Follow me:

Wie is Anne?

Als klein meisje wilde ik al graag schrijfster worden… Hele boekwerken uit die tijd liggen nog te verstoffen in de kast want, tegenwoordig kun je bloggen! ‘DitisAnne.nl’ is het resultaat van mijn passie voor schrijven, voor reizen, voor leuke adresjes, voor fotograferen en voor alle andere dingen die mij blij maken!

 

Maar wie is Anne?

“Ik ben een enthousiaste veertiger (nog maar nét 40 geworden hoor!) die altijd wel te vinden is voor leuke dingen! Met mijn vriend Jeroen samen maak ik daar dan ook vaak tijd voor. Begin 2021 verhuisden we van het drukke westen naar de Veluwe (waar ik geboren en getogen ben) en ik geniet er enorm van om weer in de buurt van de bossen te wonen.

Bloggen

In juni 2015 ben ik begonnen met het blog Ditisierland.nl, dat ik al na zo’n tien posts het grootste Ierland-blog van Nederland mocht noemen! Ik heb een enorme passie voor dit prachtige groene eiland en vind het dan ook erg leuk om de beste tips, routes, recepten en festivals met mijn lezers te delen!

Omdat ik echter ook graag naar andere plaatsen reis, kon ik niet ál mijn eieren op Ditisierland.nl kwijt. En voilá, zo werd op 1 augustus 2015 het idee voor DitisAnne.nl geboren!


 


Reizen en lifestyle

In de loop van de tijd is DitisAnne.nl meer en meer een reisblog geworden. De meeste artikelen gaan over leuke reisbestemmingen binnen en buiten Europa. Zo vind je ongetwijfeld inspiratie voor een weekje of weekend weg of voor een leuke roadtrip in Nederland!

Ook heb ik af en toe updates over ons ‘nieuwe oude huis’ geplaatst en schrijf ik zo nu en dan blogs die met wonen en lifestyle te maken hebben. We wonen namelijk in een prachtige jaren ’20 woning in Apeldoorn, waar behoorlijk wat klusuren in gestopt zijn. Zelf vind ik klussen niet zo leuk, maar inrichten juist wel dus ik vind het leuk om daar ook over te bloggen.

Verder schrijf ik over andere onderwerpen zoals over sporten (ik fiets, zwem en tennis in Apeldoorn), over leuke boeken die ik heb gelezen of deel ik een recept van een heerlijk gerecht met jullie! De hoofdmoot blijft echter reizen want er is geen leuker onderwerp om over te schrijven dan reizen!


Badhuisweg voorkant


Christelijke reisblogger

Een “christelijke reisblogger”, wat moet je je daarbij voorstellen?

Ik noem mijn christelijke achtergrond niet zo vaak op dit blog, omdat het inderdaad niet zo gek veel met reizen te maken heeft. Voor mij betekent het dat ik geen bezienswaardigheden of andere dingen aanbeveel waar ik vanuit mijn overtuiging niet achter kan staan, óf ik vermeld ze met een kritische noot er bij. Tegelijk heb ik tijdens het reizen altijd wel interesse in bezienswaardigheden die juist wel een connectie hebben met de Bijbel of met het christelijk geloof, en ik zal die dus ook af en toe noemen in mijn reisartikelen.

Als christelijke reisblogger probeer ik ook oog te hebben voor de mensen in de landen waar ik reis. Zo gaat een groot deel van mijn bloginkomsten naar een goed doel in één van de landen die ik bezoek. In 2019 steunde ik bijvoorbeeld de stichting Detras de Todo, een stichting die ontzettend goed werk verricht in de armste sloppenwijken van Buenos Aires. En in 2020 ondersteunde ik een actie van OntdekBuenosAires, waarbij er duizenden empanadas gebakken werden in een (vanwege Corona gesloten) restaurant, die vervolgens uitgedeeld werden. In 2023 gaan we naar Vietnam en Cambodja, waarbij ik dan bewust rond ga kijken of we daar financieel kunnen steunen. 


Cerro de los 14 colores Argentinië

In Argentinië.

 


Waarom zou je DitisAnne.nl volgen? 

Ik hoop natuurlijk dat ik je tips kan geven die je nog niet wist!
Omdat ik veel mooie plekken bezoek, heb ik vast wel een keer een leuke hotspot bij jou in de buurt bezocht! Of misschien kan ik jou enthousiast maken over een nieuwe reisbestemming. Of misschien vind je het leuk om wat meer tips te lezen over het inrichten van je huis. 

Een groot deel van de duizenden bezoekers die elke maand weer op DitisAnne.nl terechtkomt, vindt mijn blogs via Google. Hen kan ik vaak verder helpen met handige reistips!

Hoe kun je DitisAnne.nl volgen?

Natuurlijk vind ik het het leukste om mijn lezers virtueel te ontmoeten, te horen wie jij bent en naar welke informatie je zoekt en of mijn blogs je geholpen hebben. Bloggen is namelijk leuker als het geen eenrichtingsverkeer is, maar ik ook jouw mooie verhalen hoor. Dus als je mij volgt via mijn Facebookpagina, mijn Instagram en/of mijn Twitteraccount, kan ik hopelijk ook jou leren kennen! Ook ben je via die social mediakanalen gelijk op de hoogte van nieuw geplaatste blogs. 

Verder ben ik ook heel actief op Pinterest, waar ik natuurlijk een eigen account heb. Er is hier zoveel reis- en lifestyleinspiratie te vinden dat ik het een van de leukste sociale media-platforms vind!

Volg jij DitisAnne.nl al?


Deze landen bezocht ik!

Share