Follow me:

Dit Is De Vraag! #20 My Favourite Movies

Eindelijk eens een makkelijke vraag in de blogchallenge! Mijn favoriete films. Dat zijn er heel wat want ik vind diverse genres leuk. Op nummer 1 staat een western, hoewel ik verder niet zo van de westerns ben. Psychologische dramafilms staan denk ik vooral hoog in de lijst, films als ‘A Beautiful Mind’ of ‘Song for a Raggy Boy’ scoren bij mij erg hoog!

Het is even zoeken maar dit is dan mijn toplijstje!

1. Once Upon a Time in the West

Zoals gezegd ben ik niet zo’n westernfan, maar dit vind ik toch een fantastische film! Alleen al het feit dat de openingsscène 10 minuten duurt, 10 minuten waarin er nauwelijks iets gebeurt en tóch blijf je kijken, omdat je voelt dat er wat gebeuren gaat! De acteurs zijn stuk voor stuk steengoed, waarbij Charles Bronson en Claudia Cardinale echt met veel verve hun hoofdrollen pakken. En dan de muziek!! Met name het themanummer is ongelofelijk goed en dat maakt dat ik de film inmiddels wel kan dromen en hem toch nog steeds fantastisch vind!

2. The Land Girls

Dit is een hele onbekende film maar wel eentje die absoluut het kijken waard is! ‘The Land Girls’ speelt in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, wanneer vrouwen op het land moeten werken om de mannen, die in de oorlog vechten, te vervangen. Stella, Ag en Prue komen op de boerderij van Lawrence terecht, waar ze al snel goed bevriend raken. Ook van deze film is de muziek ontzettend mooi, de sfeerbeelden van het Engelse platteland heerlijk idyllisch en is ook de romantiek alom aanwezig. Een pareltje!!


3. The Notebook

Zo onbekend als de vorige film is, zo bekend is The Notebook! En niet onterecht want dit is ook een prachtige film! Het Romeo & Juliet-verhaal in een Amerikaans jasje gegoten, maar zo mooi! Een rijk Amerikaans meisje wordt verliefd op een dorpsjongen van lagere komaf. Haar ouders laten het een zomer betijen maar vinden het daarna welletjes en steken er een radicaal stokje voor. Ontroostbaar stuurt hij haar een jaar lang elke dag een brief, die echter niet beantwoord worden. Komt het nog goed met Noah en Allie?

 

4. Intouchables

Een paar jaar geleden kwam de Franse film Intouchables uit en trok massaal volle zalen! Wat een uitzonderlijk goede film is dit! Een in feite heel tragisch verhaal wordt in een luchtig jasje gegoten, met twee bizar goede acteurs! Als hoofdrolspeler Omar Sy begint te lachen, lach je automatisch mee!


5. Song for a Raggy Boy

Dit is geen feelgood-movie, integendeel! Een hele tragische, rauwe film over het misbruik op een industriële jongensschool in het katholieke Ierland. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen; de auteur van het gelijknamige boek was ooit leerling op zo’n school en schreef jaren later zijn memoires op.
Misschien is dit wel een van mijn favoriete films vanwege de acteur Aidan Quinn, die met stip op nummer 1 van mijn favoriete-acteurs-lijstje staat! Hij speelt zijn rol met zoveel verve, dat je je echt inleeft in de film en bijna iets van de verering voelt die de verwaarloosde jongens voor hun leraar hebben.

Deze film is ook in zijn geheel op Youtube te zien.

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge