fbpx
Follow me:

Dit Is De Vraag! #22 Working on my Fitness!

Tja, als ik eens tijd genoeg zou hebben… Dan zou er heel wat tijd besteed worden aan sport! Er zijn zoveel sporten die ik leuk vind, maar het is vanwege tijdgebrek echt een kwestie van kiezen! Een overzichtje van de sporten die ik doe, en die ik zou willen doen!

Sinds 2008 heb ik fanatiek getafeltennist. Ooit grote ambities, maar (opnieuw door tijdgebrek) ergens in de vierde klasse blijven steken. En zelfs dat ging met moeite, maar met slechts één keer in de week een competitiewedstrijd spelen, is de stijgende lijn al snel einde verhaal. Vorig jaar april ben ik gestopt met wedstrijden, op een enkel toernooi in Oostende na. Toen kwam er ook nog eens een knieblessure overheen en heb ik sinds Oostende geen batje meer aangeraakt.

Toen ik onlangs bij een wedstrijd keek, begon het toch weer een klein beetje te kriebelen. Omdat het ergens slecht voelt om acht jaar fanatieke training zo aan de kant te schuiven, heb ik me toch maar aangemeld bij de tafeltennisclub in mijn nieuwe woonplaats. En jawel, tijdens de eerste, de beste competitiewedstrijd wist ik gelijk weer waarom ik vorig jaar ook alweer gestopt was!

Het plezier achter de tafel is weg; af en toe een balletje slaan is nog wel prima maar de competitie levert geen plezier meer op. Een goede reden om er dus binnenkort definitief een punt achter te zetten?

526824_10151273366597002_1552629067_n

 

Tennis
Sinds vorig jaar ben ik wel enthousiast gaan tennissen. Qua spelinzicht en balgevoel heb ik wel een beetje geluk met mijn tafeltennisverleden en daardoor gaat het al snel best goed! Het leuke is ook dat Jeroen veel tennist dus het is vast duidelijk wat we de komende maanden veel gaan doen!

Het leuke van tennis, in vergelijking met tafeltennis, is vooral dat het lekker buiten is, je wat meer beweegt én de gezelligheid na afloop. De tennisvereniging heeft een mooi, groot terras vanaf waar je over de banen uitkijkt. I’m lovin’ it!

 

sct_ofa

 

Wielrennen
Hoewel we tennis allebei leuk vinden, zijn we ook regelmatig samen op de racefiets te vinden. Toegegeven, vorig jaar kwam er nauwelijks van maar dat had vooral met logistieke redenen te maken. Mijn racefiets is namelijk wat lastig in een cabrio te proppen en vanwege de grote afstand was samen fietsen dus niet zo praktisch. Deze zomer gaan we de schade vast inhalen!

Om alvast een beetje in vorm te komen hebben we een spinningfiets op zolder staan, waar we af en toe al een uurtje op trainen.

 

Tijdens de beklimming van de Emmapyramide, op de flanken van de Posbank

Als ik tijd had…
Naast een fulltime baan, enkele opdrachtgevers èn twee blogs blijft er niet zoveel tijd over voor leuke dingen. En dan is het heerlijk om op een vrije avond gewoon lekker op de bank te ploffen met een mooie film! Maar als ik tijd genoeg had…!

Ik hoorde pas iemand enthousiast vertellen over aqua bootcamp: dat lijkt me echt enorm leuk! Ik houd sowieso van zwemmen (onlangs had ik nog de ambitie om één avond in de week baantjes te zwemmen) dus deze sport lijkt me erg gaaf!

Eigenlijk zou ik af en toe naar de sportschool moeten, met name voor wat knieoefeningen, maar ik heb een enorme hekel aan de vreselijke sfeer van een zweterige sportschool. Ik kan me eigenlijk niet indenken hoe iemand dáár gemotiveerd naar toe gaat! Ik niet in ieder geval!

Op school was ik altijd wel goed in hockey, dus ook die sport lijkt me leuk om te doen. Maar de blessuregevoeligheid van hockey schrikt me eigenlijk een beetje af: sport is leuk maar niet als het blessures oplevert!

Maar vooralsnog, staat mijn agenda het allemaal niet toe!

Welke sporten vind jij leuk, welke doe je of welke zou je willen doen?

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge