Follow me:

Escape Room ‘De Morfinekluis’ in Apeldoorn:

Samen met een groep vriendinnen zijn we al jarenlang enthousiaste escape room-spelers. De ene keer weten we ons een weg naar buiten te banen, een andere keer komen we net een paar minuten te kort. Dit keer proberen we een escape room in Apeldoorn op te lossen: lekker dicht bij huis. Op het Zwitsalterrein vind je Escape Room ‘De Morfinekluis’ en die proberen we natuurlijk graag uit!

Op een ijskoude zaterdagochtend staan we te kleumen op het Zwitsalterrein. We hebben van tevoren al wat spannende instructies ontvangen dus we zijn enorm benieuwd! Om stipt 10 uur gaat ons avontuur beginnen dus ongeduldig tellen we de minuten af. Stiekem laten we onze ogen alvast over de omliggende gebouwen glijden, op zoek naar hints of clues die ons zo meteen gaan helpen.

SOAP Stadsstrand Apeldoorn
Voor de escaperoom wat eten of drinken? Dat kan ook op het Zwitsalterrein bij SOAP Stadsstrand Apeldoorn

Inbreken in Escape Room ‘De Morfinekluis’

Escape Room ‘De Morfinekluis’ is namelijk heel uniek: hier moet je namelijk eerst inbreken. Het verhaal achter de escape room is dat er in de kluis nog een unieke morfine-sample bewaard wordt. De naam van het middel is MX10 en het is de bedoeling om binnen 90 minuten met de MX10-sample weer buiten te staan.

Het avontuur begint dus al buiten, waar we klokslag 10 uur beginnen met onze pogingen om binnen te komen. Maar let op, er lopen bewakers rond en de deur gaat niet zomaar open!

Escape room 'De Morfinekluis'
Het industriële Zwitsalterrein

In de escape room

Als we eenmaal binnen zijn, begint er een hele zoektocht naar het sample met MX10. In anderhalf uur tijd kraken we de ene na de andere puzzel en weten we allerlei codes op te sporen. De paar keer dat we écht vastliepen (wat gelukkig niet vaak gebeurde) kregen we van de spelleiding een kleine hint.

Omdat we als een paar inbrekers in het gebouw rondliepen, was de setting uiterst spannend. Je hebt te maken met bewakers, camera’s, geheime wachtwoorden en nog veel meer. Ik kan natuurlijk niet te veel verklappen om geen spoilers weg te geven, maar we hebben wel een paar keer met een bonzend hart gezeten!

Gelukkig zijn we uiteindelijk precies op tijd weer naar buiten gerend (via een verrassend leuke vluchtroute!) en hebben we de escape room gehaald!

Escape room 'De Morfinekluis'
We hebben de MX10 gevonden!

Wat vonden wij van deze escape room?

Hoewel we al aardig wat escape rooms gespeeld hebben, verveelt het nooit. Sterker nog, meestal komen we zo enthousiast naar buiten dat we het liefst gelijk nóg een escaperoom doen.

Ook over Escape Room ‘De Morfinekluis’ waren wij heel positief. We vonden de puzzels en raadsels goed opgezet, het verhaal uitstekend doorgevoerd en het ‘inbreken’ een leuke toevoeging.

Waar ik zelf ook heel blij mee was, was de duur van 90 minuten. De meeste escape rooms moet je binnen 60 minuten opgelost hebben (wat in de praktijk betekent dat je soms met 50 minuten al buiten staat). Hoewel het leuk is om een escape room opgelost te hebben, hebben wij dan meestal nog zoveel energie en enthousiasme over dat we liever nog een uurtje langer gepuzzeld hadden. Ik vond daarom de 90 minuten van Escape Room ‘De Morfinekluis’ echt fantastisch!

Speel je voor het eerst een escape room, dan kun je ook prima in ‘De Morfinekluis’ terecht. Er zitten goede spelmasters achter de camera, die in de gaten houdt of je niet teveel vertraging oploopt. Blijf je op een bepaalde puzzel steken, dan krijg je een hint.

Praktische tips Escape room ‘De Morfinekluis’

Escape Room ‘De Morfinekluis’ vind je op het toffe industriële Zwitsalterrein. Je kunt hier gratis parkeren, ideaal. Vlakbij vind je de beachclub ‘SOAP’ waar je voor of na je escape room neer kunt strijken voor een lunch of borrel.

Escape Room ‘De Morfinekluis’ kan met 2-6 personen gespeeld worden. Het is ook mogelijk om de missie met Engelstaligen te doen. Het spelen van de escape room kost € 134,95 per groep.

Het bij ‘De Morfinekluis’ wel handig als je goed ter been bent. Ik kan natuurlijk niet verklappen waarom. 🙂

Na 90 minuten kun je met de spelmaster nog even het parcours nalopen om alle puzzels uitgelegd te krijgen. Leuk om te zien wat je gemist hebt of waar je juist goed op scoorde. En dan is het natuurlijk nog even tijd voor de groepsfoto!

Escape Room De Morfinekluis, Vlijtseweg 126, Apeldoorn
www.demorfinekluis.nl

Escape room 'De Morfinekluis'
Bericht op de Instagram van Escape room ‘De Morfinekluis’

Andere leuke escape rooms in Nederland

Zoals ik al schreef, zijn wij inmiddels al heel ervaren in het oplossen van escape rooms. Wat voor ons de leukste waren?

Een van onze eerste escape rooms was ‘Wake Up‘ van Questomatica in Amsterdam. Deze vonden we echt fantastisch! De escape room zat technisch heel goed in elkaar, had een leuk verhaal en was een hele toffe ervaring.

Met oud-collegaatjes speelde ik ‘Abandoned‘ in Utrecht, die ik zelf ook erg goed vond. We kwamen hier nét een paar minuutjes tekort maar vonden hem wel erg leuk om gedaan te hebben.

Ook De Meisjeskamer in Bunschoten is een erg leuke escape room die ik aan kan raden.

Wist je dat je ook virtueel (op je smartphone) leuke escaperooms kunt spelen? In dit blogartikel met de leukste online escape rooms heb ik er een paar genoemd, waarvan ik ‘Spotlight: Room Escape’ de leukste vind.

Escape Game Asylum
De online escape game Asylum
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge