Follow me:
Hoogeboom Mysterie

Het Hoogeboom Mysterie: Een spannende escaperoom online!

Wie DitisAnne.nl al langer volgt, weet dat ik fervent liefhebber ben van het spelen van escaperooms. Het liefst laat ik mij, samen met mijn vriendinnengroepje, opsluiten in een kamer waar we vervolgens door het oplossen van raadsels en puzzels proberen zo snel de uitgang te vinden. Maar wist je dat je ook zo’n escaperoom online kunt spelen? Wij speelden een escape room online : ‘Het Hoogeboom Mysterie’. In dit blog vertel ik je er meer over!

Foto hier boven: Arnel Hasanovic via Unsplash

Ik schreef eerder al eens een blog over virtuele escaperooms: escape games die je via een mobiel of tablet kunt spelen. Echter, die spellen speel je gewoon alleen thuis, zonder echte tijdsdruk. Het Hoogeboom Mysterie is een heel ander soort spel en benadert veel meer het echte escaperoom gevoel. Ik kon dit namelijk gewoon met mijn vriendinnen spelen: veel leuker natuurlijk!

Bucket Ladies
Met z’n vieren proberen we Het Hoogeboom Mysterie op te lossen!

Hoe speel je Het Hoogeboom Mysterie?

Via de website reserveerden we een tijdslot om het spel te spelen. Omdat je met echte instructeurs te maken hebt, kun je dus alleen maar op vaste tijdstippen spelen. Nadat ik de reservering maakte, kreeg ik een uitgebreide e-mail met alle instructies.

Met mijn vriendinnen kon ik communiceren via een videocall via Zoom. Daarnaast moesten we een speciale Whatsappgroep aanmaken voor dit spel, waar we 10 minuten voor aanvang van het spel de directeur van het Hoogeboom College, meneer Dremstijn, aan moesten toevoegen. Tot slot moesten we zorgen dat we verbonden waren met het internet.

In de instructies staat dat tenminste één persoon verbonden moet zijn via internet: wij werkten echter alle vier via een laptop en doorliepen ook allemaal alle stappen. Dat zorgde er voor dat we allemaal betrokken bleven bij het spel en wisten wat er precies gebeurde. Zelf vonden we dat het leukste omdat we zo ook het makkelijkst konden overleggen.

Hogeboom Mysterie
Het Hoogeboom Mysterie gaat over een school: het Hoogeboom College.

Een echte escaperoom…maar dan online!

Ik moet eerlijk zeggen dat deze online escaperoom echt het gevoel van een gewone escaperoom benaderde! Natuurlijk kan ik niets over de inhoud van het spel vertellen want ik hoop dat ik je zo enthousiast kan maken dat je ook Het Hoogeboom Mysterie gaat spelen!

Het gaat er in ieder geval om dat de ICT-manager van de school, meneer Pieter de Roon, spoorloos verdwenen is en dat wij uit moesten zoeken waar hij was. Gelukkig heeft hij wat spullen achtergelaten die ons misschien kunnen vertellen waar we hem kunnen vinden!

Het spel zat echt goed in elkaar en kwam enorm geloofwaardig over. Meneer Dremstijn vroeg af en toe in de app hoe het ging dus we moesten er wel aan denken om af en toe te updaten waar we waren. En na 45 minuten hadden we het spel opgelost! Yes!

Het spel had van ons nog wel een tikkeltje lastiger of uitdagender mogen zijn, maar wij zijn behoorlijk ervaren escaperoom-oplossers dus dat geeft een wat vertekend beeld. Wel vonden we het echt leuk om dit zo te spelen!

Hoogeboom Mysterie
Foto: Sean Do via Unsplash

Het Hoogeboom Mysterie spelen

Wil jij ook Het Hoogeboom Mysterie spelen? Op de website van SocialSpel kun je een tijdslot reserveren. De kosten voor het spelen zijn € 39,00 per groep.

Hoewel wij zelf het spel niet overdreven moeilijk vonden, lukt het ‘maar’ 60% van de spelers om het spel binnen een uur uit te spelen. Kom je er halverwege echt niet uit, dan kun je altijd meneer Dremstijn om hints vragen.

Ik vond het spel leuk om te doen dus kan het je zeker aanraden!


SocialSpel

We speelden Het Hoogeboom Mysterie op uitnodiging van SocialSpel.nl. De meningen en aanbevelingen in dit artikel zijn echter volledig mijn eigen mening. 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge