fbpx
Follow me:

#ToDo or #NotToDo: De smartphone-groothoeklens van de HEMA

Het klonk haast te mooi om waar te zijn! De HEMA verkoopt tegenwoordig een doosje met drie fotolenzen voor je smartphone. Een macrolens, een groothoeklens en een fisheye-lens. En dat hele setje compleet voor slechts € 5,00. Zou dat wat kunnen zijn? In #ToDo or #NotToDo proberen we het uit!

20150806_234926Toegegeven, het ziet er van de buitenkant allemaal gelikt uit. In de verpakking zitten kleine metalen ringetjes, die je rondom je camera kunt plakken wanneer je telefoonbehuizing niet van metaal is. Mijn Samsung SIII is nogal plastic dus we mogen inderdaad een ringetje plakken. Dit gaat echter probleemloos en is groot genoeg voor de camera.

Vervolgens kun je de lenzen, die magnetisch zijn, zo op de ringetjes (of metalen behuizing) klikken, zodat ze goed voor de camera komen te zitten. De magneet is sterk en de lens blijft keurig zitten. Bij de lenzen worden ook nog mooie beschermdopjes geleverd plus een handig sleutelhangertje zodat je de lenzen makkelijk mee kunt nemen.

 

De test
We proberen als eerste de groothoeklens uit. Hij doet wel wat….maar wat jammer dat je gelijk een zwarte rand rond je foto krijgt! Ter vergelijking twee foto’s: links mèt groothoeklens, rechts zonder:

20150807_093250 20150807_093259

 

Niet echt een mooi resultaat dus!

Dan vestigen we onze hoop maar op de macrolens. Hiervoor moeten we de groothoeklens, die uit twee delen bestaat, losschroeven; het ene gedeelte is tegelijk de macrolens. Heel gemakkelijk klikken we deze op de telefoon en proberen een macrofoto te maken. Maar hoe we ook ons best doen: dit is het beste resultaat dat we kunnen krijgen!

20150807_093436

Dan hebben we alleen de fishbowl-lens nog over, de enige lens die ons minder interessant lijkt. Deze lens is eigenlijk alleen leuk voor fun-foto’s, niet voor serieuze blogfoto’s! Maar omdat we toch aan het testen zijn, proberen we deze de volgende dag bij Bussloo even uit.

20150807_121421

Het resultaat is grappig, de foto wordt scherp maar hier kunnen we verder weinig mee.

#ToDo or #NotToDo?
Het mag duidelijk zijn, deze aankoop is een absolute #NotToDo! Misschien dat het bij andere toestellen beter werkt maar de Samsung SIII kan helemaal niets met de macrolens. De groothoeklens zorgt wel iets voor een groothoekeffect maar dankzij de zwarte randen wordt de foto er zeker niet mooier op. De fisheye-lens is eigenlijk de enige lens die keurig doet wat er van verwacht mag worden maar op deze lens zitten we niet zo te wachten.
Jammer, maar voor die vijf euro zijn er leukere dingen te koop!

En met de macrofunctie op de Samsung SIII, blijk ik ook helemaal geen extra macrolens nodig te hebben! Deze foto van een groene rups maakte ik bij Bussloo, zonder extra lens!

20150807_152942

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Manon

  Ik heb hem ook! Enkel heb ik niet zon gekke donkere cirkel van de lens rondom mijn fotos dus past hij perfect. Daarnaast heb ik een iphone4s (die niet beschikt over een macrofunctie) en is deze set zeker heel fijn 🙂 ligt dus blijkbaar een beetje aan je foon

  11 augustus 2015 at 10:29 am
  • Reply Anne

   Dat zou kunnen Manon! Echter, Samsung lijkt me geen heel bijzonder exotisch merk dus daar zou de set toch geschikt voor moeten zijn, lijkt me?
   Ik zal de lenzen komend weekend eens bij de Apple van mijn vriend uitproberen, wie weet doen ze het daar beter!

   In ieder geval bedankt voor je feedback!!

   11 augustus 2015 at 10:32 am
 • Reply Naomi in Wonderland

  Hele duidelijke review! Fijn om te lezen en jammer dat het tegensloeg voor jouw telefoon, zeker met die dikke zwarte rand!

  14 augustus 2015 at 12:48 pm
  • Reply Anne

   Inderdaad jammer Naomi! Ik ben vanwege mijn blog een beetje begonnen met Instagram en ik zag de oogverblindende foto’s al zo uit mijn telefoontje rollen…!! Maar helaas, ik zal ze gewoon puur natuur moeten maken! 🙂

   16 augustus 2015 at 7:52 pm
 • Reply jan

  Voor de macrolens moet je dingen van nog dichterbij fotograferen!

  14 juli 2016 at 9:02 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge