Follow me:
Wild Atlantic Way

Dit Is De Vraag #5: My favourite holiday!

Dat is een hele lastige! Eigenlijk heeft elke vakantie wel zijn charme en mooie herinneringen dus hoe kan ik daar nu een keuze uit maken? Ik ben gék op skiën dus de wintersportvakanties komen al snel bovendrijven als potentiële kandidaten. Maar ook Ierland heeft natuurlijk mijn hart gestolen, terwijl Zuid-Frankrijk ook een hele goede kanshebber is. En dan heb ik Rome nog niet genoemd…! 

Ik ga daarom maar even tegen de regels in en ga hier mijn ‘favourite holidays‘ van maken! In willekeurige volgorde want ik kan nu eenmaal niet kiezen!

Wintersport

Elk jaar, als de eerste sneeuwvlokken vallen in de Alpen, zit ik alweer met mijn neus tegen mijn beeldscherm geplakt om als het ware de sneeuwvlokken in de webcam te tellen! En o, als er vier weken voor mijn wintersportvakantie nog geen dik pak ligt, begin ik al een beetje in de stress te raken! Skiën is een fantastische sport: een perfecte combinatie van adrenaline, gezelligheid, prachtige natuur, heerlijk eten en totaal ontstressen! Bij bijna geen één andere vakantie kun je je dagelijkse leventje zó ver achter je laten: je bent de hele week vooral bezig met het maken van het juiste spoor op de piste, met het zoeken naar de mooiste afdalingen en het haasten voor de laatste lift!

Hoewel Oostenrijk bij mij favoriet is vanwege de gezelligheid, ga ik ook vaak naar de Franse Alpen, omdat hier de pistes zo mooi zijn.
Wat is jullie favoriete skigebied?

Ik heb al aardig wat blogs over skigebieden geschreven, misschien kun je hier wat inspiratie opdoen? 

Ditisdevraag skieen

Ierland

In 2010 heb ik bijna twee weken in mijn eentje door Ierland gereisd. En, hoe fantastisch alle andere vakanties naar Ierland ook waren, deze reis heeft toch wel enorm veel indruk gemaakt! Omdat je alleen reist, maak je makkelijker contact met anderen en ik heb dan ook veel leuke contacten aan deze reis overgehouden!
Ik trof het ook enorm met het weer; het was zonnig en warm en dan komt Ierland op haar best uit de verf. Tijdens die reis heb ik de Gap of Dunloe gefietst, de Ring of Beara gefietst, gewandeld in Killarney National Park, via een schitterende cliffwalk naar de Cliffs of Moher gelopen en zo fantastische ervaringen opgedaan!

Ditisdevraag ierland

Zuid-Frankrijk

Een stokbroodje voor de tent, zwemmen in het Lac de St. Croix, slenteren door Entrevaux, dikke auto’s en jachten bekijken in Monaco…we hadden een geweldige vakantie vorig jaar! Zuid-Frankrijk was al geen onbekend gebied voor mij, omdat ik regelmatig met mijn broer en zijn gezin in die streek gebivakkeerd heb. Maar de combinatie van de mooie natuur, de heerlijke temperatuur en het uitstekende eten, zorgen er voor dat ik hier graag weer terug kom!

Heb je mijn blog over de Haute Provence al eens gelezen?

Ditisdevraag frankrijk

Rome

Last but not least deze prachtige stad! In mijn ogen is Rome de mooiste stad van Europa! Overdag is het één groot openluchtmuseum, ‘s avonds verandert de stad in een geweldig gezellige stad met overal terrasjes en prachtig verlichte gebouwen!

Rome blijft nooit vervelen, hoe vaak je er ook heen gaat! Immers, als je de bezienswaardigheden allemaal gehad hebt, ga je toch gewoon lekker met een mooi boek in het park van Villa Borghese zitten?

Ditisdevraag Rome

Conclusie

Natuurlijk doe ik hiermee nog steeds tekort aan alle andere fantastische reizen die ik gemaakt heb: een zomervakantie in Saalbach, Oostenrijk; een reis naar Noorwegen, Egypte, Griekenland…er zijn zoveel mooie plekken alleen al in Europa!

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd wat jullie favoriete reis was!!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge