Follow me:

The Kinfolk Table: Schitterend tafelboek en leuke inspiratiebron

Onlangs kreeg ik voor mijn verjaardag een cadeaubon van Bol.com. Ik wist al gelijk wat ik er voor zou kopen: het boek dat al maandenlang op mijn wishlist stond! En een paar dagen later rolde ‘The Kinfolk Table’ dan eindelijk door mijn brievenbus. Nog mooier dan ik verwacht had! Wat is The Kinfolk Table precies en waarom is het een aanrader (of niet?)?

De grootste verrassing voor mij was het formaat van het boek. Ik had gewoon een paperback boek verwacht, maar het bleek een groot, hardcover boek te zijn. De papieren omslag is heel minimalistisch gefotografeerd; de originele cover onder de omslag is egaal bruin.

De minimalistische stijl van The Kinfolk Table sluit ook mooi aan bij de Scandinavische woonstijl waar ik erg van houd. Daarom past dit boek heel goed in mijn collectie!

Cover Kinfolk Table review

The Kinfolk Table: Wat houdt het in?

The Kinfolk Table staat vol met recepten, aangeleverd door schrijvers, bloggers, koks, bloemisten, designers, kunstenaars en andere creatievelingen van over de hele wereld. Dat zorgt ook wel voor een (misschien iets te hoog) hipster-gehalte waar je wel van moet houden. Zoals een kritische recensent op Goodreads opmerkte: ‘Het staat leuk, al die bossen droogbloemen en planken met servies en glaswerk in de keuken, maar je in een keuken die intensief gebruikt wordt blijf je dan schoonmaken…’.

Bij het recept schrijven ze een begeleidende tekst, vaak over wat eten en dineren voor hen betekent. Verder staan er echt schitterende foto’s in het boek, zodat het echt een tafelboek is. Ik zou het tenminste zonde vinden om dit mooie boek op een plank in de rij kookboeken te zetten! Bovendien is het ook niet echt een standaard kookboek omdat het in dit boek niet alleen om de recepten draait. Zelf vind ik vooral de fotografie erg gaaf en zijn de recepten bijzaak voor mij (hoewel ik er vast wel eens eentje uit ga proberen).

The Kinfolk Table

The Kinfolk Table: Een aanrader of niet?

Het is echt een heel fijn boek om door te bladeren en her en der te lezen en te kijken. De recepten zijn soms heel eenvoudig en soms juist heel uitgebreid. De kern van het boek is dat eten maken vooral draait om het samen bezig zijn, gezellig koken en dineren met vrienden en dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt hoe stijlvol de tafel gedekt is. Als het maar gezellig is kun je ook gewoon met een rommelig servies op een slordig gedekte tafel een hele fijne avond hebben!

Ik vind het een ideaal boek om op onze salontafel te leggen, samen met een paar andere tafelboeken (een boek over Jaren ’30 huizen en Het Plantenlab en sinds kort ook mijn favoriet: The Complete Book of the Flower Fairies). Komt er iemand borrelen of eten en ik ben even druk met het inschenken van drankjes en het regelen van hapjes / eten, dan kan het bezoek zich vermaken met het doorbladeren van de boeken. Het is dan extra leuk als er echt mooie boeken op tafel liggen die er echt om vragen om doorgebladerd te worden!

The Kinfolk Table

Het Kinfolk Magazine en andere uitgaves

The Kinfolk Table is een uitgave van het Kinfolk Magazine; een magazine (en een uitgebreid cross-mediaal verhaal er achter) waar het allemaal om ‘slow-living’ draait. Er staan artikelen op hun website over design, mode, food, kunst en cultuur en andere onderwerpen. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en er wordt inmiddels al over de Kinfolk-cult gesproken: zoveel invloed heeft Kinfolk dus.

Naast het magazine zijn er inmiddels enkele boeken uitgegeven, waaronder dus The Kinfolk Table. Andere uitgaven zijn The Kinfolk Home (ik werd niet echt enthousiast van het inkijkexemplaar) en The Kinfolk Entrepreneur. Verder is zojuist The Kinfolk Garden verschenen, wat mij dan wel weer een mooi boek lijkt.

The Kinfolk Table

Het gevaar aan dit soort boeken vind ik zelf dat mensen hun eigen leven teveel spiegelen aan de ‘hipsters’ in de boeken en magazines en daardoor een beetje ontevreden worden. Natuurlijk zien de uitgestrekte tuinen, kleurrijke huizen, fabelachtige interieurs en engelachtige gezinnetjes er prachtig uit, maar leven in een doorzonwoning in Nederland kan net zo goed fijn zijn!

Desondanks is het af en toe fijn om even weg te dromen en daar is The Kinfolk Table dan een uitstekend boek voor!

The Kinfolk Table is te koop bij Bol.com en kost € 29,99.


Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Yvonne

  Ik was even nieuwsgierig, naar wat voor boek dit is. Niet aan mij besteed Anne, haha.. ik heb geen koffietafel-boeken, maar heb dan ook een open keuken, zodat ik gewoon door klets met bezoek als ik met drinken of eten bezig ben. 🙂

  12 november 2020 at 9:01 pm
  • Reply Anne

   Haha, dat kan ook! We hebben inderdaad ook wel een open keuken, maar toch is het wel leuk om wat leesvoer op tafel te leggen. Merk dat mensen toch verrassend vaak even een boek inbladeren en doe het zelf ook wel snel als ik een interessant boek zie liggen. 🙂

   30 november 2020 at 4:43 pm
 • Reply Lineke

  Interessant boek, maar ben nu ook wel nieuwsgierig of er ook lekkere recepten in staan? Ik denk dat ik stiekem toch meer voor de gerechten ga dan voor de mooie plaatjes haha. Leuk idee wel zo’n koffietafel-boek.
  Lineke onlangs geplaatst…Walvissen spotten IJsland: beste tijd, plek en prijsMy Profile

  2 december 2020 at 12:43 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge