Follow me:
Wild Atlantic Way

Dit Is De Vraag #13 My favorite month

Eerlijk is eerlijk: ik heb niet echt een favoriete maand… Ik vind de meeste maanden wel leuke dingen hebben waardoor het een leuke maand is dus er springt er niet echt eentje heel erg uit. Dus waarom zal ik ze niet allemaal gewoon bespreken?!

Over het algemeen heb ik wel een héél lichte voorkeur voor de lente. Vooral als de bladeren aan de bomen prachtig frisgroen zijn, de klaprozen bloeien (euforisch!) en er na een lange winter eindelijk weer ruimte is voor de zon! Maar ook de herfst heeft z’n leuke dingen!

Januari

Een ietwat saaie maand, zo na de feestdagen. Maar wel een maand met leuke uitdagingen om met alle goede voornemens aan de slag te gaan! Bovendien zijn we de afgelopen jaren vaak in januari gaan skiën, wat ook een extra leuk tintje aan januari geeft!

maand januari

Wintersport maakt januari wel extra leuk!

Februari

Goed, ik geef toe dat februari niet zo gek veel extra’s meer te bieden heeft. Meestal ben ik de kou, het ijskrabben en de sneeuw in februari wel een beetje zat en mag het van mij wel lente worden. Gelukkig heeft februari maar 28 dagen (dat is dan wel weer positief) en is het snel maart!

Maart en april

In maart en april komt voorzichtig de lente al om de hoek kijken! De eerste sneeuwklokjes en krokussen en zo af en toe een mooie zonnige dag! Al is het dan soms nog niet zo warm, het is zo heerlijk om weer in een zonnetje te zitten! Genieten! Ik kijk nu ook extra uit naar april omdat we dan eindelijk weer buiten kunnen tennissen; leuker dan in een benauwde hal! April is bovendien de maand van Koningsdag! Altijd weer gezellig plus dat in april de lente al mooi inzet!

Mei

Mei is een van de mooiste maanden! Ik houd van het prachtige frisgroen van de blaadjes in de lente; veel mooier dan het doffere groen in de zomer! Mei is een heerlijke maand om op de racefiets te zitten en van de lente te genieten!

Juni – mijn favoriete maand!

Ik denk dat, als ik een favoriete maand mag kiezen, juni bij mij dan wel op nummer 1 staat! Vaak ga ik in juni al op vakantie zodat ik deze maand al snel associeer met prachtige vakanties in Ierland! En het is vaak al zo zomers warm in juni, heerlijk! Weer lekker barbecueën en naar het strand!

Juni is een mooie maand om Ierland te bezoeken, beter dan juli of augustus!

Juni is een mooie maand om Ierland te bezoeken, beter dan juli of augustus!

Juli en augustus

Dit zijn wel leuke maanden maar vanwege de schoolvakanties is het altijd lastig afspraken plannen in deze maanden. Iedereen gaat wel weg en natuurlijk het liefst om beurten. Het zijn prima maanden vanwege de temperatuur maar ik geef toch de voorkeur aan mei/juni of september.

September

September klinkt als ‘heerlijke nazomer’! De avonden vallen al wat vroeger maar dat is ook wel weer gezellig. En tegelijk kan het in september nog lekker warm zijn en is het een maand die ik vaak gebruik voor een kort tripje, bijvoorbeeld naar Rome of zoals dit jaar naar Dublin. Nog even vakantie vieren voordat de lange herfst en winter invallen!

Rome is fantastisch in september! Nog even lekker bijbruinen voor de winter en genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft!

Rome is fantastisch in september! Nog even lekker bijbruinen voor de winter en genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft!

Oktober

In oktober ben ik jarig en dat is toch wel een leuk extraatje aan deze maand. En verder is het enorm genieten van de prachtige gekleurde bomen, zó mooi!

November

Ook november is een maand waarin het nog prachtig kan zijn in de natuur! Bovendien is Jeroen jarig en beginnen eind november de voorbereidingen voor de kerstperiode al! Zo gaan we dit jaar eind november naar Londen, waar al helemaal de kerststemming heerst! Erg leuk!

maand

Dit jaar is het nog prachtig in november!

December

Een rommelige maand maar ook leuk! Met de Bucket Ladies gaan we elk jaar het Sinterklaasspel spelen, ontzettend gezellig en vreselijk leuk dus dat maakt de maand al helemaal goed! En ondanks dat het wat rommelig is, zijn de feestdagen toch ook wel weer heel gezellig! Op Eerste Kerstdag blijven we knus samen thuis en maken het gezellig, gaan lekker kokkerellen en maken er een mooie dag van. Tweede Kerstdag is meer met familie, ook leuk! En dan begint de Top 2000!! Al sinds een paar jaar geniet ik enorm van de Top 2000 tussen Kerst en Oud & Nieuw. Het hoort er gewoon bij, het geklets op de radio en de prachtige muziek die elk jaar weer gekozen wordt. Al heb ik het vermoeden dat een en ander wat doorgestoken kaart is (Bohemian Rapsody is geen nummer dat ik zo snel op nr. 1 zou zetten en volgens mij denken de meesten daar net zo over!), toch is het leuk!

Londen is prachtig versierd rond kersttijd!

Londen is prachtig versierd rond kersttijd!

En dan rollen we zo weer het nieuwe jaar in!
Wat is jouw favoriete maand?

52WeekBlogChallenge

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge