Follow me:
Escape Game Asylum

Een online escape room spelen: De vijf (plus twee) leukste virtuele ontsnappingsgames!

Het oplossen van escape rooms is een rage die langzaam over de wereld trekt. Meer en meer mensen ervaren de enorme adrenalinekick die je hebt tijdens je verblijf in een heuse escape room. Het koortsachtig zoeken naar aanwijzingen, het puzzelen en combineren van aanwijzingen, het is geweldig leuk om te doen! Het nadeel van de echte escape rooms is dat ze vrij prijzig zijn, èn dat je drie of vier mede-slachtoffers moet vinden om mee te gaan. Gelukkig zijn er ook talloze online escape games te vinden die je als app kunt installeren. Natuurlijk iets minder spannend dan in real life, maar evengoed leuk! En natuurlijk een uitstekende training voor als je weer eens een échte escape room bezoekt!

Wie op Google Play of in de Appstore zoekt op ‘escape room’, zal eindeloos veel apps aangeboden krijgen. Als je dan random wat apps installeert, is de kans groot dat je een tegenvallend spel te pakken hebt. Daarom probeerde ik er een aantal uit en deze online escape rooms zijn bij mij favoriet!

Spotlight Room Escape

Dit spel is echt met stip mijn favoriet! De levels werken met verschillende kamers in één level en bij deze game komt het escape room-gevoel het dichtste bij! Visueel is het een pareltje en als je het geluid wat harder zet, zijn de geluiden behoorlijk creapy!

Echter, wanneer je richting level 4 en 5 gaat wordt het niveau wel bedenkelijk hoog. Waar ik level één en twee nog volledig zonder hulp of hints kon uitspelen, moest ik in level 4 en 5 een paar keer naar de walkthroughs op YouTube grijpen. En ook al kom je daarmee de levels wel door, het geeft niet echt een voldaan gevoel! Bovendien zijn de oplossingen soms zo bizar dat je ze ook echt niet zelf kunt bedenken. En sommige raadsels snap ik zelfs met het antwoord er naast niet!

Nu kan dat natuurlijk ook iets over mij zeggen 🙂 , maar de algemene reacties op internet zijn toch wel dat dit spel een tikje te hoog gegrepen is. Maar een mooie hersenkraker voor in de kerstvakantie!

Bekijk zeker even deze bloedstollende trailer van Spotlight!

 

 

Can You Escape – Tower

Speluitgever MobiSoft heeft een flink aantal online escape rooms gemaakt, waarvan ik zelf de Tower het mooiste vind. Natuurlijk spreken de oude kerkers en poorten ook wel erg tot de verbeelding, maar dit is echt een leuk spel! Als ik me niet vergis, is dit een van de eerste online escape games die ik ooit speelde, dus misschien heb ik er daarom goede herinneringen aan! Het is geen al te lang spel maar toch leuk voor een paar uur spelplezier!

 

Escape Games Can You Escape

Can You Escape – The Tower ziet er visueel ook prachtig uit!

New Dawn

Deze zit erg mooi in elkaar, ook visueel. Het enige nadeel aan dit spel is dat je al snel uitgespeeld bent. Je moet in een duister gebouw op zoek gaan naar een of ander laboratorisch goedje om de wereld te redden. Het spel is goed opgebouwd, het enige nadeel zijn de soms lange conversaties tussen de speurneuzen. Deze kun je wel wegklikken maar het is toch een tikje irritant… Verder zijn het leuke puzzels en is het een prima game!

Asylum

Ook een erg leuk spel, gespeeld tegen een wat horror-achtige achtergrond van een psychiatrische ziekenhuis. Ook hier wordt, net als in Spotlight Room Escape, met verschillende kamers binnen één level gespeeld, wat ik een pluspunt vind. De puzzels zijn niet bijzonder moeilijk maar wel leuk. De levels zijn niet erg lang en met één of twee avonden spelen heb je Asylum dan ook wel voltooid. Ondanks de niet al te hoge moeilijkheidsgraad blijf je na afloop toch even met een teleurstellend gevoel zitten dat het spel al klaar is, en dat is wat mij betreft een goed teken! Een minpuntje: de storende reclames!

 

Escape Games Asylum

De escape game Asylum heeft wel een horror-achtig tintje maar is leuk om te spelen!

100 Doors World of History

Het grootste voordeel aan dit spel is dat je voorlopig nog niet uitgespeeld bent! 100 levels waarin je op zoek gaat naar het openen van de deur. Op zich een leuk spel, al zit er niet veel bijzonders in. Gewoon leuk om tussendoor even te doen… Er zijn overigens ontzettend veel ‘100 …’ games, 100 deuren, 100 vloeren, 100 codes en zelfs 100 toiletten! Een ideaal spel voor als je af en toe eens een spelletje tussendoor wilt doen.

Online escape room: Het Hoogeboom Mysterie

Dit is geen app, maar wel een online escaperoom: supertof! Je kunt deze escaperoom samen met vrienden spelen. Met elkaar ga je op zoek naar de vermiste IT-manager van het Hoogeboom College. 
Via Whatsapp houd je contact met meneer Dremsteijn, de directeur van de school. Hij geeft je wat instructies en wil daarna graag op de hoogte gehouden worden van wat je ontdekt. Ontzettend leuk om te doen en je krijgt echt het escaperoom-gevoel! 

Ik schreef een uitgebreid blog over ‘Het Hoogeboom Mysterie’. 

Hogeboom Mysterie

Het Hoogeboom Mysterie gaat over een school: het Hoogeboom College.

Online escape room: ‘Bevrijd Fort Kijkduin’ 

Nog een leuke online escape room die je samen met vrienden kunt spelen en die echt goed in elkaar zit! In ‘Bevrijd Fort Kijkduin’ ga je op zoek naar de ontvoerde directeur van Fort Kijkduin. Je loopt virtueel echt door het museum en vindt overal aanknopingspunten. Los jij de raadsels en puzzels op? 

Ik schreef deze review over Bevrijd Fort Kijkduin. 

Niet elke online Escape room is even leuk…!

Het spel ‘World’s Hardest Escape Game’ heeft een aantrekkelijke titel maar ik heb hier persoonlijk geen goede ervaringen mee. Visueel oogt het al een beetje simpel en ook de puzzels zijn niet echt leuk. Maar goed, smaken verschillen dus als je de bovenstaande vijf escape games gespeeld hebt, kun je WHEG altijd een kans geven!

Toch liever een echte escape room in plaats van online escape games?

Hoe ontzettend tof deze online games ook zijn, er gaat natuurlijk niets op tegen een echte escape room!

Elders op dit blog kun je reviews lezen van mijn twee favoriete escaperooms:

Ook schreef ik een artikel over andere leuke games die ik online speel, zoals Kolonisten van Catan en Carcassonne.

Colonisten Brettspielwelt
Kolonisten van Catan kun je ook online spelen!
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Jorinde

  Wat leuk zeg! Ik wist niet dat er ook apps van waren!

  20 december 2016 at 9:46 pm
  • Reply Anne

   Ja, er zijn er behoorlijk wat! Sommige zijn niet zo leuk, maar deze vijf wel! 🙂

   21 december 2016 at 12:06 pm
 • Reply Resaarcle

  Leuk, zeg, ik wist ook helemaal niet dat dat digitaal bestond. Ik ga alvast oefenen want ik wil dat wel eens in het echt doen en dan heb ik al een voorsprongetje 😄. Vrienden van me vertelden gisteren dat ze voor oudejaarsnacht ook een soort escape game hadden gemaakt om met hun genodigden te spelen. Vond ik ook wel een tof idee!

  30 december 2016 at 12:13 pm
  • Reply Anne

   Er zitten echt leuke tussen dus dat oefenen is vast geen straf! 😉

   2 januari 2017 at 2:33 pm
 • Reply Maarten

  Erg vette spellen!

  29 januari 2018 at 12:50 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge