Hoewel ik mij eigenlijk niet zoveel tijd gun om veel in de keuken te staan, vind ik taarten maken wel heel leuk. Deze Oreo cheesecake is echt heel eenvoudig te maken, kan bijna niet mislukken en is supersnel klaar. En, ook niet onbelangrijk, hij is echt onwijs lekker! Op verjaardagen en feestjes wordt deze taart voluit geprezen en is de Oreo cheesecake altijd als eerste op.
Voor wie van Oreo koekjes houdt, is deze cheesecake echt een waanzinnig goede keuze! Niet alleen ziet de taart er uit als een gigantische Oreo, maar hij smaakt uiteraard ook naar Oreo! En hij is zo eenvoudig te maken dat je ook nog eens in no-time (lees: 30 minuutjes!) klaar bent.

Ingrediënten Oreo Cheesecake:
- 3 pakken Oreo koekjes Original
- 120 gram bakboter
- 200 gram MonChou
- 100 gram Griekse yoghurt
- 100 gram witte chocolade met crisped rice
Wat heb je nodig?
- keukenmachine
- springvorm 24 cm
- snijplank
- scherp mes
- (staaf)mixer
Hoe maak je deze overheerlijke Oreo Cheesecake?
Ik ben begonnen met het fijnmalen van de chocola. Deels heb ik dit met een rasp gedaan (pas op voor je vingers!) en deels met een vlijmscherp mes, door steeds schilfertjes en kleine stukjes van de reep te hakken. Zorg dat de stukjes zo klein mogelijk worden!

Daarna maal je de Oreokoekjes fijn in de keukenmachine. Door de witte laag tussen de koekjes, die wat plakkerig is, zullen er af en toe wat klonten ontstaan maar dat is geen probleem.

Vet nu de springvorm in met een klein beetje boter en leg bakpapier op de bodem.
Smelt de boter in een pannetje tot het vloeibaar is en vermeng met de vermalen Oreokoekjes. Met de helft van het donkerbruine mengsel smeer je de bodem van de springvorm in. Zorg dat je vooral aan de randen voldoende koekdeeg aanbrengt wat je daarna goed aandrukt tegen de springvormrand. Egaliseer de bodemlaag met de bolle kant van een lepel.
De MonChou en Griekse yoghurt moeten eigenlijk met een staafmixer gepureerd worden. Omdat wij geen staafmixer hebben, heb ik deze ingrediënten in een schaal gemengd door de gewone mixer op de laagste stand te zetten en voorzichtig te mixen. Met een lepel roer je het mengsel daarna goed om en voeg dan al roerend de fijngemalen witte chocola toe.
Nu het yoghurtmengsel op de koekbodem aanbrengen en probeer deze zo egaal mogelijk te verdelen. Daarna breng je de overgebleven helft van het koekdeeg aan bovenop de witte laag en smeer dat heel voorzichtig met een lepel uit over de taart (opnieuw de randen zorgvuldig aandrukken tegen de rand van de springvorm).
Daarna kan de taart vier uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren haal je de ring van de springvorm en leg je een plat bord of een ronde plank op de taart en draai je voorzichtig de taart om. Snijd de taart in acht of tien stukken en geniet!
Hmm dit klinkt echt super lekker! Het duurt nog even maar ik weet welke taart ik voor mijn verjaardag ga maken 😀
Leuk Dinja! Is echt de moeite waard! Enne…ik zou gewoon alvast een paar keer ‘oefenen’ voordat je jarig bent!
Lekker! Ga em onthouden.
Goed zo! Is echt de moeite waard!
Ooo, dit lijkt me heerlijk! En inderdaad, klinkt nog heel makkelijk om te maken ook 🙂
Ja hij is echt superlekker! Aanrader!
Lijkt zo lekker, dit! Goed ook als traktatie op mijn werk voor mijn verjaardag binnenkort 🙂
Haha, goed plan! En zo makkelijk te maken!