Follow me:

De Veldkeuken: Lunchen in de natuur bij Utrecht!

Op het terras van restaurant ‘De Veldkeuken’ gezeten, komen de kanoërs in grote getale langs peddelen, op weg naar de Utrechtse grachten. Op dit landelijke plekje kun je je haast niet voorstellen dat je ingeklemd zit tussen twee snelwegen, met de drukke Domstad op een steenworp afstand.

Naast ‘De Veldkeuken’ ligt het statige Landhuis ‘Oud Amelisweerd’. ‘De Veldkeuken’ is te vinden in het knusse voormalige koetshuis. Hier vind je heerlijke (biologische) gerechten op de kaart, zoals het broodje roomkaas met caponata, dat ik uitprobeerde.

Veldkeuken Bunnik

Broodje roomkaas met caponata

Lokale producten bij De Veldkeuken

De hele menukaart is vegetarisch en hoewel ik daar zelf niet zoveel mee heb, kan dit voor sommige bezoekers een pré zijn. Het brood bakt men in de eigen bakkerij van ‘De Veldkeuken’ en ook de andere producten worden vooral bij lokale ondernemers ingekocht of komen uit eigen moestuin. Naast een restaurant is er ook een klein winkeltje en een tuinderij bij ‘De Veldkeuken’, waar hun eigen producten worden verkocht.

 

2015-09-28_18.57.49

 

Het koetshuis is heel stijlvol, zowel van buiten als van binnen. Aan de voorkant is een zonnig terras aan het water, waarbij je over de groene velden uitkijkt. Dit is echt een leuk plekje!

 

2015-09-28_18.55.49

‘Oud Amelisweerd’

Landgoed Oud Amelisweerd stond al in de 13e eeuw in de boeken. Het landgoed is dus al heel oud, hoewel het landhuis ‘pas’ uit 1770 dateert. Daarvoor stond er een ander huis maar dat ging helaas verloren in de strijd met Lodewijk XIV. Sinds 1951 is het huidige gebouw in handen van de gemeente Utrecht en werd beheerd door Stichting Museum Oud Amelisweerd.

Op het landgoed kan prachtig gewandeld worden; op de website van ‘De Veldkeuken’ is een wandelkaart te downloaden. Ook kun je zo naar het naastgelegen landgoed Rhijnauwen lopen. Vlakbij dit laatstgenoemde landgoed worden kano’s en electroboten verhuurd waarmee je naar Utrecht-stad kunt om door de grachten te varen. Kortom, een mooi plekje!!

Veldkeuken Amelisweerd

De Veldkeuken, Koningslaan 11, Bunnik

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge