Follow me:

Online escape room ‘Bevrijd Fort Kijkduin’: Vind jij de vermiste directeur?

We dwalen door de verlaten gangen van het oude Fort Kijkduin. Trappen op, trappen af, zoekend naar raadsels, aanwijzingen en tips. Af en toe leren we wat over de geschiedenis van het fort. Maar veel tijd om daar bij stil te staan hebben we niet want we zoeken koortsachtig naar de vermiste directeur van deze online escape room ‘Bevrijd Fort Kijkduin’!

‘Bevrijd Fort Kijkduin’ lijkt ontzettend op een gewone escape room, want je kunt virtueel door het museum lopen. Overal in het museum zien we blauwe balletjes die aangeven dat er informatie, tips of raadsels te vinden zijn. Kun jij de codes kraken?

Online escape room ‘Bevrijd Fort Kijkduin’

‘Bevrijd Fort Kijkduin’ is een initiatief van Escaperoom Egmond in samenwerking met Fort Kijkduin. Deze online escape room kun je met maximaal vier personen spelen. Als je het spel aanschaft ontvang je een toegangscode waarmee het spel vier keer gedownload kan worden.

Je speelt het spel gewoon in je browser dus er zijn geen speciale programma’s voor nodig. De escape room begint met een introductiefilmpje, waarin je hoort over je opdracht om de directeur te bevrijden. En dan begint het spel!

Online escape room Bevrijd Fort Kijkduin
Fort Kijkduin

‘Bevrijd Fort Kijkduin’: onze ervaring

Ik mocht deze online escape room uitproberen en samen met drie vriendinnen begonnen we aan ‘Bevrijd Fort Kijkduin’. Het duurde heel even voor we door hadden hoe het precies werkt maar daarna maneuvreren we moeiteloos door de gangen.

In eerste instantie loggen we allemaal in en zoeken we allemaal naar aanwijzingen, terwijl we via MS Teams contact houden. Als één van ons van mobiel naar laptop wil switchen en dan niet meer in het spel komt (omdat het maximale aantal downloads gebruikt is), besluiten we dat ik mijn scherm deel via Teams. Zo spelen we samen in plaats van ieder voor zich. En dat blijkt veel beter te werken!

Op deze manier kunnen we veel makkelijker overleggen en beter samenwerken. Wat de één niet weet, ziet de ander wel weer en zo lossen we één voor één de raadsels op. Kom je er echt niet uit, dan zijn er hints beschikbaar die je een stapje verder helpen. We proberen natuurlijk zo min mogelijk gebruik van de hints te maken maar één keer ontkomen we er niet aan.

De raadsels zijn leuk opgezet; niet ontzettend moeilijk maar ook weer niet heel simpel. Al met al zijn we toch zo’n twee uur aan het puzzelen en de tijd vliegt voorbij!

online escaperoom
Deze online escape room speel je gewoon achter je laptop!
(Foto: Lauren Mancke via Unsplash)

Deze online escape room ook spelen?

Ik kan het je zeker aanraden!! We vonden dit echt een hele leuke manier om met elkaar een spel te spelen, ondanks dat we niet bij elkaar zaten. Waar je bij de meeste escape rooms maar een uur de tijd hebt om er uit te komen, is hier geen limiet.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten; het spelen van ‘Bevrijd Fort Kijkduin’ kost maar € 14,95, waarbij je dus vier downloads krijgt. Zoals hier boven uitgelegd raden wij echter aan om maar met één persoon in te loggen, vervolgens je scherm via MS Teams te delen en op die manier samen te spelen.

Lastige puzzels worden afgewisseld met wat eenvoudigere, dus ook voor gezinnen is dit spel goed te spelen.

Kortom, wil je een gezellig avondje met familie of vrienden organiseren, dan boek je gewoon deze online escape room!

Fort Hoofddorp

Meer lezen over (online) escape rooms? Ik schreef er diverse blogs over!


Ik mocht deze online escape room uitproberen op uitnodiging van Escape Room Egmond. Desondanks kun je er op vertrouwen dat ik in dit artikel volledig en objectief mijn eigen mening deel!

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Gundi

  Heel leuk om dat te doen. Ik heb ook zo een review op mijn blog staan van een (online) spel. Waar Corona allemaal niet voor zorgt. In het echt lijkt het me ook leuk om te doen.

  5 december 2020 at 12:49 am
  • Reply Anne

   Haha, je gaat ineens allemaal andere dingen doen dan anders, ook wel weer leuk! 🙂 Ik ga snel eens op je blog kijken wat jij hebt staan dan, want ik vind het erg leuk om online spellen te doen!

   18 december 2020 at 1:07 pm
 • Reply Linda

  Wat leuk zeg! Ik ben gek op escape rooms, dus online een escape room doen klinkt perfect in deze rare tijd.

  6 december 2020 at 1:38 pm
  • Reply Anne

   Ja ik ook! En hoewel een echte escape room toch nog net wat leuker is dan dit, is het toch wel een heel goed alternatief!

   18 december 2020 at 1:08 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge