Follow me:
Apeldoorn

20 leuke adresjes in Apeldoorn: Mijn favoriete restaurants en cafés

Apeldoorn is de stad waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik woonde een paar jaartjes in Hoofddorp maar sinds 2021 wonen we weer in mijn geboortestad op de Veluwe. En wat is Apeldoorn leuk geworden! Vroeger was het er een stuk saaier dan nu, want de afgelopen jaren zijn er heel wat leuke adresjes in Apeldoorn geopend. Ik deel mijn favoriete restaurants en cafés met je!

Ik schreef al eerder een blogartikel over Apeldoorn waarin ik tips voor een stedentrip gaf. Ook daar staan een paar leuke adresjes in Apeldoorn in vermeld, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer aan te raden. Daarom nu een heel blogartikel met leuke plekken om wat te eten en/of te drinken.

Ze staan op alfabetische volgorde en dus niet op voorkeur, want dat was veel te lastig kiezen. Ze zijn namelijk allemaal zo leuk!

Guusje Apeldoorn
Ook Guusje staat zeker in de lijst met leuke adresjes in Apeldoorn!

Anne & Max

Begin je dagje Apeldoorn goed met een heerlijk ontbijtje bij Anne & Max. Maar ook voor lunch of tussendoortjes kun je hier prima terecht. Anne & Max zit in een mooi ruim pand op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat.

Ook heb ik hier al een paar keer een hightea gehad, wat ook altijd weer een succes is. In de zomermaanden is er een gezellig terrasje in de Hoofdstraat: lekker mensen kijken!

Anne & Max, Hoofdstraat 145, 7311 AV Apeldoorn

Anne en Max Apeldoorn
Anne & Max

Brasserie Beekpark

In een prachtige oude villa, helemaal aan het einde van de Hoofdstraat, zit Brasserie Beekpark. Ik heb hier al een paar keer geluncht en elke keer weer verrast door het mooie, stijlvolle interieur van deze brasserie. Tot nu toe heb ik er nog niet gedineerd, maar dat staat zeker op de planning. Zeker tijdens stormachtige winteravonden lijkt me dit een heerlijke plek om te dineren, met de warme kleuren in het interieur, een fijne menukaart en een goed glas wijn erbij.

Komende zomer gaat waarschijnlijk hun dakterras open dus dan gaan we hier zeker een cocktail drinken met uitzicht op Apeldoorn!

Heb je mijn blog over Brasserie Beekpark al gelezen?

Brasserie Beekpark, Hoofdstraat 175, 7311 AZ Apeldoorn

Brasserie Beekpark
Brasserie Beekpark

Buddha Garden

Mijn nieuwste ontdekking in Apeldoorn die zeker op de lijst leuke adresjes in Apeldoorn moet! Ook een oude villa, die direct naast Brasserie Beekpark zit.

Afgelopen week gingen we (op Valentijnsdag) uit eten bij Buddha Garden, waar ik nog nooit geweest was. Omdat we allebei gek zijn op Thais eten, was dat eigenlijk wel een beetje gek, dus we besloten het eens uit te proberen.

We hebben echt waanzinnig lekker gegeten! De bediening is heel attent en vriendelijk, het eten is bijzonder goed en lekker, de locatie schitterend: perfect dus. Je kunt gewoon a la carte eten, maar er zijn ook een paar menu’s samengesteld, die zeker een aanrader zijn.

De enige vraag die we onszelf die avond stelden was: ‘Waarom wisten we dit niet eerder?’ Kortom, maak niet dezelfde fout als wij en boek een tafel bij Buddha Garden. Als je van Aziatisch eten houdt, word je zeker niet teleurgesteld! (En nee, ik word niet betaald voor deze review!)

Buddha Garden, Hoofdstraat 173, 7311 AZ Apeldoorn

Buddha Garden Apeldoorn
Buddha Garden

De Buren Café & Tapas

Op het gezellige Leienplein zit De Buren Café & Tapas, die ook niet in deze lijst met leuke adresjes in Apeldoorn mag ontbreken. Ze hebben een hele fijne menukaart met heerlijke Spaanse tapas. Zeker in de zomermaanden komen we hier graag omdat er dan een groot terras open is.

Voor een vast bedrag kun je onbeperkt tapas bestellen. Een glas sangria er bij en je bent een avondje in Spaanse sferen!

De Buren Café & Tapas, Leienplein 1, 7311 EE Apeldoorn

<

Central Park

Dit is een leuke hotspot waar je het beste met zussen, (schoon)moeders of vriendinnen naar toe gaat. Het is allemaal een beetje zoetig en fleurig en het geeft een beetje een huiskamergevoel. Central Park is een leuk adresje in Apeldoorn om een gezellige hightea te doen. Maar ook voor een lunch of koffiestop kun je hier terecht.

Central Park, Kapelstraat 1, 7311 BK Apeldoorn

Central Park Leuke adresjes Apeldoorn
Central Park

Ristorante Da Vinci

Zoals de naam al verklapt, is dit een Italiaans restaurant. We komen hier regelmatig en genieten steeds weer van het heerlijke Italiaanse eten. Da Vinci zit in het gezellige Van Kinsbergenstraatje, waar je heel veel restaurants vindt.

Je kunt je door de kok een verrassingsmenu laten voorschotelen, wat we één keer gedaan hebben en wat erg leuk was. Maar er staan zoveel lekkere gerechten op de kaart, dat zelf een keuze maken ook niet moeilijk is.

Daarnaast heeft Ristorante Da Vinci ook heel veel pizza’s en pasta’s op de kaart staan, dus ook voor een makkelijke hap kun je hier prima terecht.

Ristorante Da Vinci, Van Kinsbergenstraat 9, 7311 BL Apeldoorn

Da Vinci Apeldoorn
Da Vinci

Don Quichotte

Een paar deuren verderop zit nog één van onze favoriete adresjes in Apeldoorn: Don Quichotte. Een klein restaurantje met hele persoonlijke en kundige bediening. Op de kaart vind je echt uitstekende gerechten, die superlekker worden klaargemaakt. De eigenaren geven je graag een uitgebreide uitleg over de bijbehorende wijnen.

In de zomermaanden kun je op het terras aan de voorzijde zitten, maar is er ook een besloten terras aan de achterzijde. Een fijne plek om lekker te eten. Niet voor niets krijgen ze 4,7* op Google!

Don Quichotte, Van Kinsbergenstraat 3, 7311 BL Apeldoorn

Don Quichotte Apeldoorn
(Foto: Don Quichotte)

Eetcafé Fijn

Een leuk adresje waar ik een keer geluncht en een keer gedineerd heb. Je vindt Eetcafé Fijn onder het oude Raadhuis in Apeldoorn. Een gezellig interieur en een prima menukaart. Het eten is heerlijk en de desserts worden mooi uitgeserveerd op een dessertplank.

In de zomermaanden is er een relaxt loungeterras voor het pand, vanaf waar je een mooi uitzicht over het Raadhuisplein hebt.

Eetcafé Fijn, Raadhuisplein 8d, 7311 LK Apeldoorn

Leuke adresjes Apeldoorn
Heerlijk eten bij Eetcafé Fijn

Finnegan’s Irish Pub

Tja, Finnegan’s komt eigenlijk in alle blogs die ik over Apeldoorn schrijf, wel terug. Dit is echt onze ‘huispub’ waar we heel regelmatig te vinden zijn. Geen zin om te koken? Finnegan’s! ‘s Avonds na de film nog even wat drinken? Dan gaan we naar Finnegan’s. Met vriendinnen afspreken? Bij Finnegan’s natuurlijk!

Misschien komt het vanwege mijn voorliefde voor Ierland dat ik dit zo’n fijne plek vind. Het interieur ziet er namelijk zo Iers uit, met grote Guinness-reclameborden en andere relikwieën uit Ierland. Maar misschien is het ook wel de uitgebreide menukaart, de superlekkere saté (die dan weer niet echt Iers is, maar wel een aanrader) of het feit dat de muziek hier nooit storend hard staat. Een topadresje in Apeldoorn!

Finnegan’s Irish Pub, Hoofdstraat 176, 7311 BD Apeldoorn

Leuke adresjes Apeldoorn Finnegans
Finnegans

Guusje eten & drinken

Van dezelfde eigenaar als Finnegan’s en ook weer een superleuke hotspot. Midden in de Hoofdstraat van Apeldoorn, op de hoek van het Raadhuisplein, zit dit pareltje. Binnen vind je een wat retro interieur, met enorme ramen die uitzicht geven op het winkelend publiek aan de Hoofdstraat. Wil je met vriendinnen bijkletsen, dan zijn de ‘treincoupés’ aan de zijkant ideaal, als je tenminste niet afgeleid wordt door de prachtige reclameborden van oude Apeldoornse merken, zoals Sparta, Zwitsal, Talen en andere.

Je kunt hier ook ‘s avonds eten maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd. Voor een lunch of koffiestop kan ik het sowieso aanraden, maar dan zal het dineren ook vast wel goed zitten!

Guusje eten & drinken, Hoofdstraat 104, 7311 KJ Apeldoorn

Klein Berlijn

Een leuke hotspot, net buiten het winkelgebied van Apeldoorn. Tussen de winkelstraat en het station ligt Klein Berlijn. Aan de ene kant is dit een toffe dinerlocatie, waar ze geen menukaart hebben maar alleen maar verrassingsmenu’s serveren. Aan de andere kant van het pand zit De Lobby, waar je kunt lunchen of borrelen. Er is ook nog een Jeu de Boulesbar, die Klein Parijs heet, maar deze heb ik nog niet bezocht. Wel leuk overigens om met vrienden eens te doen!

Kortom, een unieke plek in Apeldoorn en een leuk adresje om te lunchen, borrelen of te dineren!

Klein Berlijn, Hoofdstraat 34, 7311 KC Apeldoorn

Klein Berlijn Leuke adresjes Apeldoorn
Klein Berlijn

Martins Brasserie

Een leuke plek en al jarenlang een begrip in Apeldoorn. Je vindt Martins Brasserie aan de Paslaan, waar het een klein terras voor de deur heeft. We hebben hier onlangs geluncht waarbij we merkten dat vooral de diverse twaalfuurtjes tijdens de lunch erg populair zijn. En begrijpelijk want deze zijn ook superlekker!

Je kunt ook bij Martins dineren. Ik vind het interieur van deze brasserie erg mooi, dus een fijne plek om naartoe te gaan.

Martins Brasserie, Paslaan 5, 7311 AH Apeldoorn

Brasserie Martins Apeldoorn
Brasserie en Wijnbar Martins

Bistro Meester

En nog een adresje waar ik ontzettend graag kom! Bistro Meester is tijdens COVID-19 geopend dus dat was een dapper besluit. Ik vind het een enorm fijn restaurant, met een hele toffe Parijse bistrosfeer. De tegeltjes, de flessen wijn aan de muur, het meubilair, de menukaart…alles klopt hier!

De menukaart is ook typisch een Franse bistro, met gerechten als steak tartaar, boeuf bourguignon en tarte tartin. Het eten is uitstekend maar ook de wijnen smaken ontzettend goed bij de gerechten. Bistro Meester werkt samen met Henri Bloem Apeldoorn en organiseert regelmatig wijn & spijs-avonden: een aanrader!

Als er iets te vieren valt, zijn wij vaak bij Bistro Meester te vinden want ik vind dit één van de leukste adresjes in Apeldoorn!

Bistro Meester, Van Kinsbergenstraat 10, 7311 BM Apeldoorn

Bistro Meester Apeldoorn Leuke adresjes Apeldoorn
Bistro Meester

NETT Drinks & Soulfood

Als je dit leuke adresje in Apeldoorn wil bezoeken moet je snel zijn, want in de zomer sluit NETT helaas haar deuren. Ontzettend jammer want dit is echt zo’n aanwinst voor de stad. Omdat het één van mijn favoriete adresjes is, deel ik hem toch nog even met je.

In de Nettenfabriek (die trouwens volgend jaar echt plat lijkt te gaan, zonde!!) zit NETT Drinks & Soulfood, een hele unieke hotspot met een superfijne menukaart. Op mijn vrije vrijdagen lunch ik hier regelmatig en word elke keer weer verrast door de heerlijke gerechten.

Ook ziet NETT er heel gezellig uit, met hip meubilair en veel planten. Op de menukaart staan lekkere limonades, zoals de vlierbloesem- of passievruchtlimonade.

Kortom, ga dus nog snel een keertje lunchen bij NETT zodat je deze fijne hotspot toch een keertje bezocht hebt voor ze haar deuren sluit!

NETT Soulfoods & Drinks, Spoorstraat 27b, 7311 PE Apeldoorn

NETT Leuke adresjes Apeldoorn
NETT in de Nettenfabriek

Het Oude Kantongerecht

Ook een hele leuke hotspot en zeker een aanrader om te bezoeken. Wij combineren Het Oude Kantongerecht nog wel eens met een bezoekje aan de enorm grote Apeldoornse zaterdagmarkt.

Bij Het Oude Kantongerecht werken mensen met een beperking en nergens word je zo hartelijk en vriendelijk bediend als hier. Je kunt er lunchen, borrelen, highteaen en je kunt er zelfs slapen want er is een B&B bij.

De locatie is ook prachtig en is, zoals de naam al zegt, een oud kantongerechtsgebouw, dat al in 1880 gebouwd is. Aan de achterzijde bevindt zich nog een gezellig terras waar je in de zomermaanden heerlijk kunt zitten.

Het Oude Kantongerecht, Stationsstraat 168, 7311 MJ Apeldoorn

Rembrandt Lunch & Wijnbar

Ook een leuke hotspot in het centrum van Apeldoorn. Rembrandt is een leuke plek waar je kunt lunchen, maar ook kunt borrelen met een lekker hapje er bij. De lunchkaart is enorm uitgebreid dus je vindt altijd wel iets wat lekker is. Ook hebben ze leuke borrelplanken voor bij je wijntje.

Toen ik hier een keer lunchte, had ik de heerlijke quesedilla ‘Rembrandt’ besteld, erg lekker! In de zomer is er een klein terrasje, maar het is helaas niet het gezelligste straatje van Apeldoorn. Desondanks is het een leuke plek om wat te drinken of te lunchen.

Rembrandt Lunch & Wijnbar, Marktstraat 3, 7311 LH Apeldoorn

SOAP Apeldoorn

Dit is vooral een hele toffe hotspot tijdens de zomermaanden. SOAP is het stadsstrand van Apeldoorn en ligt aan het Kanaal Noord. Een relaxte beachclub-vibe hangt hier en ik vind alleen het pand zelf al fantastisch.

SOAP ligt op het Zwitsalterrein dus misschien kun je een bezoekje aan deze hotspot combineren met deze toffe escaperoom die óók op het Zwitsalterrein zit?

SOAP Apeldoorn, Vlijtseweg 100, 7317 AK Apeldoorn

SOAP Stadsstrand Apeldoorn
SOAP Stadsstrand Apeldoorn

Spicebrush De Proeverij

Hoewel ik hier al een paar jaar niet meer geweest ben, is dit toch wel een leuk restaurant om te bezoeken. Ik vind vooral hun concept erg leuk: van een lange lijst voorgerechten kun je er drie kiezen, die dan prachtig opgemaakt op een bord geserveerd worden. Voor de hoofdgerechten en desserts geldt hetzelfde. Voor mensen met keuzestress dus een perfecte oplossing want zo kun je meerdere dingen proberen.

Wil je een wijn uitzoeken, dan mag je meelopen om verschillende wijnen te proeven voordat je een keuze maakt. Ideaal dus!

Het interieur is misschien niet het meest hippe, maar lekker eten kun je hier wel, dus aanrader!

Spicebrush De Proeverij, Marktplein 9, 7311 LJ Apeldoorn

Spicebrush Apeldoorn
Spicebrush De Proeverij

Het Stadscafé

Het Stadscafé vind ik zelf vooral een leuke plek om buiten te lunchen of te borrelen. Er zit een groot terras bij, waar je prima kunt zitten. Ook binnen is het gezellig ingericht, met hoge plafonds en houten vloeren en meubilair. Het is een prachtig pand waar het Stadscafé in gevestigd is.

De menukaart is niet heel spannend maar met prima gerechten. Wat een beetje een dingetje is bij Het Stadscafé is de bediening: op Google reviews zie ik vrij veel klachten over dat het soms lang kan duren. Dit was al zo bij de voorganger van Het Stadscafé, toen het nog Van Kinsbergen Café heette, dus wellicht zit het ‘m in de locatie… 🙂

Desondanks een leuke plek om wat te eten of te drinken. Niet de nummer 1 van leuke adresjes in Apeldoorn maar toch een prima plek.

Het Stadscafé, Nieuwstraat 295, 7311 BP Apeldoorn

Net buiten Apeldoorn: Eet & Drink Lokaal No. 15 in Het Aardhuis

Nog een hele mooie plek om te lunchen of een taartje te eten: Eet & Drink Lokaal No. 15 in Het Aardhuis. Het Aardhuis is een voormalig jachtchalet van Koning Willem III, dat nu het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo is. Op de begane grond heeft Eet & Drink Lokaal No. 15 haar deuren geopend en ik ben fan!

Een hele fijne menukaart in combinatie met een werkelijk prachtig pand! Het is heel mooi opgeknapt en het restaurant bestaat uit allemaal knusse kamers waar je rustig kunt zitten. Een aanrader!

Heb je mijn blog over Het Aardhuis al gelezen?

Eet & Drink Lokaal No. 15, Aardhuis 1a, 7346 AA Hoog Soeren

Aardhuis Aardhuispark Kroondomein Het Loo
Het Aardhuis

Leuke adresjes in Apeldoorn waar ik zelf niet geweest ben (maar wel positieve dingen over heb gehoord)

Natuurlijk heb ik nog lang niet alle leuke adresjes in Apeldoorn zelf uit kunnen proberen.
Dit zijn nog een paar restaurants waar ik zelf nog niet geweest ben, maar wel veel positieve ervaringen over heb gehoord:

 • Sizzles at the Park: een fine-dining restaurant in een schitterend pand
 • Restaurant Zenith: vergelijkbaar met Sizzles (ze zitten zelfs in hun voormalige pand)
 • Green Leaf Restaurant: een Aziatisch all-you-can-eat restaurant, maar volgens de verhalen beter dan gemiddeld
 • Grazie Mille: Is dit de beste Italiaan van Apeldoorn? De recensies zijn in ieder geval positief!
 • Restaurant Recht: Zit naast Don Quichotte, ziet er gezellig uit en de recensies zijn ook goed.
Paleis Het Loo Apeldoorn

Apeldoorn heeft zoveel leuke adresjes. Welke is jouw favoriet?

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Heidi

  Wat zien deze allemaal zo gezellig uit..
  Bedankt om met ons te delen 😉
  Heidi onlangs geplaatst…Mijn geluks moment van verleden maand #35.My Profile

  11 maart 2023 at 11:55 am
 • Reply Marcella

  Wauw, wat een fijne lijst! Het stadsstrand lijkt me extra leuk. Ik ga je artikel opslaan, komt vast nog eens goed van pas!
  Marcella onlangs geplaatst…Kamperen in Drenthe – De allerleukste plekken voor een weekend weg of vakantieMy Profile

  17 maart 2023 at 9:43 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge