Follow me:

5 redenen en 5 tips voor een dagje Me-Time

Zelfs als je het prima geschoten hebt met partner, vriendinnen, familie en andere mensen om je heen, kun je af en toe best eens verlangen naar een dagje alleen op pad. Sterker nog, ik denk dat het heel gezond is! Vijf redenen en vijf tips voor een dagje me-time!

Waarom is een dagje me-time goed voor je?

1. Een dagje op je eigen gevoel afgaan!

Zin in lunch? Dan ga je lunchen! Zin in terras? Zoek een mooi plekje op! Een leuke winkel gevonden? Niemand die verveeld naast je hangt tot je eindelijk uitgekeken bent. Je hoeft alleen maar de winkels in die je leuk vindt, je gaat strandwandelen tot jij geen zin meer hebt en je zoekt het restaurant op waar jij een goed gevoel bij hebt.

2. Je hebt daarna weer iets nieuws te vertellen!

Hoe goed je relatie ook is, het is gewoon niet bevorderlijk voor je relatie om elk vrij uurtje samen door te brengen. Kleine irritaties lopen al snel uit tot hele grote en voor je het weet ontschiet je een vervelende opmerking. Een dagje me-time geeft jullie ruimte en je kunt ‘s avonds enthousiast vertellen over de leuke dingen die je hebt gezien en gedaan!
En neem je tijdens je dagje uit ook nog een kleinigheidje voor hem mee, dan is hij helemaal verzoend.

Me-time Kennemerduinen

Een dagje wandelen is ook een ideale invulling van me-time!

3. Je beleeft je uitje intenser.

Als ik met iemand samen een eind ga wandelen, zie ik altijd veel minder dan wanneer ik alleen ben. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan een film of concert, kan je enthousiasme snel getemperd worden wanneer er naast je blijkbaar minder enthousiasme is voor wat je ziet of hoort.
Als je dingen alleen doet, beleef je ze intenser. Je kunt niet alleen het museum uitzoeken dat jij graag wilt zien, je kunt ook uitgebreid de bordjes lezen van de onderwerpen die je interessant vindt. Je kunt dus net zoveel tijd uittrekken voor iets, als jij zelf nodig hebt. En dat is soms best wel fijn!

4. Tijd om te lezen!

Ik merk dat ik thuis vaak geen tijd neem om een tijdschrift te lezen. En wanneer ik met anderen op stap ben, ga ik niet zo snel op een terras zitten lezen. En toch vind ik het héérlijk om in alle rust door een magazine te bladeren, terwijl mijn hapjes en drankjes gewoon bij me gebracht worden. Tijdens een dagje me-time gaat er dan ook altijd een leuk blad mee, zoals de Flow, Eva of Psychologie Magazine. Genieten!

5. Je krijgt er energie van!

Het gevoel van vrijheid en ontspanning en zelfstandigheid dat je tijdens zo’n dagje op doet, zorgt ervoor dat je batterij weer een beetje oplaadt. Na een heerlijke dag of een fijn weekend van naar jezelf luisteren en alleen maar leuke dingen doen, kun je er daarna weer even tegenaan!

Me-time boek

Een dagje me-time kun je mooi gebruiken om dat ene boek te lezen!

Ben je enthousiast? Hierbij een paar tips voor jouw dagje me-time!

 • Zoek iets op waar genoeg te doen is!

  Als je begin van de middag uitgekeken bent en het gevoel hebt nog drie uur ‘vol te moeten maken’, werkt het juist negatief. Zoek dus iets leuks waar je echt een dag door kunt brengen.
  Zelf ga ik graag een dag of weekend naar Scheveningen. Er is strand waar je heerlijk kunt lopen, er zijn veel leuke strandtenten en in Den Haag kun je prima shoppen en leuke musea bezoeken. Neem je een hotelletje aan de boulevard, dan maak je het helemaal compleet! Ik verblijf zelf altijd heel graag in Hotel Aquarius in Scheveningen, een heel fijn hotel!

  Of ga een dagje wandelen. Ik liep onlangs de prachtige wandelroute in de Kennemerduinen, die je prima als vrouw alleen kunt doen. Je kunt deze wandeling combineren met een middag in Haarlem. Dit is een erg leuke stad, met veel gezellige winkeltjes en terrasjes.

  En Amsterdam is een heerlijke stad voor een dagje voor jezelf! In dit blogartikel schrijf ik meer over mijn favoriete adresjes in deze stad!

  Amsterdam

  Amsterdam is een fijne dat voor een dagje tijd voor jezelf!

 • Stap af van het idee dat mensen denken dat je eenzaam bent…

  Het kan soms best een drempel zijn om ergens alleen te zitten, omdat je al snel denkt dat iedereen naar je staart. Maar zeg nou zelf, je bekijkt zelf ook ook altijd nieuwe binnenkomers in een restaurant? Grote kans dat mensen gewoon naar je kijken omdat je toevallig net binnen komt lopen. 
  Laat dit idee dus gewoon los en besef je dat zelf je beste gezelschap bent!

 • Neem een tijdschrift of schrijfboek mee

  Een tip voor wie het vervelend vindt om alleen op een terras of in een restaurant te zitten: zorg dat je iets te lezen bij je hebt. Of een notitieboek of bullet journal waar je al je plannen en ideeën die tijdens zo’n dagje Me-Time boven komen, in kunt noteren. 

 • Me-time hoeft geen radiostilte te zijn

  Veel mensen denken dat me-time alleen te doen is met een ‘ik-negeer-mijn-telefoon’-dag. Dat kan, maar zelf gebruik ik juist wel Facebook en WhatsApp om al de leuke opgedane ervaringen te delen. Je moet je enthousiasme toch ergens kwijt! Voel je dus niet verplicht om gelijk een Social Media-loze dag in te stellen!

 • Geniet gewoon van jouw dagje me-time!

  Mensen kunnen soms wat bizar reageren als je vertelt dat je er een dagje in je eentje op uittrekt. “Huh? Helemaal alleen? Is dat niet ongezellig dan?”, is vaak één van de eerste reacties die je krijgt. En als je kinderen hebt, word je er bijna van beschuldigd ‘je gezin in de steek te laten’. Prik daar doorheen: men is gewoon jaloers dat jij een leuke dag met jezelf gaat hebben en niet afhankelijk bent van andermans gezelschap! En als je wel kinderen hebt: je bent gewoon een veel leukere moeder wanneer je wat beter in je vel zit!
  Als je de bovenstaande vijf redenen aan je criticasters opsomt, is de kans groot dat ze zelf volgende maand ook een dagje Me-time inplannen!

Me-time Terschelling

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Gerdie

  Geweldig stuk Anne ♡♡♡!!! Zo is het nou precies!! Mensen denken dat het saai is maar je bent altijd het beste gezelschap voor je zelf. Niemand doet precies wat jij nou graag zou willen. Als je samen op stap gaat (is ook leuk, maar dan ga je met een andere insteek ) hou je altijd rekening met de ander….Als je alleen bent hoeft dat (eindelijk eens een keer) niet. Als je echt wilt ontspannen en bij wil komen is alleen op stap gaan en echte must! Bezoek eens een prachtig museum. Niemand die al 15 schilderijen verder is en niemand die bij saaie schilderijen uren staat te kijken en zodoende al jouw kostbare tijd verdoet.
  Wat een heerlijkheid ♡♡♡!!!

  3 augustus 2015 at 9:54 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge