fbpx
Follow me:

#ToDo or #NotToDo: ‘Een Vraag voor Elke Dag’

Dit vragenboekje kreeg ik voor mijn verjaardag; eigenlijk mag ik hem dan natuurlijk niet gebruiken in de rubriek #ToDo or #NotToDo; stel je voor dat de conclusie #NotToDo zou zijn? Maar ik vind het zo’n leuk item voor deze rubriek, dat ik hem toch gewoon meeneem!

In het vragenboekje ‘Een Vraag voor Elke Dag’ wordt er elke dag een vraag gesteld, waar je schriftelijk antwoord op geeft. Omdat het boekje voor vijf jaar geschikt is, kom je elk jaar weer dezelfde vraag tegen en kun je zien of je antwoorden in vijf jaar tijd veranderen.

Er zijn hele praktische vragen (‘hoeveel mails zitten er in je mailbox‘) tot meer doordenkvragen (‘Schrijf de eerste zin van je biografie…‘).
Vragen over de dag zelf (‘Welk woord gebruikte je te vaak vandaag?‘) en vragen als ‘Wanneer heb je voor het laatst gezwommen?‘.

20151019_152337

Pluspunten
Het leuke van het boekje is dat er geen ellenlange verhalen van je gevraagd worden, vaak is het gewoon met een paar woorden te zeggen. Dat maakt het eenvoudig om het boekje keurig bij te houden.
En vanwege de datumnummering is het ook mogelijk om, als je een dag overgeslagen hebt, op een later moment twee of drie dagen tegelijk in te vullen.

De diversiteit van de vragen is ook erg leuk; het zijn niet allemaal van die zweverige vragen vol ‘mindfullness’, dat houdt het afwisselend en praktisch.

Minpunten
Die zijn moeilijk te bedenken; het enige wat ik een beetje mis, is een bladwijzerkoordje in het boek. Nu moet je elke dag aan het bladeren om de juiste dag te vinden, of zou dat juist de opzet van de makers zijn? Ik ben dus noodgedwongen op zoek gegaan naar een klein boekenleggertje dat ik hiervoor kan gebruiken.

OI000024

#ToDo or #NotToDo
Zeker een #ToDo! Draagt het boekje echt iets bij? Nee, dat niet. Maar het is wel erg leuk om in te vullen en even je hersens te laten kraken over een goed antwoord! En het moet erg grappig zijn om over vijf jaar je antwoorden over de afgelopen jaren terug te lezen!

En zoek je nog een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag? Daar is dit boekje echt geschikt voor! Ik vond het tenminste érg leuk om te krijgen!

‘Een Vraag voor Elke Dag’ is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en via bol.com. 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Leoni

  Oh dit vind ik nou altijd van die geweldige boekjes! Ik moet wel eerlijk toegeven dat het vaak bij mij de eerste weken veelvuldig wordt gebruikt om het vervolgens te vergeten, maar dat maakt niet uit, dit is leuk!

  20 oktober 2015 at 10:14 am
  • Reply Anne

   Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Maar omdat de antwoorden maar heel kort hoeven te zijn, is het misschien makkelijker bijhouden?
   Ik kom er nu ook niet elke dag aan toe maar doe het ongeveer eens in de twee, drie dagen, dat scheelt ook!

   20 oktober 2015 at 12:29 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge