Follow me:

Dit Is De Vraag #11 Music of my Heart

Als ik al mijn favoriete muziek in een blogje zou moeten zetten, ben ik nog wel even bezig! Als ik thuis ben, staat er eigenlijk altijd wel muziek aan. Soms uit gemak gewoon ClassicFM, maar ook regelmatig een cd uit mijn ruime cd-collectie. Tja, maak daar maar eens een keuze uit, het is bijna onmogelijk om een aantal favoriete nummers te noemen!

Hoewel ik van heel veel muziekstijlen houd, is het vooral de klassieke muziek die ik écht heel mooi vind. Vooral als je bedenkt hoe kunstig bepaalde muziekstukken gemaakt zijn en noot voor noot opgeschreven…bizar! Het leukste is om weer nieuwe muziek te ontdekken! Zo keken we onlangs de film ‘Shawshank Redemption’, waar het schitterende ‘Duettino Sull’aria’ uit Le nozze di Figaro gespeeld wordt; fantastisch mooie muziek!

Verder ben ik niet zo weg van operamuziek; het is vooral de barokmuziek die bij mij favoriet is. Bach, Händel, Jean-Baptiste Lully, Rameau (vooral deze!)…er is zoveel prachtige barokmuziek geschreven! Hoewel ontzettend bekend, blijf ik het slotkoor uit de Mattheüspassion erg mooi vinden: ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’.

Filmmuziek staat bij mij sowieso hoog in mijn favorietenlijstje. De muziek van Atonement is prachtig, mijn favoriete film ‘Once upon a time in the west’ heeft ook echt schitterende muziek van Ennio Morricone en wat denk je van het nummer ‘Fly’ van Ludovico Einaudi, dat gespeeld werd in de film ‘Intouchables’? Maar van alle filmmuziek is misschien het thema van ‘Schindlers List’ nog wel het mooist! Zeker de uitvoering van Itzhak Perlman (in mijn ogen de beste violist ter wereld!) is zo mooi!

 

Over nieuwe muziek ontdekken gesproken… Ieder jaar kijk ik weer uit naar de jaarlijkse Top 2000 die tussen Kerst en Oud en Nieuw op Radio 2 gedraaid wordt. Bijna elk jaar leer ik dankzij deze lijst wel nieuwe muziek kennen. Twee jaar terug was dat het schitterende ‘Too much love will kill you‘ van Brian May. Ook The Voice is een leuke manier om muziek te ontdekken. Zoals het fantastisch mooie ‘Zeg me dat het niet zo is’ van Frank Boeijen! En via de reclame voor Old Amsterdam hoorde ik voor het eerst het nummer ´Mijn Stad´ van Stef Bos, dat overigens over Antwerpen gaat…


Muziek waar ik al jaren fan van ben, is de soundtrack van The Phantom of the Opera. Niet alleen is het verhaal uiterst intrigerend (een blog hier over volgt binnenkort!) maar de muziek van Andrew Lloyd Webber is zó goed!

 

Er is natuurlijk nog veel en veel meer over muziek te zeggen, en ik zal over een paar weken nog een apart blog aan mijn favoriete kerstmuziek wijden!

Wat is jullie ‘music of the heart’?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply kim

  Ahhh leuk om phantom of the opera hier terug te zien. Prachtige muziek! Zelf houd ik niet zo van klassieke muziek, maar mijn vriend heeft Sound Design gestudeerd en kan het erg waarderen 🙂

  25 oktober 2015 at 4:26 pm
  • Reply Anne

   Ja, niet iedereen is inderdaad liefhebber van klassieke muziek, zelf heb ik het altijd wel mooi gevonden. Leuk dat je de Phantom ook kent!

   25 oktober 2015 at 7:57 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge