Follow me:

London at Christmas #2 Must-see’s in december!

Londen is fantastisch in de weken voorafgaand aan kerst. Het feit dat de Engelsen geen Sinterklaas vieren, zorgt ervoor dat men zich daar met man en macht op de kerstversiering en kerstsfeer stort! Etalages zijn prachtig versierd en de winkelstraten zijn één en al gezelligheid. En wie van kermisachtige attracties houdt, kan zijn hart op Winter Wonderland ophalen!

Natuurlijk heeft iedereen verschillende interesses en waar de één het liefst staat te kwijlen voor een mooie etalage, zal een ander liever voor een kerstmarkt gaan. Ik zal daarom proberen om een lijstje samen te stellen met voor elk wat wils!

Winter Wonderland
Het was ons een tikje te kermisachtig, maar het moet gezegd worden: Winter Wonderland in Hyde Park is huge! Het is een combinatie van kerstmarkt en kermis (meer kermis dan kerstmarkt!) maar het is echt immens groot! Vooral voor kinderen is Winter Wonderland erg leuk, maar er hangt toch wel een leuk sfeertje, zeker als je aan het einde van de middag of begin van de avond gaat. Sommige attracties zien er bijzonder mooi uit en komen in het donker het beste tot hun recht. Een ritje in het Giant Wheel moet ongetwijfeld een prachtig uitzicht over Londen geven en is heel wat goedkoper dan grotere broer London Eye!
Toegang tot Winter Wonderland is gratis, de attracties kunnen vaak van tevoren al via internet geboekt worden. 

Londen Kerst_1

 

Kerstafdeling in Liberty
Het warenhuis Liberty, dat zich vlak achter Regent Street bevindt, is echt uniek! Niet alleen de Tudor-achtige buitenkant is héél bijzonder, ook van binnen is het alsof je een museum bezoekt. Het gebouw, dat in 1924 geopend werd, is van binnen nauwelijks veranderd. De kerstafdeling is erg leuk en sfeervol om te bezoeken! Kerstballen in alle vormen en kleuren; echter alleen om te bekijken want voor aanschaffen mag je je portemonnee wel trekken!
Je vindt Liberty aan de Great Marlborough Street, vlak achter Regent Street en Oxford Street.

Londen Kerst_2

Regent Street & Oxford Street
Met name de toch al chique Regent Street is tijdens de laatste weken van het jaar schitterend versierd! De mooiste sfeerverlichting hangt boven de winkelstraat. Een bezoek aan de grootste speelgoedwinkel ter wereld is zeker een must! Je kijkt je ogen uit in deze winkel, die maar liefst zeven verdiepingen telt! Wel een tip: ga niet aan het eind van de middag, als de vele kinderen die je hier uiteraard aantreft, moe en hangerig zijn!
Ook Oxford Street, waar je meer goedkopere winkels vindt, is erg mooi in deze tijd van het jaar! Het warenhuis John Lewis is rijkelijk versierd met kerstverlichting maar ook boven de straat hangen lichtslingers en -ballen.

Harrods
Het chique warenhuis Harrods is niet meer wat het ooit was: vroeger mocht je hier met sportschoenen of rugzak niet naar binnen. Tegenwoordig kijkt men niet meer zo nauw, alle bezoek is welkom! Ga vooral een kijkje nemen in de food halls op de begane grond! Hier kerstcadeautjes kopen plundert je bankrekening behoorlijk maar alleen kijken is al erg leuk!
Breng ook een bezoek aan het memorial voor prinses Diana en Dodi Al Fayed, beneden bij de roltrap.

Ga schaatsen!
Er zijn diverse ijsbanen in heel Londen te vinden. Je kunt schaatsen voor het Natural History Museum, er is een ijsbaan bij de Tower of London, in het moderne Canary Wharf, onder het enorme London Eye, uiteraard op het Hyde Park Winter Wonderland en nog op diverse andere plaatsen buiten het centrum van Londen. Geniet van het gezellige sfeertje door te kijken of door zelf de schaatsen onder te binden!
Zelf schaatsen is echter niet heel goedkoop, bij het Natural History Museum betaal je al snel zo’n €18 voor 50 minuten schaatsen! We adviseren jullie dus liever om gezellig met een kop warme chocolademelk naar de ijskrabbelaars te kijken!

Londen Kerst_5

Kerstmarkten
Er zijn diverse kerstmarkten in Londen maar eerlijk is eerlijk, ze kunnen nog een hoop van de Duitse kerstmarkten leren! We bezochten bijvoorbeeld de kerstmarkt bij het London Eye, maar dat stelde niet bijzonder veel voor. Natuurlijk is het leuk om even de sfeer op te snuiven maar het haalt het niet bij de gezellige sfeervolle markten in Duitsland.
Wat wel een erg mooie kerstmarkt zal zijn, is die in Hay’s Galleria. Toen wij in Londen waren, werd deze nog opgebouwd maar het sfeertje van dit oude gebouw is sowieso al fantastisch! Je vindt Hay’s Galleria aan de overzijde van de Thames, vlakbij de HMS Belfast.

Royal Albert Hall
Wil je je écht in de Engelse kerstsfeer onderdompelen? Ga dan eens naar de Royal Albert Hall! Tijdens de decembermaand zijn er diverse kerstconcerten in de enorme muziekzaal, zoals de Christmas Carols Singalongs, uitvoeringen van de Messiah, een optreden van het Kings College Choir en Carols by Candlelight. Aanrader!

Sfeer snuiven
Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te zien en te doen in Londen! Laat het over je heen komen en geniet van de prachtig versierde etalages, de mooie sfeerverlichting, straatmuzikanten in Covent Garden die kerstmuziek spelen en de vele koffietentjes die speciale kerstdrankjes serveren!
Ga ook zeker een bezoek brengen aan Trafalgar Square, waar jaarlijks een gigantische kerstboom staat, aangeboden door Oslo vanwege de Britse steun aan Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Londen Kerst_4

Dit is deel 2 in de serie London at Christmas. Vorige week een aantal praktische tips, volgende week een artikel over ‘Londen buiten de toeristenpaden’!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Laura - Dagelijkse hap

  Ik hou van London, maar ben er nog nooit geweest in de winter… echt maar eens doen zo te zien, echt sprookjesachtig 😀

  3 december 2015 at 1:43 pm
  • Reply Anne

   Het is zeker de moeite waard Laura! Ik denk dat ik Londen in de winter het meest sfeervol vind!

   5 december 2015 at 12:10 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge