Follow me:
Ierland Mamore Gap

Ierland-trip juni: Druk met het plannen!

Nog een paar weken en dan vertrekken we voor een lang weekend naar Ierland. Zoals jullie wellicht weten, blog ik veel over het groene eiland op Ditisierland.nl en het werd tijd om weer eens wat inspiratie op te doen! We vliegen op Dublin en rijden dan dwars door Ierland naar de westkust, om het graafschap Donegal te ontdekken.

Jaren geleden was ik al in Donegal, maar toen was er van bloggen nog lang geen sprake. Ondanks dat ik tijdens die reis wel wat foto’s gemaakt heb, zijn er niet zo heel veel bruikbare exemplaren tussen die ik op mijn blog kan plaatsen. Bovendien ben ik na acht jaar de meeste details een beetje vergeten, en juist die details zijn het belangrijkste in een goed blog! En daarom besloot ik om dit jaar een inspiratietrip te maken door dit gedeelte van Ierland.

Donegal

Donegal is, vergeleken met andere delen van Ierland, nogal verlaten en ruig. Er zijn natuurlijk genoeg dorpjes en stadjes, maar toch is het niet zo druk en toeristisch als in het zuidwesten. De kust is grillig en rotsachtig en levert prachtige plaatjes op. De Slieve League-kliffen zijn de hoogste van Europa, maar toch staan er heel wat minder auto’s geparkeerd dan bij de lagere Cliffs of Moher! Het is mijn bedoeling om te beginnen in het stadje Donegal en vervolgens via de kust verder naar het noorden te reizen. Als het weer meezit kunnen we hopelijk nog een dagje naar Tory Island om kennis te maken met de koning van Tory!

Ierland Donegal

De hoogste kliffen van Europa vind je in Donegal, Ierland

Planning

Hoewel ik ‘gewone’ reizen ook goed voorbereid, gaat dat bij een inspiratiereis net ietsje verder. Het liefst reis ik in Ierland op de bonnefooi, maar ditmaal gaat er zo’n gedegen planning aan vooraf, dat ik de B&B’s al vooraf benader. Om straks zoveel mogelijk in één dag te zien, heb ik al lijsten in mijn favoriete programma OneNote geschreven met bezienswaardigheden die ik wil zien. Het zullen drukke dagen worden maar zeker de moeite waard!
OneNote is niet alleen fantastisch vooraf, maar ook tijdens de trip. Dankzij handige pictogrammen op mijn mobiel heb ik met één klik een nieuwe notitie aangemaakt en kan ik snel korte gesproken berichten opnemen. Dit is dus een ideaal programma om tijdens rondleidingen snel even iets te kunnen noteren, om het vervolgens ‘s avonds verder uit te werken. Notities zijn heel makkelijk gerangschikt in verschillende notitieblokken dus uiterst overzichtelijk. Ook kun je in een handomdraai things-to-do-lijstjes maken en tekengereedschap gebruiken. Ik vind het ideaal!

Niet alleen plan ik de trip al nauwkeurig, ook maak ik alvast een lijstje met blogs die ik wil schrijven. Dat maakt het straks makkelijker om scherp te zijn op eventuele interessante onderwerpen en bezienswaardigheden.

Donegal Ierland strand

Een van de mooie stranden in Donegal

Google

Google Streetview is tijdens het plannen van zo’n trip mijn grootste vriend. Dankzij Streetview kan ik nu alvast de mooiste plekken bestuderen zodat ik straks ter plekke precies weet waar we moeten zijn! Ik bekijk heel wat kustweggetjes om te zien of ze de moeite van het omrijden waard zijn. De geselecteerde B&B’s bekijk ik natuurlijk ook even via Streetview, om te voorkomen dat we in een saaie omgeving zitten. Ook kom ik dankzij Google Maps soms verrassende dingen tegen, die gelijk op de lijst komen.

 

Ierland Mamore Gap

De mooie Mamore Gap op Inishowen Peninsula

 

Het enige wat niet te plannen is in Ierland, is het weer… Omdat een regenachtige dag over het algemeen betekent dat je niet echt bruikbare foto’s kunt maken, gaan we dus ook maar héél hard duimen voor een zonnig weekend!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Wanda

    Wat een heerlijk vooruitzicht joh! Wij zijn ooit in Dublin geweest en toen met de trein nog richting Waterford en ook toen zagen we een prachtig mooi landschap voorbij trekken. Ook de kust spreekt me enorm aan maar ja, dat wisselvallige weer… Ik vrees dat ik mijn vriend niet kan overhalen om nog een keer die kant op te gaan. Zo jammer, want ik denk echt dat Ierland ons enorm zal bevallen.
    Wanda onlangs geplaatst…At the Moment… (13)My Profile

    16 mei 2017 at 10:10 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge