Follow me:

Dit Is De Vraag #9 My Biggest Pet Peeve

‘Pet Peeve’ is niet echt een bekende uitdrukking voor ons, maar het betekent zoiets als ‘irritatie, ergernis’. En dan niet de grote stoorzenders maar gewoon kleine, irritante dingetjes… Nu probeer ik over het algemeen om positief in het leven te staan maar tja, ook dan zijn er dingen waar je je enorm aan kunt irriteren! Ik maakte een lijstje maar ben natuurlijk ook benieuwd naar jullie ‘pet peeves’!

Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat veel irritaties ook te maken hebben met humeur. Een ‘bad hair day’ en je irriteert je aan van alles (ondanks dus die positieve instelling, ook dat kost dan wat meer moeite!). Maar hier heb ik wel een hekel aan (in willekeurige volgorde!):

Verplicht met andermans muziek meeluisteren

En dan bedoel ik niet tijdens een avondje bij iemand op de bank. Nee, ik kan er ontzettend slecht tegen als mensen in de bus hun muziek zó hard hebben staan, dat de hele bus mee kan deinen op de beats die door de oordopjes knetteren. Razend irritant!! Een demonstratieve blik wil soms wel eens helpen maar heel vaak ook niet. Of die mensen die helemaal geen oordopjes meer gebruiken maar gewoon hun muziek uit de telefoon laten schallen, zodat de hele omgeving mee kan ‘genieten’.
Ik moet dan echt de neiging onderdrukken om bij wijze van tegengas ook muziek hardop te draaien: de “Walküre” van Wagner bijvoorbeeld. En dan heel hard. En zonder dopjes!

irritatie

Mensen die eten tijdens het telefoneren

Wist je dat de telefoon als een soort versterker werkt? Als je al kauwend en slikkend aan de telefoon zit, hoort de persoon aan de andere kant dat ongeveer vijf keer zo luid. Wacht dus gewoon even met dat schaaltje chips of nootjes voor je uitgebeld bent want echt, het is héél onsmakelijk!!

Irritatie over hoorbaar etende mensen

Oke, hier is dus een officieel woord voor: misofonie. Dat heb ik dus met mensen die echt duidelijk hoorbaar eten. Het ergst was een voorval, vorig jaar, in een trein. De dame tegenover mij had een zakje met worteltjes en radijsjes die ze stuk voor stuk op at. En geloof me, worteltjes en radijsjes moet je dus echt NIET in gezelschap eten want het maakt ongelofelijk veel herrie. De trein was zo vol dat ik niet makkelijk weg kon lopen dus ik moest de hele eetpartij van een half uur uit zitten.

Idem dito met collega’s die rijstwafels of appels achter hun bureau eten: echt verschrikkelijk!

Linkerbaan-plakkers

Aan ergernissen in het verkeer zou ook een heel artikel gewijd kunnen worden maar ik zal het hier beperken. Als je heel veel in de auto zit, wil je eigenlijk maar één ding: zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn. En dan kom je weer zo’n plakker tegen. Eindeloos op de linkerbaan blijven rijden terwijl de twee rechtse banen nog gewoon vrij zijn.
Ook op de vijf banen brede A2 kom je het veel tegen. Alsof men denkt dat er voor de andere weggebruikers nog vier andere banen beschikbaar zijn dus dat zij gewoon op de één-na-linkse-baan kunnen blijven rijden. Maar helaas is rechts inhalen verboden dus ga gewoon lekker zo rechts mogelijk rijden, dat bespaart een hoop ergernis!

Kinderen-die-janken-zonder-reden (behalve dat ze aandacht willen)

Ik geloof dat ik een allergie heb voor kleine kinderen die janken en krijsen zonder echte reden. Zo heel af en toe moet ik een uurtje overbruggen voor een vergadering en plof dan nog wel eens bij de Grote Gele M neer, omdat daar de Wifi zo goed geregeld is. En uiteraard ben ik in no-time weer weg want kleine kinderen zijn zo rond etenstijd oververmoeid en janken werkelijk om alles. Of gillen of krijsen. Of rennen eindeloos rondjes achter elkaar aan in een druk, overvol restaurant.

Ik ben misschien wat ouderwets opgevoed maar dat dééd je gewoon niet. Je haalde het zelfs niet eens in je hoofd. Maar het gros van de ouders dat ik nu zie zitten, hoort dat gegil volgens mij nauwelijks meer want ze reageren niet of er wordt lauwtjes wat van gezegd (wat de hyperactieve kids niet eens hóren!).

In een file staan die niet genoemd wordt

Oké, nog een verkeersirritatie dan…
Bij veel kilometers maken hoort ook veel filerijden. En echt, het is zó irritant als je een ellenlange file in rijdt die a) zojuist niet op de radio genoemd is en b) nog erger, niet eens op de verkeersapps verschijnt. Alsof jouw vervelende stoorzender-file niet belangrijk genoeg is om in het dagelijkse nieuws opgenomen te worden. Frustratie ten top!

Social-Media Irritatie nummer 1

Je hebt van die ‘vrienden’ op Facebook die er van genieten om lekker geheimzinnig en cryptisch te doen. Ze plaatsen dan van die teksten online dat ze ‘zo verdrietig zijn’ of dat ‘het zo erg is’, maar willen vervolgens niet aan de nieuwsgierige reageerders melden wát er nu precies zo verdrietig of erg is. Want nee, dat is te privé dus dat willen ze niet op social media zetten…

Als je echt iets wilt vertellen, wees duidelijk. En zo niet, zet dan niets online en houd het helemaal voor jezelf!

Meer lezen over Facebookirriraties? Lees dan mijn blog over de 8 nadelen van Facebook!

Goed, dat was wel weer genoeg irritatie voor vandaag! Ik ga weer lekker genieten van een heerlijk weekend!
Maarreh, ik ben dus nog wel benieuwd naar jullie lijstje!! Wat is jouw grootste irritatie over iets simpels?

Happy quote i choose to be happy

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge