Follow me:
Zenzez

Zenzez Apeldoorn: gezellig aan de high tea!

Wat is er nu leuker dan met vijf vriendinnen aan een gezellige high tea te gaan! Gelukkig is er regelmatig wel één van ons jarig: een goede reden om af te spreken om een hapje te eten of, in dit geval, voor een high tea! Via via kwam ons de naam Zenzez ter ore: een relatief nieuw hotel aan de rand van het Apeldoornse centrum, waar de high tea verrukkelijk zou zijn! We probeerden het uit!

Op een drukke zaterdagmiddag is het even zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van Zenzez. Het gebied rond de Canadalaan is gratis parkeren en daar maken veel winkelstraatgangers dankbaar gebruik van! Na een extra rondje rijden ontdek ik gelukkig een leeg parkeervak en is dat probleem opgelost!

Rivièra Maison

Zenzez is gevestigd in een prachtige Jugendstilvilla aan de Canadalaan in Apeldoorn. Aan de rand van de schitterende wijk ‘De Parken’, waar de huizen stuk voor stuk grandeur en allure hebben. Weliswaar wordt de Canadalaan een tikje ontsierd door het vele verkeer overdag maar de huizen zijn er niet minder mooi om! De high tea wordt gehouden in het sfeervolle loungegedeelte van Zenzez, dat helemaal in de stijl van Rivièra Maison gedecoreerd is. En die stijl past precies bij deze prachtige villa! We nemen plaats aan een grote, ronde tafel (gezellig!) met diepe fauteuils rondom, wat een luxe!

 

Zenzez

 

High tea bij Zenzez

We hebben gekozen voor de Royal High Tea, zodat we starten met een glas uitstekende Prosecco. Een prima begin van de middag! Al snel wordt de thee geserveerd, gevolgd door de eerste schaal hapjes. Sandwiches, wraps, quiches…alles is aanwezig. En het smaakt heerlijk! Evenals de fantastische scones, die daarna geserveerd worden met aardbeiencompôte, verse aardbeien, lemon curd en clotted cream. Fantastisch! Er is daarna nog net genoeg ruimte voor de zoete gang: een schaal met gebak, macarons en bonbons. Het is allemaal te lekker om te laten staan dus ondanks dat we meer dan genoeg hebben gehad, gaan de schalen weer leeg naar de keuken terug!

 

Zenzez_1

 

Terras

Omdat we nog lang niet uitgekletst zijn (wat wil je, vijf vrouwen bij elkaar!), besluiten we om nog even van het voorjaarszonnetje te genieten op het terras. En daar wacht de volgende verrassing. Het terras blijkt een schitterende besloten ruimte te zijn, met heerlijke relaxstoelen met zachte kussens. Geen volgepropt terras waar zoveel mogelijk tafels geplaatst zijn, maar een idyllische plek, die veel goeds belooft voor de komende zomermaanden! We komen hier ongetwijfeld nog een keertje terug!

 

Zenzez

Het terras is nog even in wintersferen maar belooft veel goeds voor warme zomeravonden!

Overnachten in Hotel Zenzez?

Zenzez is echt een hele fijne plek om te overnachten. Het hotel is rustig gelegen, maar je bent wel snel in het centrum. Kamerprijzen vanaf € 100,– per nacht, exclusief ontbijt. Ook kun je hier uitstekend lunchen of dineren!

Zenzez Hotel & Lounge, Canadalaan 26, Apeldoorn. E-mail: info@zenzezhotel.nl 

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Desiree | Sweet Happinez

    Dat klinkt erg lekker deze high tea.. Ik vind het zelf ook gezellig , ook om zelf te organiseren 🙂
    Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…BABYSHOWER TAART MET BIJPASSENDE CUPCAKES VOOR ÖZGEMy Profile

    4 april 2016 at 7:26 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge