Follow me:

Dit Is De Vraag #4: Top 5 Places I’d Like To Visit

Omdat er nog zoveel op mijn bucket list staat, zou ik hier liever de Top 50 van maken! Maar ik zal er toch maar vijf uitkiezen, anders wordt dit blog zo lang! Ik heb meestal de keuze gemaakt om meerdere malen per jaar op vakantie te gaan en reisde daarom vaak naar Europese bestemmingen.

Maar ooit wil ik toch ook wel eens verre reizen maken! In Europa is natuurlijk genoeg moois te zien (alleen al in Ierland!), maar de bijzondere landen, die ik hier onder opsom, staan toch ook echt wel op mijn verlanglijstje! Mijn Top-5!

1. Tanzania

Niet alleen het land van mijn sponsorkindje Sylavia, maar ook het land van de Serengeti, de Kilimanjaro, de baobabbomen, het Tarangire National Park en de Ngorongo krater. Wat enorm bijzonder moet het zijn om door dat land te reizen! Ik kan geen enkel ander land bedenken dat qua natuur en cultuur zó ver verwijderd is van Nederland! Afrika staat echt al jaren bovenaan mijn lijst en ik zou ontzettend graag eens daar naartoe gaan! Ik hoef alleen maar de film ‘Out of Africa’ te kijken om vervolgens urenlang op reissites naar rondreizen Tanzania en Kenia te zoeken… Het moet toch fantastisch zijn om foto’s als deze te kunnen maken! Tegen die tijd gaan we wel even een zoomlens en mooie filters voor onze camera aanschaffen!

A_Tanzania

2. Montana

Misschien komt het door de prachtige beelden op de film ‘The Horse Whisperer’ maar wat moet het hier mooi zijn!! Dit land staat echt met stip op nummer twee, al dan niet te combineren met een roadtrip door Amerika en Canada. Ik houd enorm van bergen dus in de Rocky Mountains moet ik me wel ontzettend thuis voelen!

Montana met de Rocky Mountains op de achtergrond.

Montana met de Rocky Mountains op de achtergrond.

3. Mongolië

Azië an sich trekt mij niet erg, behalve (ook daar weer de bergen) de hooggelegen vlaktes van Mongolië of Tibet. Foto’s als onderstaande laten mijn hart echt heel wat sneller kloppen en hoewel ik me er nog nooit in verdiept heb of er überhaupt reizen naar Mongolië zijn, zou ik er wel ooit eens een bezoek willen brengen!

De verlatenheid en serene sfeer in Mongolië: wat wil ik hier graag eens heen!

De verlatenheid en serene sfeer in Mongolië: wat wil ik hier graag eens heen!

4. Argentinië

Het zuidelijkste land van Zuid-Amerika zou ik ook heel graag eens bezoeken, eventueel in combinatie met Chili en Peru! Patagonië in het zuiden, het schitterende Andesgebergte, de zoutvlaktes bij Salta, de leuke stad Buenos Aires…genoeg te zien! In deze landen wil ik graag rondreizen omdat er zoveel moois te zien is. Daar hebben we wel twee of drie weken voor nodig!

Prachtig gekleurde bergen in de omgeving van Salta, Argentinië

Prachtig gekleurde bergen in de omgeving van Salta, Argentinië

5. Australië

Misschien had ik het een jaar of 15 geleden ook moeten doen…een half jaartje backpacken in Australië! Nu, gesetteld en wel, komt er gewoon niet meer van maar Australië lijkt me wel een bijzondere belevenis om eens te bezoeken! Vooral de ruige outback lijkt me prachtig, maar ook de stranden moeten fantastisch zijn. Of…zaten daar nu haaien??

De outback van Australië, bijzonder!

De outback van Australië, bijzonder!

 

Welke vijf landen staan in jouw Top-5??

52WeekBlogChallenge

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Naomi in Wonderland

  Oh wauw leuke, originele lijst! Ik wil de meeste plaatsen op jouw lijstje ook zeker bezoeken en dan met uitstek Australië! Kan ik EINDELIJK van die bucketlist strepen in oktober!

  30 augustus 2015 at 1:59 pm
  • Reply Anne

   Gaaf, klinkt goed! Dat is wel een heerlijk vooruitzicht!

   30 augustus 2015 at 2:35 pm
 • Reply ivonne

  Mooie plekje sop je lijst. Ik ben in Tanzania geweest: GEWELDIG! (en terecht op 1), maar de rest zou ik zelf ook graag willen bezoeken. Grappig hoe je soms geïnspireerd wordt om een bepaald gebied te bezoeken. Leuk trouwens die bloggers 52 weken, nog nooit gezien. Succes met de rest!

  11 september 2015 at 7:31 pm
  • Reply Anne

   Wat gaaf dat je in Tanzania geweest bent Ivonne! Ik weet dus waar ik me moet melden voor goede tips als wij eindelijk die kant op gaan!! 🙂

   12 september 2015 at 1:01 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge