 2017 at 9:23 pm
  • Reply Anne

   Het is inderdaad wel een duur warenhuis maar wel erg leuk om doorheen te lopen! Amstelveen is dan wel lekker dichtbij inderdaad!

   22 september 2017 at 9:53 pm
 • Reply Madelon

  Wat een leuk artikel! Ik ben best wel benieuwd naar de winkel, maar nog nooit geweest. Er gaan geruchten dat ze misschien ook een winkel openen in het oude V&D-pand in Nijmegen, dat zou ideaal zijn want dan kan ik er zo even heen. Het klinkt in ieder geval heel leuk!

  24 september 2017 at 5:59 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge