Follow me:

Deze reisblogs roepen serieuze vakantiekriebels op!

In deze vakantieperiode is het ontzettend leuk om reisblogs te volgen. De meeste reisbloggers komen in deze maanden namelijk aan hun grote passie toe: reizen! Of schrijven de mooiste blogs over reisbestemmingen, want dit is immers de beste periode daarvoor! Van de volgende artikelen kreeg ik serieuze vakantiekriebels en al deze bestemmingen zijn dan ook op mijn bucket list beland!

Ik schreef al eerder over de landen die ik graag eens wil bezoeken maar door deze reisblogs word ik weer een beetje overgehaald om ook naar andere bestemmingen te kijken!

Peru – Yvonne van der Laan

Zuid-Amerika staat wel hoog op mijn verlanglijstje, maar ik dacht daarbij altijd aan Argentinië. Maar het artikel van Yvonne van der Laan over Peru, met de bizar mooie bijbehorende foto’s, bracht mij op hele andere gedachten! Wat een mooie, kleurrijke foto’s en wat een schitterend land!
Sowieso heeft Yvonne prachtige foto’s op haar blog staan dus een aanrader om haar blog te bezoeken!

 

colca-canyon [40460]_Yvonne van der Laan

Colca Canyon. Foto Yvonne van der Laan

Cuba – Liefde voor Reizen

Al net zo kleurrijk en mooi is Cuba! Ook een land dat mij heel bijzonder lijkt! Zoals ook bij Liefde voor Reizen al terecht wordt opgemerkt: dat heeft ook wel een beetje haast. Vanwege de verbeterde contacten met Amerika is het de verwachting dat het authentieke van Cuba min of meer gaat verdwijnen dus we moeten snel zijn!

Het mooiste aan Cuba lijken me de prachtige, fleurige oldtimers, het sfeertje, de natuur…ik ben heel benieuwd wat hier allemaal te zien en te beleven is!  Dionne Verstegen van Liefde voor Reizen schreef dit inspirerende blog over Cuba: daardoor heb ik nóg meer zin om te gaan!

 

Cuba! Foto Dionne Verstegen (Liefde voor Reizen)

Tibet – Dutchie on the Road

Azië staat bij mij eigenlijk minder hoog op de verlanglijst. Maar áls we gaan, dan het liefst naar bijzondere landen zoals Vietnam, Nepal of Tibet. Dutchie on the Road schreef een mooi artikel over het Tibetaanse dorp Langmusi. Alleen al door de foto’s word ik helemaal enthousiast!
Bijzonder om meer over dit land te lezen!

 

Bij zulke foto’s droom je toch weg? Foto van Kelly (Dutchie on the Road)

New York – Vree Ver Weg

Voor de volgende bestemming hoef ik niet meer zo lang te wachten: over zo’n acht weken zitten we namelijk in New York! Binnenkort verschijnt hier een artikel met de leukste blogs over New York, maar één van de leukste is het blog van Vree Ver Weg over deze gigantische stad!

Ik weet niet of ik alle tips, die Claire geeft, gebruik maar het is al zo fijn om over NY te lezen! En dan al die mooie foto’s! We gaan hard duimen dat wij net zo’n mooie blauwe lucht op onze foto’s krijgen!

 

New York! Foto: Vree Ver Weg

Zuid-Afrika – Her Human Universe

Sonja van Her Human Universe is een semester in Zuid-Afrika (jaloers!), in Stellenbosch.
Ze plaatste onlangs een prachtig artikel met bijbehorende foto’s van haar safari in het reservaat Aquila. Hoewel ik altijd heb geroepen graag naar Tanzania te gaan (mijn sponsorkindje woont daar!), maakt Sonja’s omschrijving van Zuid-Afrika mij een tikje aan het twijfelen. Ook omdat ik regelmatig boeken van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert lees, zou een bezoek aan Zuid-Afrika leuk zijn.
Ach, dan doen we toch allebei? 🙂

Sonja heeft de Big Five in het park gespot, geweldige ervaring lijkt me dat! Neem vooral even een kijkje bij haar foto’s!

Prachtige foto van het reservaat in Zuid-Afrika! Foto: Her Human Universe

Welke reisblogs van deze zomer vond jij inspirerend?

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Yvonne

  Wat leuk Anne, dank je wel voor de vermelding… ik voel me vereerd. 🙂 Leuke bestemmingen allemaal inderdaad, ik heb ze ook nog niet allemaal gezien en Cuba en Tibet lijken me echt fantastisch!

  21 augustus 2016 at 11:54 am
 • Reply Elisa | lies rond de wereld

  Leuk artikel, een paar kende ik nog niet. Fijne bestemmingen ook, die vakantiekriebels zijn er weer!
  Elisa | lies rond de wereld onlangs geplaatst…Reisfilm: een minuut in SwazilandMy Profile

  21 augustus 2016 at 4:49 pm
 • Reply Shirley

  Fijne inspiratie. Als ik iets over NY lees, krijg ik direct zin om terug te gaan. Ik heb laatst hele leuke blogs gelezen over Sri Lanka, weet niet meer bij wie. Sindsdien staar Sri Lanka nog hoger op mijn lijstje. De blogs over de Azoren van Around San vind ik ook heel mooi.
  Shirley onlangs geplaatst…Van Valencia naar AlbuferaMy Profile

  21 augustus 2016 at 5:18 pm
  • Reply Anne

   Leuk! Bedankt voor de tips, ik ga ze snel eens bekijken! Goed om te horen dat NY voor positieve herinneringen zorgt: heb nog geen idee wat er daar kunnen verwachten maar heb er wel veel zin in!

   21 augustus 2016 at 5:28 pm
 • Reply Jesper

  Echt super leuk Anne! Bedankt voor de vermelding!! 🙂 Ik kende ze ook nog niet allemaal, ga meteen eens een kijkje nemen!

  23 augustus 2016 at 8:45 am
  • Reply Anne

   Haha, vermelding is verdiend hoor! En deze blogs zijn echt de moeite waard!

   23 augustus 2016 at 12:57 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge