Follow me:

Terugblik naar Kerst & Vooruitblik naar 2016!

De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn altijd wat rommelig. Dit jaar moet ik werken, dus ‘s avonds en in het weekend gaat alle vrije tijd in het verhuizen zitten. Zelfs op Eerste Kerstdag waren we nog aan het dozen in- en uitpakken! Maar gelukkig hebben we ook wel even tijd voor onszelf genomen met Kerst!

Eerste Kerstdag hebben we in Apeldoorn weer een aantal dozen ingepakt en zijn daarmee naar Hoofddorp gereden. Jeroen heeft toen de muziekinstallatie aangesloten (het klinkt nu zó mooi!) en ik heb de stapels cd’s en dvd’s uitgepakt, een leuk werkje! Aan het einde van de middag hielden we het echter voor gezien en gingen we nog maar even genieten van onze vrije dagen!

‘s Avonds waren we lekker saampjes thuis; Jeroen heeft een heerlijk voor- en hoofdgerecht gemaakt en ik heb een crème brulee als toetje in elkaar geflanst. Vind het zo leuk om te doen, maar gun me er vaak niet zoveel tijd voor. Daarom was het nu dubbel lekker!

Gezellig Kerstdiner saampjes thuis!

Gezellig Kerstdiner saampjes thuis!

We zijn druk aan het shoppen geweest voor Kerstcadeautjes en ik ben enorm verwend met prachtige sloffen, een Ritualsset en het Flow for Paperlovers-boek. Super!

Tweede Kerstdag mooi even tijd om weg te dromen met een Flow!

Tweede Kerstdag mooi even tijd om weg te dromen met een Flow!

Tweede Kerstdag hebben we bewust de boel even gelaten voor wat het was en lekker relaxt aan gedaan. Ik heb de hele middag zitten fröbelen om vijf ‘Reindeer Noses’-zakjes te maken voor Jeroens familie, waar we ‘s avonds kerstdiner hadden. Het was heel wat meer werk dan ik dacht maar wat was het enorm leuk om te doen!

Reindeers Nose!

Reindeers Nose!

‘s Avonds hadden we dus een gezellig diner met de familie, erg leuk en relaxt. Alleen al de prachtig versierde tafel zorgde al voor een heerlijk kerstsfeertje! Iedereen zorgde voor een gerecht zodat we om beurten in de keuken stonden. Jeroen en ik hebben een Ierse lemon-meringuetaart gemaakt, erg machtig maar wel lekker! Ook hier ben ik enorm verwend met een prachtig boek (‘Margje’, van Jan Siebelink, ben erg benieuwd; een review volgt binnenkort!!) en heerlijke Rituals-douchegel!

De prachtig versierde eettafel zorgde voor een gezellig sfeertje!

De prachtig versierde eettafel zorgde voor een gezellig sfeertje!

2016

 En dan staat ineens 2016 voor de deur! Een nieuw jaar dat ik al gelijk als een groot avontuur begin! Inmiddels is mijn huis in Apeldoorn zo goed als leeg en woon ik dus zomaar ineens in Hoofddorp. Ik moet nog erg aan het idee wennen maar het is zó relaxt! Heerlijk idee dat eindelijk het gesleep met spullen afgelopen is want dat werd na een paar jaar echt een beetje teveel van het goede! Bovendien is het erg fijn om niet meer elke keer afscheid van elkaar te nemen maar om gewoon samen plannen te maken en leuke dingen te doen! Het bevalt nu al zo goed!
Het huis is inmiddels helemaal ge-restyled: de muren zijn heel mooi wit geverfd en we hebben prachtig laminaat gelegd! Vooral dat laatste zorgt voor een volledig andere look!

Say yes

Wat ik in 2016 allemaal aan doelen heb….tja, die lijst is lang! Een opsomming van de belangrijkste punten:

 • Ik wil graag werken aan mijn beide blogs, om meer leuke (reis)artikelen te plaatsen. Daarnaast wil ik meer tijd stoppen in het lezen en volgen van andere blogs want er zijn zoveel leuke blogs om te lezen!
 • Verder wil ik in de weekenden leuke stadjes in Nederland bezoeken en mooie roadtrips maken, waar ik dan weer over kan bloggen.
 • Eigenlijk wil ik ook komend jaar weer naar Ierland zodat ik weer nieuwe inspiratie op kan doen voor blogs voor Ditisierland.nl. Bij voorkeur reis ik dit keer naar Donegal, de prachtige noordwestelijke provincie van Ierland. Hopelijk gaat het lukken!
 • Het fotograferen heb ik afgelopen jaar al wat meer opgepakt maar heb nog veel meer ideeën en plannen! Houd mijn Instagram in de gaten want dat is een fantastisch platform om foto’s op te delen!
 • Verder is het sporten de afgelopen jaren een beetje in de verdrukking gekomen dus komend jaar wil ik weer fanatiek aan de gang. De afgelopen maanden ben ik al wel blijven tennissen maar hopelijk kunnen we deze zomer veel uren maken!
 • En boeken lezen, dat lijkt me ook heerlijk! Heb inmiddels een hele stapel te-lezen-boeken klaarliggen en kan niet wachten tot ik er in kan beginnen! Het liefst wil ik zoveel lezen dat ik elke week wel een boekrecensie kan schrijven!
 • Over lezen gesproken, ik heb mezelf als kerstcadeautje het Spoil Yourself-abonnement van Flow cadeau gedaan! Elke week de Flow Weekly, een aantal keer per jaar de gewone Flow en dan nog de fantastische Flow Specials….heerlijk!
 • Ik wil komend jaar meer met post en kaarten en papier-creativiteit doen; ik was al gestart met Postcrossing maar dat is door de verhuizing wat stil blijven liggen. Komend jaar ga ik daar weer enthousiast mee aan de slag!
 • Last but not least; ik ben nog op zoek naar een leuke kerkelijke gemeente waar ik me thuis voel. Het is hier duidelijk geen Bible Belt dus het is wat zoeken naar gemeentes die dezelfde christelijke ligging hebben als mijn huidige gemeente. Maar het gaat vast lukken!

Kortom, het jaar 2016 gaat ongetwijfeld een fantastisch jaar worden en ik heb er heel veel zin in!
Wat zijn jullie plannen en doelen voor komend jaar? 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Gerdie

  Wat een veranderingen :-)!! En wát een doelen! Het houd je wel van de straat zeg….:-). Maar eindelijk een leven samen en niet meer dat éindeloze koffers pakken en die enorme afstanden rijden….Dat moet een heerlijkheid zijn.
  Nu éindelijk rust en eindelijk een eigen plek van waar uit je een (sociaal)leven kunt opbouwen.

  Ga van dát vooruitzicht enorm genieten!

  29 december 2015 at 12:59 pm
  • Reply Anne

   Haha ja, moet een beetje ambitieus blijven toch? ?

   En het is inderdaad heerlijk om op één plek te wonen ipv dat gependel heen en weer!

   29 december 2015 at 6:37 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge