Follow me:
Wake Up Amsterdam

Escaperoom ‘Wake Up!’ – Niet voor zenuwpezen!

Wanneer ik vertel dat ik met vriendinnen een escaperoom ga bezoeken, beginnen veel mensen te gniffelen. Blijkbaar wordt de term snel verward met ‘darkroom’, wat echter iets heel anders betekent! Een escaperoom betekent heel veel hersengekraak, gesnuffel, gegil, adrenaline en een ongelofelijke hoeveelheid lol.

Ik had al ervaring met een escaperoom, mijn vriendinnen nog niet, dus enigzins zenuwachtig schuifelen we naar binnen bij Questomatica

Het is moeilijk om de ervaring van een escaperoom in een paar woorden uit te leggen, zonder de clue van het spel te verraden. Bij Questomatica word je een uur opgesloten in de slaapkamer van het kleine, dromende meisje Matilda. Stap voor stap werk je door het oplossen van raadsels en puzzels naar de ontgrendeling van de kamer toe. Maar wees snel, je hebt maar een uur!

Komen we op tijd uit de escaperoom?

Koortsachtig kijken we overal in en achter en proberen we te achterhalen hoe we weer een stap verder komen. De klok tikt gestaag door en we hebben nog steeds de uitgang niet gevonden! Als we echt vastlopen worden er hints gegeven, waardoor we weer een stukje verder komen. Dit is geen spel voor nerveuze zenuwpezen; de spanning giert je zo af en toe door de leden!

We vullen elkaar uitstekend aan; waar de een goed is in logisch denken, is de ander beter in rekenwerk en heeft een derde weer prima overzicht waar we mee bezig zijn. Precies op tijd, met nog drie minuten te gaan, bereiken we de uitgang. We did it! We zijn apetrots op de mooie armbandjes die we daarmee verdienen!

Escaperoom Wake Up Questomatica
We zijn apetrots op de armbandjes die we kregen!

Is ‘Wake Up!’ een aanrader?

De ‘Wake Up!’-kamer is een absolute aanrader! Hoewel het fenomeen ‘escaperooms’ geen goedkoop uitje is (prijzen bij Questomatica variëren tussen de € 85 en € 170 (!) per kamer per uur), is het een ervaring waar we nog een hele avond over nagepraat hebben! “Weet je nog dat…” en “Hoe gebeurde eigenlijk dat…” geven genoeg gespreksstof.

Questomatica is in hartje Amsterdam gevestigd, op nog geen 10 minuten lopen van het station. De ontvangst bij Questomatica is uiterst vriendelijk en er staat koffie/thee en chocola voor je klaar. Het is wel handig om enigszins Engels te kunnen verstaan want alles gaat hier in het Engels.

Pas op, het is verslavend! Toen we naar buiten liepen, wilde we het liefst dezelfde dag nóg een escaperoom oplossen!
En dat lijkt me het ultieme bewijs dat deze escaperoom absoluut aan te raden is!

Questomatica Amsterdam, Phoeliestraat 16, Amsterdam.
Tel. +31 62 8383 155 E-mail: hello@questomatica.nl

Andere escaperooms

Heb je de Wake Up!-kamer van Questomatica al gespeeld en vond je deze net zo tof als wij? Dan is de nieuwe escaperoom ‘Abandoned’ van Escapium in Utrecht ook een aanrader. Deze heeft qua speelwijze veel weg van de ‘Wake-Up’-kamer hoewel het thema totaal anders is. Ook zo’n geweldig leuke kamer!

Ben je superenthousiast over escaperooms maar wordt het te prijzig om elke week een escaperoom te spelen? Dan heb je altijd nog hele toffe mobiele games om jouw skills alvast een beetje te trainen voor de volgende escaperoom. In dit blog vertel ik over mijn vijf favoriete escapegames die je gewoon op mobiel of tablet kunt spelen!

Heb jij al eens een escaperoom gespeeld?

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Claustrophobia Escape Room

  Hi Anne,

  What a wonderful review!

  We’re happy that you enjoyed it, and hoped you’ve found more rooms to escape! We are lucky to have quite a few good ones in the city, but we still hope you will come back to visit us as soon as our new room is launched!

  In the mean time, remember that escaping our room gives you free access to our “Cinema Experience” where you can challenge your friends on beating your time – while you sit back with some drinks and popcorn and just watch them struggle – from every camera angle on our beamer!

  Best,
  The Claustrophobia Team

  7 augustus 2015 at 1:29 pm
  • Reply Anne

   Thanks for your reply! Do you already know when the second room is finished? We intend to come back in January to solve that one as well, if it is ready of course!
   Cheers!
   Anne

   7 augustus 2015 at 11:32 pm
 • Reply Cathy

  Super leuke review, ik krijg er zelf weer helemaal de kriebels van! 1 dingetje: er wordt gewoon Nederlands gesproken bij Claustrofobia. Althans, bij mij was dat het geval. 🙂

  7 augustus 2015 at 11:28 pm
  • Reply Anne

   Dag Cathy,

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Wij tellen ook af tot we weer een keertje kunnen, het is zó leuk!
   Oh, dan hebben wij waarschijnlijk een Engelse dame getroffen; ik zal de vermelding over het “Engels spreken” verwijderen om verwarring te voorkomen! Dank voor die aanvulling!

   Groet,
   Anne

   7 augustus 2015 at 11:31 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge