Follow me:
Wild Atlantic Way

Dit was Maart: Van wintersport naar het voorjaar!

Maart was voor mij nogal een maand van tegenstellingen. Waar we half maart nog in de Oostenrijkse sneeuw zaten, ruimden we bij thuiskomst gelijk de snowboots maar op. Op de dag van thuiskomst stond er namelijk 17 graden op de teller en leek de lente wel te starten! Wat mij betreft prima, want ik keek wel uit naar het voorjaar!

Hoewel de winter best leuk is, mag hij van mij wel wat korter duren. Gelukkig hebben we dit jaar weinig last gehad van sneeuw en ijs, maar toch heeft de lente meer mijn voorkeur. Lekker weer buiten sporten (hoewel hardlopen met -5 ook best leuk was!) en weer in de frisse lucht tennissen in plaats van in benauwde sporthallen. Hier in Amsterdam gaan de terrasjes allemaal weer open dus met mijn gezellige collega’s streken we al eens in het zonnetje neer!

Wintersport

Maar even terugkomend op de wintersport: we hebben een fantastische week gehad in Sankt Anton! Natuurlijk heb je hier in mijn blog al over kunnen lezen, maar het was echt een topweek! De eerste dag met sneeuwbril op door de verse poeder. De rest van de week genieten van een heerlijk zonnetje, perfect! De lager gelegen pistes waren wel erg slecht, maar gelukkig heeft Sankt Anton genoeg pistes bovenin, waar de sneeuw de hele dag uitstekend bleef. Kortom, die week was veel te snel voorbij!

 

Sankt Anton

Tennisseizoen

Afgelopen zaterdag speelde ik mijn laatste wedstrijd in de wintercompetitie waar we aan meededen. We hadden ons blijkbaar op een iets te laag niveau ingeschreven want de meeste wedstrijden hebben we vrij eenvoudig gewonnen. En zo stonden we uiteindelijk op de eerste plaats. Aan de ene kant leuk natuurlijk, maar aan de andere kant niet heel bevorderlijk voor als je beter wilt worden. We misten dus wel een beetje de uitdaging en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het komend seizoen tijdens de voorjaarscompetitie gaat.

We hebben een heel gezellig damesteam kunnen vormen en spelen daarmee de komende weken wedstrijden op zaterdag. Naast de wedstrijden sta ik sowieso op woensdag- en donderdagavonden op de baan, en waarschijnlijk ook nog af en toe op dinsdag. Genoeg tennisuren dus; hopelijk betaalt zich dat uit in een mooi en succesvol voorjaarsseizoen!

Eerste rondje op de racefiets

Daarnaast heb ik deze zomer als doel gesteld om 1000 kilometer op de racefiets af te leggen. Een relatief laag doel, maar naast alle tennisuren zal het nog wel een uitdaging worden om dit te halen. Vorige week beet ik de spits af met een rondje Haarlemmerringvaart, en kon ik de eerste 65 kilometer al afstrepen. Hopelijk volgen de andere 935 ook!
Een rondje Ringvaart is behoorlijk lastig omdat je hier altijd enorm last hebt van de wind. Sowieso waait het in het westen een stuk meer dan op de Veluwe, maar zeker langs het water lijkt het nog wel erger te worden. Hopelijk lukt het om snel weer eens naar de Veluwe te rijden, om daar een rondje Posbank te doen. Dat is beter dan die tegenwind!

 

Tijdens de beklimming van de Emmapyramide, vlakbij de Posbank

Klassifest

Afgelopen weekend vond in Paradiso het klassieke festival Klassifest plaats. Zelf vind ik klassieke muziek prachtig, en hoewel Jeroen er wat minder van houdt, vond hij het toch leuk om mee te gaan. Het was een ontzettend geslaagd festival, met een hele afwisselende line-up. Zeker het blazersensemble maakte er een behoorlijk feestje van, erg leuk! Na afloop gingen we nog even langs bij de jamsessie in de kleine zaal, wat ook heel bijzonder was. Kortom, een waanzinnig leuk festival dat zeker voor herhaling vatbaar is!
Bovendien was het erg leuk om weer eens een avondje in Amsterdam op stap te zijn; het is daar toch wel wat levendiger dan Hoofddorp op zaterdagavond! 🙂

 

Maart Klassifest

Klassifest 2017 was fantastisch!

Voorbereiding roadtrip Ierland

Nog zo’n twee maanden en dan gaan we een lang weekend roadtrippen in Ierland. Met name om inspiratie op te doen voor mijn andere reisblog Ditisierland.nl. We gaan naar het noordelijke graafschap Donegal, een ruig en verlaten gebied met een prachtige kustlijn! Omdat ik graag wat samenwerkingen aan wil gaan met lokale ondernemers zoals B&B’s en toeristische plaatsen, vraagt deze korte trip wel een goede voorbereiding. En dat is ontzettend leuk om te doen!

Ik speur nu al mijn stapel reisgidsen door, op zoek naar verborgen juweeltjes in Donegal. Met name de Trotter-reisgids is daar érg goed in, in deze reisgidsen staat echt zo veel! Ik moet mijn mediakit nog verder updaten en dan contact leggen met de organisaties in Ierland. Het wordt wel even een uitdaging om zoveel mogelijk in die paar dagen te zien, maar het vooruitzicht is al mooi! Nu wel even duimen voor mooi weer, maar gelukkig is juni de maand met de meeste kans op zon!

 

Maart Ierland Donegal

De prachtige kust van Donegal, Ierland

 

En na Ierland? Dan is het nog maar anderhalve maand aftellen tot onze reis Zuid-Afrika!

Andere leuke dingen in maart:

 • Mijn laatste tentamen voor de opleiding HBO Social Media ingediend! Nu alleen nog wachten op de laatste cijfers en dan het diploma in the pocket!
 • Een gezellige familiedag met Jeroens familie gehad!
 • De lancering van Heineken 0,0%, wat resulteert in bijna dagelijks heerlijke Radlerbiertjes op kantoor!
 • Een hele lijst boeken gelezen voor mijn Reading Challenge!
 • Diverse reisadviezen geschreven voor Ierland-reizigers, zó leuk om te doen!
 • Gisteravond een leuke kwartaalbijeenkomst met het interim team van Top Secretaries!

Hoe was jouw maand maart?

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Rowan

  Wat een fijne maand! Wat gaaf dat je op wintersport bent geweest en een reisje naar Ierland op de planning hebt staan!
  Rowan onlangs geplaatst…Maart | This made me smile.My Profile

  31 maart 2017 at 8:39 am
  • Reply Anne

   Haha, ja, ik mag niet klagen met al die leuke reizen! 🙂

   31 maart 2017 at 12:07 pm
 • Reply Renske

  Jij hebt een heerlijke maand achter de rug zeg! Stiekem ben ik wel heel jaloers op jouw wintersportvakantie. 😉 Eigenlijk nog meer op jouw wintersportskills, haha. Het lijkt me echt heerlijk om op wintersport te kunnen! Toch vind ik de winter inderdaad ook wat lang altijd. Hallo voorjaar! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…30 Day Challenge | Grandioze blogopruimingMy Profile

  31 maart 2017 at 9:50 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge