Follow me:
Fotografie Burgers Zoo Olympus

Fotografie 2.0 dankzij een nieuwe camera!

Al jaren vind ik het leuk om te fotograferen. Mijn allereerste camera, gekregen bij het openen van een bankrekening op mijn 13e, was nog analoog. Na elke foto even het rolletje doordraaien, wat ik uiteraard nogal eens vergat. En na de vakantie rende ik direct naar de HEMA om mijn foto’s te laten ontwikkelen, razend benieuwd wat er uit gekomen was! Fotografie 0.0 nog… 

Inmiddels zijn we jaren verder en weten we niet beter, of we fotograferen digitaal. Sinds een paar jaar hadden we een prachtige camera, de Olympus Stylus 1. De eigenaar van onze lokale fotozaak was hier echt lyrisch over en we hebben heel wat tijd gestoken in zijn uitgebreide uitleg.

Fotografie 2.0

Maar toen boekten we onze reis naar Zuid-Afrika voor komende zomer. Een fantastische bestemming, waar we hopelijk de Big Five en nog veel meer moois gaan zien! Toen rees bij ons de vraag een beetje op: kunnen we dat met onze huidige camera behappen? Toch wel jammer als er in de verte een leeuw te zien is, die je vervolgens alleen maar op een ‘zoek-het-stipje-dat-een-leeuw-is’-foto terugvindt. 🙂

En zo hebben we na lang wikken en wegen een nieuwe camera gekocht. (Voor de kenners: de Olympus OM-D E-10 Mark II) Een waanzinnig mooi toestel, met een extra 300mm lens erbij. Tijdens het afgelopen paasweekend hadden we mooi even de tijd om het toestel uit te proberen. We reden een rondje door de bollenvelden en maandag gingen we naar Burgers Zoo.

Fotografie Burgers Zoo Olympus

Een cheetah in Burgers Zoo

Burgers Zoo Fotografie Olympus

Dangerous kids… 🙂

Fotografie Burgers Zoo Olympus

Toevalstreffer…de uil keek onverwachts récht in de lens en ik hoefde alleen nog maar af te drukken!

Fotografie Olympus Bollenvelden

Een cabrioritje door de bollenvelden!

Fotografie Olympus Tulp

En vanavond net voor de schemer een paar fotootjes gemaakt van de tulpen in onze achtertuin!

Het leukste vind ik dat deze nieuwe camera zoveel mogelijkheden biedt! Niet alleen is er nu een enorm wijde wereld aan accessoires en toevoegingen, maar de mogelijkheden zijn met dit toestel echt bijna onbeperkt! Ik verheug me er dan ook enorm op om deze zomer meer tijd in fotografie te stoppen!

En gelukkig hoef ik dan niet meer met het rolletje naar de winkel te rennen, maar gaan de foto’s dankzij de wifi direct naar mijn smartphone! Vroeger was dus niet álles beter!

Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Jeanine

  Super, een nieuwe camera. Vorig zomer hebben wij een nieuwe gekocht, inmiddels ben ik op cursus. Zo te gek om goede foto’s te maken. Heel veel plezier met jullie reis en camera. De foto’s die ik hier zie zijn al te gek!

  Groetjes, Jeanine.

  23 april 2017 at 4:12 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel Jeanine! Fotograferen is superleuk inderdaad! Ik ga snel een keer kijken bij jouw foto’s!

   23 april 2017 at 10:02 pm
 • Reply Yvonne

  Leuk is dat dan hè, om al die mogelijkheden uit te proberen! En inderdaad erg fijn dat je het resultaat tegenwoordig meteen kan zien en lekker kan experimenteren zonder voor elke afdruk 10 of 20 cent te hoeven betalen. Flink oefenen voor je naar Zuid-Afrika gaat, in de dierentuin is het toch net even makkelijker. Welke wildparken ga je zien?
  Yvonne onlangs geplaatst…Aswan, met stip het meest relaxte EgypteMy Profile

  25 april 2017 at 9:35 pm
 • Reply Wanda

  Scherpe foto’s hoor! En ja, voor zo’n reis wil je inderdaad wel met prachtige foto’s thuis komen natuurlijk! Ik ben zelf nog zoekende naar een nieuwe camera, tot nu toe altijd Canon of Sony gehad maar deze ziet er qua specificaties ook erg goed uit.
  Wanda onlangs geplaatst…Dag April, Hallo Mei!My Profile

  1 mei 2017 at 8:46 pm
  • Reply Anne

   Klopt, dit schijnt wel iets moois te zijn…onze lokale fotograaf begint steeds te kwijlen als ik met de camera langskom! 😀

   1 mei 2017 at 11:21 pm
 • Reply Jessica

  Wat leuk, nu is het tijd om lekker te spelen met alle mogelijkheden 🙂 Ik weet zeker dat je er heel blij mee bent als je in Afrika bent en al die mooie dieren tegenkomt! 😉

  4 mei 2017 at 7:29 pm
  • Reply Anne

   Ja erg leuk om mee aan de slag te gaan! En in Afrika zijn we er vast dubbel blij mee!

   4 mei 2017 at 11:35 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge