Follow me:
Zuidas Amsterdam 2021

De leukste adresjes op de Amsterdamse Zuidas

Sinds een aantal maanden werk ik elke dag in een mooi kantoor op de Amsterdamse Zuidas. Een bruisend deel van Amsterdam waar je niet alleen kantoren maar ook winkels, cafés en restaurants vindt. In dit blog deel ik mijn favoriete adresjes op de Zuidas.

Het aanbod aan hotspots op de Zuidas verandert vaak. Leuke restaurants of cafes duiken op, andere verdwijnen weer. Tijdens lunchtijd is het vaak behoorlijk druk bij de meeste lunchrooms want dan stromen de kantoren leeg. Vooral bij zonnig weer zitten de terrassen al snel vol!

Zuidas
In dit blog lees je meer over mijn favoriete adresjes op de Zuidas!

Market 33

Market 33 is een soort kleine foodhal waar je gerechten van over de hele wereld kunt kopen. Zo eet je hier bijvoorbeeld Thais, Italiaans of Surinaams en kun je hier terecht voor sushi, hamburgers, piadina’s, pho en nog veel meer verschillende maaltijden.

Bij Market 33 is het rond lunchtijd en net na kantoortijd behoorlijk druk, dus dan is het wel zoeken naar een plekje aan een van de lange tafels. Er worden regelmatig events georganiseerd zoals sportwedstrijden op groot scherm of een wijnproeverij.

Je kunt leuk eten bij Market 33: het grootste nadeel is wel dat het vrij prijzig is voor wat je krijgt. De porties zijn vaak niet zo groot en ook niet echt goedkoop.

Mijn favorieten bij Market 33? De ‘Sandwich Hot Chicken’ van Biem’s Kitchen (Surinaams) of de ‘Chicken thigh cajun burger’ van Grizzl.

Market 33, Claude Debussylaan 33, Amsterdam

Zuidas
Market 33 ziet er van de buitenkant niet zo gezellig uit maar binnen is het heel sfeervol.

The Breakfast Club

The Breakfast Club is een keten die zich ook op de Zuidas gevestigd heeft. Ik vind het een heel fijn adresje, vooral vanwege het gezellige sfeertje! Als ik op zaterdagochtend gesport heb, ga ik daarna vaak brunchen bij TBC. Ze hebben heerlijke pancakes en ook hun Chicken Waffle vind ik erg lekker!

Het enige nadeel van dit restaurant is dat het soms echt ontzettend lang kan duren voor je je eten krijgt. Jammer, want het is verder echt een leuk adresje!

The Breakfast Club doet mij altijd vaag iets denken aan de diner uit ‘Gilmore Girls’; misschien vind ik het daarom zo’n leuke hotspot!

The Breakfast Club, Gustav Mahlerplein 114, Amsterdam

Zuidas Breakfast Club
Het gezellige interieur van The Breakfast Club.

SLA Zuidas

Ik kom hier zelf niet zo heel vaak, simpelweg omdat ik niet zo’n fan ben van een salade als lunch. Maar houd je wel van salades, dan ben je bij SLA Zuidas aan het goede adres!

Je hebt hier allerlei salades en bowls met verrassende combinaties. Alle gerechten zijn biologisch en grotendeels vegetarisch.

Ook hier kan het rond lunchtijd ontzettend druk zijn.

SLA Zuidas, Claude Debussylaan 35, Amsterdam

SLA
Goedgevulde salade bij SLA Zuidas

Loetje Zuidas

Ja, ook de bekende Loetje-familie heeft een loot op de Zuidas! Loetje Zuidas zit op een mooi plekje, schuin tegenover de VU. Er is een terras boven het water en langs de Parnassiusweg. Binnen valt het hoge plafond en de gezellige inrichting gelijk op.

Natuurlijk gaat er niets boven de authentieke Loetje aan de Johannes Vermeerstraat, maar zelf kom ik toch ook wel graag bij Loetje Zuidas. Hun overbekende biefstuk smaakt dan ook hetzelfde als bij de andere Loetje-vestigingen. ‘s Avonds wel even (tijdig!) reserveren: het zit al snel vol!

Loetje Zuidas, Parnassusweg 1021, Amsterdam

Mech Zuidas
Een gezellige sfeer in de zomermaanden op de Zuidas

Juice Brothers Zuidas

In hetzelfde pand als mijn sportschool zit ook Juice Brothers Zuidas. Een barretje waar je allerlei sapjes en bowls kunt bestellen. Het is bij Juice Brothers dat ik de overheerlijke açai bowl heb leren kennen!

Een tijdje geleden plaatste ik al een recept voor een açai bowl op dit blog, maar ik moet toch eerlijk bekennen dat deze niet kan tippen aan de heerlijke açail bowl van Juice Brothers. Een toppertje dus!

Juice Brothers Zuidas, Gustav Mahlerlaan 24, Amsterdam

Acai Bowl winter
Deze lekkere acai bowl kan ik inmiddels zelf maken!

Limon

Dit is een van mijn favoriete adresjes om te lunchen! Wat een ontzettend fijn plekje!
Mijn favoriete lunchgerecht is het broodje carpaccio. Je krijgt echt een heerlijk broodje met verrassende smaakcombinaties. Zeker een aanrader!

Het interieur van Limon is ook heel erg tof en vooral erg Instagrammable. In de zomermaanden kun je lekker op het terras zitten waar het zelfs op warme dagen goed uit te houden is omdat er vaak een windje tussen de hoge gebouwen waait.

De bediening is erg vlot en vriendelijk. Kortom, een topadresje!

Limon, Gustav Mahlerlaan 222, Amsterdam

Limon Zuidas

Sushi eten op de Zuidas

Als ik ‘s avonds gesport heb of ik heb geen tijd om thuis te eten, strijk ik nog wel eens bij Mizu neer. Bij dit Japanse restaurant kun je prima sushi eten en het gaat razend snel. Sinds kort heb ik hun poké bowl ontdekt en die is echt heerlijk!

Nadeel is dat de kaart niet heel erg uitgebreid is. Ook is het niet het meest sfeervolle restaurant op de Zuidas, met een wat ongezellig en donker terras. Maar toch wel een heel prima plekje.

Mizu, Gustav Mahlerlaan 50A, Amsterdam

Heb jij nog tips voor leuke hotspots op de Zuidas?


't Paardje Amsterdam

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen!
Misschien vind je ook mijn artikel over mijn favoriete adresjes in Amsterdam leuk?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Darina

  Ik ben nog nooit op de Zuidas geweest, maar ik ga er zeker eens naar toe 🙂 Fijne tips!
  Darina onlangs geplaatst…De karakteristieke Haussmann gebouwen van ParijsMy Profile

  8 juli 2019 at 4:01 pm
 • Reply Jenny

  Wat een leuke hippe plekjes. Ik ga steeds vaker buiten de deur lunchen. Heerlijk.

  12 juli 2019 at 12:51 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge